Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Svindāls uzvar milzu slalomā, Zvejnieks 19.vietā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Svindāls uzvar milzu slalomā, Zvejnieks 19.vietā
Kristaps Zvejnieks pamazām virzās arvien augstāk pasaules līmenī, kaut arī vēl tāls ceļš ejams.
Foto:Infoski.lv

Priekšpēdējā sacensību dienā Norvēģijas čempionātā un FIS sacensībās kalnu slēpošanā, kas norisinās Lillehammeres apkārtnē esošajā Hafjellas kalnā, sportisti sacentās milzu slaomā, kur atkal labākais no latviešiem bija Kristaps Zvejnieks, izcīnot 19.vietu, bet dāmām labākā mūsējām bija Agnese Āboltiņa, kas ierindojās 39.vietā. Uzvaras svinēja Aksels Lunds Svindāls un Ragnhilda Movinkele.

Vakar pēc salīdzinoši pieticīgiem rezultātiem supergigantā šodien milzu slalomā bija pamatotas cerības uz labākiem rezultātiem, jo izlases līderis Kristaps Zvejnieks ir spēcīgāks tehnniskajās disciplīnās. Ja diezgan bīstamajās ātrumdisciplīnās dalībnieku skaits allaž ir mazāks, un šeit Norvēģijā svārstījās starp astoņdemsit un deviņdesmit, tad, kā tas ir ierasts, uz slalomiem jau ir vairāk, tāpēc nebija nekāds pārsteigums, ka šodien milzu slalomā uz starta līnijas stājās jau pāri par simts dalībniekiem – 109 sportisti, kas pārstāvēja sešas valstis. Pirmais no mūsējiem ar 38.numuru startēja Zvejnieks, bet Robertam Rodem un Kasparam Daugulim bija jau daudz zemāki starti numuri – devītajā desmitā, kas nozīmēja krietni izdangātāku trasi, it īpaši šajos siltajos apstākļos, kas atgādināja Pasaules junioru čempionātu Itālijā marta sākumā. Pirmajā braucienā pusotru kilometru garo un 49 vārtiem pilno trasi Kristaps veica 1:08,34, kas bija par 3,44 sekundēm lēnāk nekā labākā laika uzrādītājam, šā gada Pasaules junioru vicečempionam slalomā Henrikam Kristofersenam. Tas mūsu sportistam deva 21.vietu. Atstarpe ar priekšā esošajiem konkurentiem liecināja, ka, veicot lieliski otro braucienu, dažas vietas augstāk ir iespējams pakāpties, bet ne vairāk, jo tuvākais konkurents (20.vieta) bija 0,67 sekundes priekšā, bet līdz labāko desmitniekam, ko noslēdza Aksels Lunds Svindāls, jau bija jāatspēlē 2,65 sekundes. Roberts Rode pēc pirmā brauciena atradās 70.vietā (+8,33), bet Kaspars Daugulis vēl deviņas vietas zemāk (+10,81).

Kaut arī otrajā braucienā sanāca uzrādīt 22.laiku, tomēr otrā brauciena labākā laika uzrādītājam Svindālam, kurš bija ieslēdzis „turbo” ātrumu, Kristaps zaudēja tikai 2,2 sekundes. Trīs no labākā desmitnieka izstājās, un tas mūsu sportistam ļāva divu braucienu summā iekļūt labāko divdesmitniekā, izcīnot 19.vietu (+4,85). Otrajā braucienā rezultāti bija krietni blīvāki – trešo laiku no divdesmitā šķīra mazāk pat par sekundi. Robertam Rodem izdevās pakāpties par 10.vietām un ierindoties 60.vietā (+15,00), bet vislielāko kāpumu – no 79. uz 65.vietu – veica Kaspars Daugulis (+19,79).

Pasaules klases līmeni otrajā braucienā nodemonstrēja Svindāls, kurš no desmitās vietas pakāpās uz pirmo, jo neviens no deviņiem vēlāk startējušajiem braucējiem, kas Akselam bija priekšā pēc pirmā brauciena, tā arī nespēja uzlabot slavenā norvēģa laiku divu braucienu summā – 2:16,05. Tikai diviem dalībniekiem otrajā braucienā izdevās nezaudēt vairāk par vienu sekundi, turklāt otrā ātrākā laika uzrādītājs piekāpās par 0,6 sekundēm. Otro vietu izcīnīja juniors Aleksanders Kilde (+0,43), bet trešais bija Markuss Nilsens (+0,54). Līderis pēc pirmā brauciena, 17 gadus jaunais Kristofersens atkrita uz ceturto vietu.

Dāmām startēja 77 dalībnieces, starp kurām bija arī divas latvietes. Pēc kritiena nobrauciena oficiālajā treniņā savu pirmo sacensību uzsāka Katrīna Krūmiņa, kura bija ātrākā no mūsējām pēc pirmā brauciena, ierindojoties 46.vietā, līderei Nīnai Lēsetai zaudējot 10,26 sekundes, bet par 0,11 sekundēm un divām vietām apsteidzot Agnesi Āboltiņu. Otrajā braucienā Katrīnu piemeklēja Baltijas kausa liktenis un viņa nefinišēja, bet Agnese spēja pakāpties par deviņām vietām un divu braucienu summā ierindoties 39.vietā (+18,59).

Pēc indentiski vienādiem rezultātiem iepriekšējās trīs disciplīnās pirmo reizi dāmām pamainījās vietu sadalījums vadošo trijniekā. Pēc trim trešām vietām pie pirmās uzvaras tika Ragnhilda Movinkele, kura uzvarēja milzu slalomā arī Pasaules junioru čempionātā. Savukārt trīs pirmās vietas ar trešo šoreiz samainīja Lote Sejersteda, kura no Movinkele atpalika 0,53 sekundes. Pirmo reizi trijniekā iekļuva un otro vietu izcīnīja Kristīna Haugena (+0,36). Iepriekšējās trijās disciplīnās otro vietu izcīnījusī Annija Vinkvista milzu slalomā palika piektā.

Rīt paredzēta pēdējā disciplīna slaloms, kur vietu, kas rakstāma ar vienu ciparu, ir iespējas izcīnīt Kristapam Zvejniekam, ko viņš spilgti apliecināja superkombinācijā, kaut arī nedaudz par labu tur nāca starta numurs.

Detalizētāki rezultāti: FIS-Ski - event

Kā veiksies K.Zvejniekam slalomā?

  • 6

  • 9

  • 11

  • 3


     [+] [-]

, 2012-03-24 18:45, pirms 12 gadiem
Ja nebūtu Svindāla....tad es domātu , ka tie ir kārtējie sētas mači.....Bet Zvejnieks ir MALACIS!!!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2012-03-24 19:10, pirms 12 gadiem
Varbūt būs atkal kārtējā Latvijas sporta priekšnieku cerība. Sportists kura gatavošanā nav nekas ieguldīts, bet Zvejnieku ģimene ar savu entuziasmu,finansēm un sponsoru atbalstu(arī izlases treneru) sagatavos sporta "priekšnieķeļiem" iespēju plātīties, kā BMX un skeletonā. Vēlu veiksmi Kristapam un Zvejnieku ģimenei!

     [+] [-]

, 2012-03-24 23:59, pirms 12 gadiem
Nu tāds šis sporta veids ir, ka lielākoties pašiem ir jāiegulda. Cilvēkiem ir ambīcijas, tāpēc arī tās lietas labā arī dara visu.