Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Eiduka iedzīšanā nenoturas punktos un izcīna 43. vietu

Rolands Eliņš

Eiduka iedzīšanā nenoturas punktos un izcīna 43. vietu
Patrīcija Eiduka. Foto: Latvijas Slēpošanas savienība

LETA--DPA. Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka svētdien Čehijā ieņēma 43.vietu Pasaules kausa sacensībās desmit kilometru iedzīšanā klasiskajā stilā.

Sestdien desmit kilometros brīvajā stilā Eiduka izcīnīja 27.vietu un kā pirmā no Latvijas distanču slēpotājām tika pie punktiem Pasaules kausa kopvērtējumā.

Svētdien iedzīšanu viņa sāka vienu minūti un 51 sekundi aiz norvēģietes Terēzes Juheugas, taču distancē uzrādīja 49. ātrāko laiku, kas lika atkāpties uz 43.pozīciju. Pirmais trīsdesmitnieks bija nepilnu septiņu sekunžu attālumā.

Par savu sniegumu viņa tika pie 137,91 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punkta.

Juheuga iedzīšanā palielināja savu pārsvaru, finišēdama pēc 26 minūtēm un 49,7 sekundēm. Otrās vietas ieguvēja Natālija Ņeprjajeva no Krievijas zaudēja vienu minūti un 4,8 sekundes, bet vēl 1,2 sekundes lēnākas bija norvēģietes Ingvilda Estberga un Heidi Venga. Fotofinišā vietu uz goda pjedestāla izrāva Estberga.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 1409 punktiem ir Juheuga, kura par 457 punktiem apsteidz Vengu, bet par 470 punktiem - Ņeprjajevu. Eiduka ar četriem punktiem atrodama 97.vietā.

Arī vīriem no Nove Mesto ar divām uzvarām aizbrauks krievs Aleksandrs Boļšunovs, kurš 15 kilometros finišēja pēc 37 minūtēm un 1,3 sekundēm. Vēl uz goda pjedestāla kāpa divi norvēģi - Juhaness Klēbo atpalika 46,7 sekundes, bet Sīmens Hegstads Krīgers zaudēja 47,2 sekundes. Pussekundi aiz goda pjedestāla palika vēl viens norvēģis Šūrs Rēte.

Pasaules kausa kopvērtējuma līderis ar 1181 punktu ir Boļšunovs, kurš par 139 punktiem apsteidz Klēbo. Latvietis Indulis Bikše ar pieciem punktiem ir 118.pozīcijā.

Izmantotie resursi:
LETA