Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Miks Zvejnieks aizvadījis pirmos Eiropas kausa posmus kalnu slēpošanā

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Miks Zvejnieks aizvadījis pirmos Eiropas kausa posmus kalnu slēpošanā
Miks Zvejnieks

Latvijas kalnu slēpošanas līderis Miks Zvejnieks aizvadītajā nedēļā, 17. un 18. decembrī, Itālijas kūrortā Valdifasā atklāja 2021. gada kalnu slēpošanas sezonas Eiropas kausa slaloma tūres sacensības. Otrajā sacensību dienā Zvejnieks izcīnīja 39. vietu.

Līdzīgi kā citus sporta veidus, arī kalnu slēpošanu šajā sezonā ir ietekmējusi globālā pandēmija, tāpēc Eiropas kausa sacensību sezona slaloma disciplīnā šogad tika uzsākta neierasti vēlu – decembra otrajā pusē.

Pirmajā sacensību dienā Miks Zvejnieks startēja ar 90. starta numuru 121 dalībnieka konkurencē, tomēr jau pirmajā braucienā tika piedzīvota izstāšanās. Jāpiemin gan, ka šajā reizē Eiropas kausa sacensībās startēja vairāki augstākā pasaules kausa līmeņa sportisti – par sacensību uzvarētāju kļuva francūzis Klemēns Noels, kurš sešas reizes izcīnījis uzvaras PK posmos.

Otrajā dienā Latvijas kalnu slēpotājām startā 81. numurs, kurš šoreiz izrādījās veiksmīgāks. Divu braucienu summā sasniegta 39. vieta, no uzvarētāja atpaliekot par 6,40 sekundēm. Pie uzvaras otrajā dienā tika cits Francijas sportists Teo Letīrs. Abās dienās sacensībās startēja arī vēl viens latvietis Žaks Gedra, kuram gan divas neveiksmes.

Nākamie divi Eiropas kausa slaloma posmi norisināsies 6. un 7. janvārī, Francijas Alpos esošajā kūrortā Valsenisā.

Pēc sacensībām Miks Zvejnieks pastāstīja, ka nedaudz kļūdījies ar inventāra sagatavošanu – slēpju kantes bijušas pārāk asas priekš salīdzinoši mīksta seguma sniega: “Pirms sacensībām bija iespēja aizvadīt pāris treniņus uz sacensību kalna, kas pirms Eiropas kausa posmiem ne vienmēr ir iespējams, līdz ar to sagatavošanās periods bija veiksmīgs un arī sniegums treniņos izdevās ļoti labs. Žēl tikai, ka neizdevās treniņu sniegumu pārnest uz sacensībām. Protams, arī konkurence bija īpaši sīva. Bez visiem Eiropas kausa sportistiem, diezgan daudz pasaules kausa braucēju piedalījās, izmēģinot savus spēkus pirms gaidāmajiem PK posmiem. Uzreiz pēc jaunā gada sekos nākamais posms Francijā, jauna iespēja realizēt treniņos iespēto - nešaubos, ka tas izdosies!”

Mika Zvejnieka starti 2020./21. gada sezonā iespējami pateicoties atbalstam, ko sniedz: “Firma L4”, “Klīnika Piramīda”, “FANS”, SK “Virsotne”, “K-uguns”, “Muesli Graci”