Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Latvijas jaunajiem kalnu slēpotājiem atkal godalgotas vietas starptautiskajās sacensībās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas jaunajiem kalnu slēpotājiem atkal godalgotas vietas starptautiskajās sacensībās
Latvijas jaunieši kopā ar treneriem. Foto: Infoski.lv

Ar labiem rezultātiem tikko no sacensībām Horvātijā un Slovēnijā atgriezušies Latvijas jaunie kalnu slēpotāji, kuri jauniešu grupās izcīnīja vairākas godalgotas vietas. Žanete Gedra tāpat kā Evelīna Gasūna izcīnīja divas trešās vietas slalomā un milzu slalomā Horvātijā, bet Žanetes brālis Žaks bija tūdaļ aiz labāko trijnieka, izcīnot 4.vietu milzu slaloma sacensībās Slovēnijā. Minētie jaunieši pārstāv Guntas Gasūnas trenēto SK „Ziemeļpols”.

Jau iepriekš ziņojām par mūsu jauno kalnu slēpotāju sasniegumiem, izcīnot uzvaru un pārējās godalgotās vietas starptautiskajās kalnu slēpošanas sacensībās jauniešiem, kas norisinājās Čehijā un Slovākijā janvāra beigās. Šoreiz mūsējie bija devušies uz Balkāniem, kur piedalījās sacensībās Horvātijā un Slovēnijā. Vispirms mūsējie startēja milzu slalomā un slalomā Slovēnijā, kur tik labi negāja, jo bija ļoti spēcīgs sastāvs. Dažiem neizdevās sasniegt finišu, bet citiem nācās ierindoties trešā desmita beigās. Taču Žaka Gedras veikumu un izcīnīto vietu milzu slalomā varēja rakstīt ar vienu ciparu, jo SK „Ziemeļpols” pārstāvis 1997./1998.g. dzimušo grupā slaveno Jure Franko un Tīnas Mazes dzimtenē ieguva ceturto vietu vairāk nekā 70 dalībnieku vidū, divu braucienu summā uzvarētājam zaudējot 3,27 sekundes, bet no trešās vietas atpaliekot par pusotru sekundi.

Horvātijā, kur sacensības norisinājās pazīstamajā Sljemes trasē Zagrebā, kur ik gadu notiek Pasaules kausa posms, mūsējiem veicās krietni labāk (cerams, ka tā ir laba zīmē priekš nākotnes – aut. piez.). Pirmajā dienā norisinājās milzu slaloms, kur trasi veidoja Ante Kosteličs, un kā izrādījās, tad slaveno horvātu kalnu slēpotāju Ivicas un Janicas Kosteliču tēva veidotajā trasē ļoti labi nostartēja, jo tika izcīnītas divas trešās vietas, un to paveica mūsu meitenes - Žanete Gedra 1999./2000.g. dzimušo meiteņu grupā, atpaliekot no uzvarētājas, horvātietes Lanas Zbasņikas 1,4 sekundes, bet Evelīna Gasūna 1997./1998.g. dzimušo meiteņu grupā, par trim sekundēm piekāpjoties uzvarētājai Metai Hrovatai no Slovēnijas. Abas meitenes savus panākumus atkārtoja arī nākamajā dienā slalomā. Ja Žanete bija stabili trešā, no uzvarētājas bosnietes atpaliekot 1,75 sekundes, bet no otro vietu ieguvušās horvātietes 1,4 sekundes, tad Evelīnai Gasūnai otrā vieta bija ļoti tuvu, jo pietrūka tikai 0,2 sekundes. Uzvarētāja nīderlandiete bija jau 2,8 sekunžu attālumā.

Kaut arī puišiem neizdevās sasniegt tik labus rezultātus kā meitenēm, tomēr arī viņu sniegums ir atzīstams. Žaks Gedra abās disciplīnās iekļuva labāko desmitniekā, milzu slalomā finišējot piektajā vietā (līdz trijniekam pietrūka 0,7 sekundes, bet līdz uzvarai 4,13 sekundes – aut. piez.), bet slalomā desmitajā vietā. Pieklājīgus rezultātus Horvātijā uzrādīja arī abi jaunākās grupas (1999./2000.g.) pārstāvji un līderi Latvijā B grupā – Daniels Loss SK „Merkurs” un Emīls Eihmanis SK „Ziemeļpols”. Daniels milzu slalomā 28 dalībnieku konkurencē bija 15.vietā, no uzvarētāja slovēņa atpaliekot 5,76 sekundes, bet par pusotru sekundi apsteidzot Emīlu, kurš ierindojās 19.vietā. Otrajā dienā slalomā mūsējiem atkal izdevās iekļūt labāko divdesmit vidū - attiecīgi 18. un 19.vieta (atkal ātrāks bija Daniels). Cīņa abu starpā pirmajā braucienā bija ļoti sīva, jo Emīls bija priekšā Danielam tikai 0,2 sekundes, taču kļūda otrajā braucienā Eihmani atbīdīja gandrīz četras sekundes aiz Vitas Ikaunieces audzēkņa.

Sakarā ar šīm sacensībām mūsu jaunieši nestartēja Latvijas kausa pirmajā posmā, kas notika pagājušajās brīvdienās Siguldā Kordes trasē, bet būs ierindā uz Latvijas kausa otro posmu, kas jau sākas šodien Siguldā Pilsētas trasē.

  +9 [+] [-]

, 2012-02-24 22:50, pirms 12 gadiem
Malači! Vot tagad būs par ko paskatīties Latvijas nākotnē!

  +1 [+] [-]

, 2012-02-24 23:11, pirms 12 gadiem
tas labi, ka aug stipra jaunā paaudze. Kaut arī šobrīd labākie ir junioru vecuma.