Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Bikšem, Paškovskai un Eidukai kāpums jaunajā FIS listē distanču slēpošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Bikšem, Paškovskai un Eidukai kāpums jaunajā FIS listē distanču slēpošanā
I.Bikše. Foto: Infoski.lv

Jaunajā Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) distanču slēpošanas listē, kas iznāca šodien un būs spēkā līdz 2017.gada 25.janvārim, kāpumu rangā no Latvijas pārstāvjiem veikuši trīs distanču slēpotāji – madonietis Indulis Bikše, vecpiebalgiete Inga Paškovska un Patrīcija Eiduka no Vecbebriem. Visaugstāk no mūsējiem ticis Indulis Bikše, kurš distancē no vairāk nekā 4500 dalībniekiem ieņem 442.vietu, bet sprintā turas 290.vietā. Tikmēr, pavirzoties uz augšu vairāk nekā par 200 pozīcijām, visliekāko kāpumu veikusi 16 gadus vecā Patrīcija Eiduka, kura pāri par 2500 dalībnieču konkurencē iekļuvusi ne tikai tūkstošniekā, bet jau pārsniegusi 800 slieksni.

Vairāki Latvijas distanču slēpotāji šajā sezonā ir piedalījušies FIS sacensībās, un dažiem ir izdevies uzrādīt labus FIS punktus, tādējādi uzlabojot savu reitingu un pakāpjoties rangā, kur pēdējos 12 mēnešu garumā tiek rēķināti pieci labākie rezultāti katrā disciplīnā (ja nav piecu rezultātu, tad reitingam piemēro attiecīgu soda koeficentu – aut.piez.). Lai arī distancē reitingu viņš uzlabojis tikai par trešdaļu punkta, Indulis Bikše ar 68,34 FIS punktu reitingu pakāpies par 34 pozīcijām un ieņem 442.vietu. Tikmēr sprintā ar 98,93 FIS punktiem madonietis joprojām turas trīssimtnieka beigās, ieņemot 290.vietu. Otrs labākais no mūsējiem ir Raimo Vīgants, kurš kopš marta sākuma tā arī nav startējis nevienās sacensībās uz sniega, vasaras un rudens periodā piedaloties vairākās rollerslēpošanas sacensībās, kur, ar atsevišķiem izņēmumiem, nevar iegūt labus punktus. Līdz ar to 17 gadus vecais madonietis distancē ir 1392.vietā (127 FIS punkti) un sprintā 688.vietā (157 FIS punkti).

Kaut arī mūsu dāmas distancē ir dažus simtus zemāk nekā Indulis pie vīriešiem, tomēr situācija sieviešu konkurencē distancē Latvijas slēpotāju vidū ir interesantāka, jo tur līdzīgi cīnās četras mūsu slēpotājas, visām atrodoties astotajā simtā no 704.-788.vietai un tādā secībā, kā bija aprakstīts 13.decembra rakstā par Somijas sacensībām. Neskatoties uz to, ka reitingu par pieciem ar pusi punktiem ir uzlabojusi Anda Muižniece (149,07 FIS punkti), atrodoties 704.vietā, tomēr viņai ir noslīdējusi par vienu pozīciju. Kopš marta vidus uz sniega nestartējusī Inga Dauškāne, saglabājot tādu pašu reitingu (154,33 FIS punkti) nokritusi par 43 vietām uz 743., bet viņai divu vietu attālumā pietuvinājusies un faktiski tādu pašu reitingu sasniegusi Inga Paškovska, kurai diezgan daudz un arī veiksmīgi starti bijuši novembrī un decembrī FIS sacensībās. 159 FIS punktu reitingu sasniegusi un no 1030.vietas uz 788.vietu ir pakāpusies jaunākā mūsu slēpotāja rangā Patrīcija Eiduka. Viņa savu reitingu ir uzlabojusi par 37 FIS punktiem, pateicoties Idrē sasniegtajam labākajam rezultātam uz sniega. Jau iepriekš rakstījām, ka Patrīcijai no visām mūsējām pieder šī gada labākie punkti distancē, bet dēļ retajiem startiem viņai vienīgajai no mūsējām tiek skaitīts rezultāts virs 200 FIS punktiem, kas pavelk viņas reitingu par padsmit punktiem uz leju. Aizkraukles Sporta skolas audzēknei pat pietiktos ar vienu rezultātu 170 FIS punktu robežās, lai izvirzītos līderos. Taču jāņem vērā, ka arī pārējās nestāvēs uz vietas.

Tikmēr sprintā, pateicoties labajam rezultātam Idrē, savu reitingu par 20 punktiem (172 FIS punkti) uzlabojusi un 65 pozīciju kāpumu uz 368.vietu veikusi I.Paškovska, kura sprintā ir stabilā vadībā no Latvijas slēpotājām, jo nākamā – A.Muižniece, kurai reitings ir 224 FIS punkti, atpaliek par vairāk nekā 200 vietām (588.vieta). Vairāk neviena nav tūkstošniekā, jo trešā labākā mūsu pārstāve Natālija Kovaļova uzlabojusi reitingu par 20 punktiem (322 FIS punkti) un pakāpusies uz 1044.vietu.