Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

L.Gasūnai uzvara FIS milzu slalomā Levi

Ivars Bācis
Ivars Bācis

L.Gasūnai uzvara FIS milzu slalomā Levi
Tāpat kā Baltijas kausā "Snow arena" (attēlā) arī Levi L.Gasūna kāpa uz augstākā pakāpiena. Foto: E.Lukšo, Infoski.lv

Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās milzu slalomā, kas norisinājās Somijas kalnu slēpošanas centrā Levi, sievietēm 5.vietu pirmajā startā, bet uzvaru otrajā startā izcīnīja siguldiete Lelde Gasūna, nopelnot 20,88 FIS punkti. Arī vīriešiem mārupietis Kristaps Zvejnieks labāk nostartēja otrajās milzu slaloma sacensībās, iegūstot tur 9.vietu un nopelnot 27,49 FIS punktus.

Jau iepriekš ziņojām, ka sestdien Levi paredzētās otrās sacensības slalomā pārcēla uz svētdienu, kad vajadzēja norisināties pirmajam milzu slalomam. Līdz ar to abas sacensības milzu slalomā galvenajā Somijas kalnu slēpošanas centrā norisinājās vienā dienā. Dalībnieku sastāvs bija gana spēcīgs, it īpaši vīriešu konkurencē, kur no 114 dalībniekiem pasaules rangā divsimtniekā atradās divdesmit, no kuriem deviņi bija labāko simtniekā, bet divi pat piecdesmitniekā. Sievietēm triju dalībnieču reitings bija starp labākajām simts, bet vēl divas atradās divsimtniekā. No Latvijas izlases dalībniekiem lielākās izredzes saistījās ar Kristapu Zvejnieku un Leldi Gasūnu, kuri rangā atrodas attiecīgi trešajā un otrajā simtā – 281. un 154.vietā. Tādējādi Leldei bija labas iespējas pacīnīties par trijnieku, bet Kristapam par top15. Pārējiem mūsējiem bija krietni mazākas izredzes uz augstu vietu, jo neviens no viņiem pasaules rangā milzu slalomā nav starp 800 labākajiem.

Pirmajā startā Lelde Gasūna ar trešo laiku otrajā braucienā no 8.vietas pakāpās uz piekto, pirmo vietu dalošajām slovēnietei Metai Hrovatai (pasaules rangā 87.vieta) un čehietei Martinai Dubovskai (73.vieta pasaules rangā) zaudējot 1,77 sekundes un nopelnot 26,10 FIS punktus. Otrajā startā nolēma nepiedalīties galvenā favorīte Dubovska un pagājušā gada pasaules vicečempione juniorēm Rīka Honkonena no Somijas, bet Hrovata pirmajā braucienā izstājās, līdz ar to L.Gasūnai pavērās lieliska iespēja uzvarēt. Siguldiete to arī izmantoja, jau pirmajā braucienā izvirzoties vadībā, par ceturtdaļsekundi esot priekšā pasaules rangā 576.vietā esošajai somietei Neai Lūko. Otrajā braucienā vecākā māsa vēlreiz bija ātrākā un izcīnīja trešo uzvaru FIS sacensībās milzu slaloma disciplīnā. Pirmajā startā uzvarētājas saņēma 13,26 FIS punktus, bet, tā kā otrajā startā divas no pasaules ranga simtnieka nepiedalījās, bet trešā izstājās, tad reitings sanāca zemāks, un mūsu slēpotāja par pirmo vietu dabūja 20,88 FIS punktus, kas ir ceturtais labākais viņas rādītājs karjerā. Tikmēr Lienei Bondarei milzu slaloms neizvērtās veiksmīgs, jo pirmajā startā pēc 20.laika uzrādīšanas pirmajā trasē otrajā braucienā rīdziniece izstājās, bet otrajās sacensībās vairs nepiedalījās.

Kristaps Zvejnieks pirmās sacensības pirmdienā sāka ar 16.laiku, bet tikai 27.rezultāts otrajā braucienā atsvieda mārupieti uz 20.vietu, uzvarētājam un pasaules kausa posmos divas reizes trešo vietu ieguvušajam austrietim Marselam Matisam zaudējot divu braucienu summā 2,73 sekundes. Otrās sacensības sākas cerīgāk, jo pirmajā braucienā Kristaps bija devītais (+1,64 s), taču otrajā braucienā uzrādītais 13.laiks neļāva pietuvināties līderiem, lai iegūtu labus punktus šajā disciplīnā un varētu tuvināties pasaules ranga divsimtniekam, kur savulaik turējās divas sezonas. Kristaps saglabāja 9.vietu, piekāpjoties uzvarētājam un pasaules rangā 65.vietā esošajam Matiasam Rengrēnam no Zviedrijas 2,38 sekundes.

Līdzīgi savā starpā cīnījās Žaks Gedra un Miks Zvejnieks, ierindojoties piektajā un sestajā desmitā, vadošajiem zaudējot ap 7 sekundēm. Pirmajā startā 0,24 sekundes ātrāks bija Žaks, bet otrajā Miks revanšējās, kaut arī tikai par vienu sekundes simtdaļu. Abi nopelnīja nedaudz virs 60 FIS punktiem, kas par diviem desmitiem atpaliek no viņu labākajiem rezultātiem.

Jau trešdien mūsu kalnu slēpotāji turpinās startus FIS sacensībās, pārbraucot uz Zviedriju.

Rezultāti: Levi fIS race - Levi (FIN) - Event results