Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Mūsu junioru rezultāti 10km brīvajā stilā līdzīgi kā sprintā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Mūsu junioru rezultāti 10km brīvajā stilā līdzīgi kā sprintā
Arnis Pētersons. Foto:infoski.lv

Pasaules čempionātā junioriem, kas norisinās Liberecā (Čehija), 10km distancē brīvajā stilā ar intervāla startu 99 dalībnieku konkurencē Latvijas pārstāvis Arnis Pētersons ierindojās 74.vietā, bet Indulim Bikšem 79.vieta. Par uzvarētāju kļuva Krievijas slēpotājs Dmitrijs Rostovcevs, bet juniorēm 5km distancē nepārspēta bija vāciete Viktorija Karla.

Pēc pieticīgajiem rezultātiem sprintā mūsu juniori bija apņēmības pilni nostartēt daudz labāk distancēs, uz ko tad arī tika likts lielāks uzsvars, gatavojoties čempionātam. Pirms desmit dienām Priekuļos Latvijas čempionātā un FIS sacensībās šajā distancē pārāks ar pusminūtes pārsvaru bija Indulis Bikše, tāpēc neliela priekšrocība uz labāku rezultātu mūsējo starpā tika dota SS „Arkādija” pārstāvim. Junioriem (1993.g. un jaunāki) bija jāveic trīs apļi, 3,3km katrs. Pirmais distancē ar 18.numuru devās 18 gadus vecais Pētersons, bet četras minūtes vēlāk ar 26.numuru septiņpadsmitgadīgais Bikše. Abi mūsējie sāka mierīgi un līdzīgi, un pēc pirmā apļa Arnis bija par pusotru sekundi priekšā Indulim, abiem atrodoties no 85.-90.vietai (+52 sekundes), bet par viņiem 10 sekundes ātrāki un piecpadsmit vietas priekšā bija lietuvieši Stepans Terentjevs un Tautvidas Strolia. Pēc otrā apļa 6,6km mūsējie par pāris vietām bija pakāpušies augstāk, Arnim esot priekšā Indulim 7,3 sekundes, bet līderiem viņi jau zaudēja tuvu divām minūtēm. Pēdējā aplī temps tika saglabāts līdzīgs, un izdevās vēl pāris dalībnieku apsteigt un ierindoties astoņdesmitniekā. Arnis Pētersons uzrādīja laiku 26:23,1 un no uzvarētāja atpalika 2:51, iegūstot 74.vietu un par 15 sekundēm apsteidzot Induli Bikši, kuram 79.vieta. Kaimiņiem lietuviešiem un igauņiem atkal veicās labāk. Pārdaugavas kausā startējušais igaunis Alvars Alevs iekļuva trīsdesmitniekā un izcīnīja 20.vietu (24:48,0), viņa tautietis Alars Ervins palika 36. (25:19,6), bet labākais no lietuviešiem, 16 gadus jaunais Stepans Terentjevs ierindojās 50.vietā, par 39 sekundēm apsteidzot Pētersonu. Pirms diviem gadiem Pasaules junioru čempionātā Otepē 10km distancē brīvajā stilā Mārcis Jakovičs izcīnīja 55.vietu, labāko no lietuviešiem – Vitautu Stroliu (šobrīd labākais lietuvietis pie pieaugušajiem – aut. piez.) – apsteidzot par vienu minūti.

Dmitrijs Rostovcevs un Artjoms Malcevs nodrošināja Krievijai dubultuzvaru. Rostovcevs distanci veica 23:32,5 un par 17 sekundēm apsteidza komandas biedru Malcevu, kurš, savukārt, tikai par 0,8 sekundēm bija ātrāks nekā bronzas medaļas ieguvējs Martins Vaishaits no Vācijas. Pēc pirmā apļa vadībā esošais kazahs Sergejs Mališevs beigās palika sestais.

Juniorēm 5km distancē, kur startēja 76 dalībnieces, vadošajās vietās pārsvarā bija jaunākās dalībnieces (pirmajā pieciniekā bija trīs 1995.gadā dzimušas slēpotājas – aut. piez.). Jau sākumā vadībā izvirzījās 18 gadus vecā vāciete Viktorija Karla, kura prata savu pārsvaru noturēt līdz beigām un izcīnīt uzvaru, otrās vietas ieguvēju Terēzu Štadloberi no Austrijas apsteidzot par 4,3 sekundēm, kaut arī pārsvars uz 2,5km bija 10 sekundes. Atstarpi pēc pusdistances uz pusi finišā bija samazinājusi arī Jaunatnes Olimpiskā čempione, 1995.gadā dzimusī Anastasija Sedova no Krievijas, kura no uzvarētājas beigās atpalika 11,4 sekundes. Starp citu, pērn janvārī Insbrukā 5km klasiskajā stilā, kad Sedova uzvarēja, vāciete Karla bija sestajā vietā un zaudēja krievietei vienu minūti. Uz 2,5km atzīmes stabili otrā bija Gunde Svāna meita Jūlija, bet līdzīgi kā citas zviedrietes arī viņa otro daļu veica lēnāk un atkrita uz 9.vietu (+22,3 sekundes). Jāpiemin arī 16 gadus jaunās vācietes Katarinas Henigas 20.vieta (+43,2 sekundes) un 80 FIS punkti. Savukārt, labākā no Norvēģijas izlases, kas šobrīd dominē Pasaules kausā sievietēm, bija tikai 18.vietā, turklāt uzreiz divas norvēģietes, kas uzrādīja vienādu laiku. Augstāko vietu no Baltijas valstīm ieguva lietuviete Ingrīda Ardišauskaite, kura no uzvarētājas atpalika 1:15 un ierindojās 43.vietā, nopelnot tīri pieklājīgos 115 FIS punktus. Vienīgā igauniete Kristīna Haikara ierindojās 72.vietā (+3:14), bet vēl par piecām sekundēm lēnāka bija lietuviete Vaida Kairite, kurai 74.vieta, bet trešā lietuviete Kristīna Kazlauskaite uz startu neizgāja.

Rīt 15km brīvajā stilā ar intervāla startu U23 grupā piedalīsies Arvis Liepiņš un Roberts Slotiņš.

Rezultāti: Junioriem FIS-Ski - resultats
Juniorēm FIS-Ski - resultats