Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Milzu slalomā uzvar Ligetijs, Zvejnieks 54. vietā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Milzu slalomā uzvar Ligetijs, Zvejnieks 54. vietā
Teds Ligetijs
Foto: AFP/Scanpix

Ar amerikāņa Teda Ligetija uzvaru Garmišpartenkirhenē (Vācija) noslēgušās pasaules čempionāta sacensības milzu slalomā. Kristaps Zvejnieks nekvalificējās otrajam braucienam.

Pēc pirmā brauciena vadībā bija norvēģis Aksels Lunds Svindāls, kurš par piecām sekundes simtdaļām apsteidza vācieti Filipu Šergeferu (+0.23), bet trešais, atpaliekot vēl divas simtdaļas, bija Ivica Kosteličs.

Otrajā braucienā visus pārsteidza un apsteidza amerikānis Teds Ligetijs, kurš pēc pirmā brauciena bija ceturtajā vietā, Svindālam zaudējot 0.38 sekundes. Norvēģis vispār palika bez medaļas, samierinoties ar 4. vietu, bet uz goda pjedestāla tika arī francūzis Sipriens Rišārs, kuram sudraba godalga, čempionam zaudējot nieka 0.08 sekundes, bet bronzu ieguva Šergefers (+0.43). Ligetijs izcīnījis ASV pirmo medaļu šajā čempionātā.

No Latvijas sportistiem visaugstāk tika Kristaps Zvejnieks, kuram 54. vieta, nekvalificējoties otrajam braucienam. Pirmajā braucienā Svindālam zaudētas 6.20 sekundes un 61. vieta, taču, ņemot vērā to, ka otrajā braucienā trīs sportisti nefinišēja un četri neizgāja uz starta, Kristaps tika augstākā vietā. Kvalifikācijai pāri netika Kaspars Daugulis, Roberts Briška un Kristaps Blūms.

Pasaules meistarsacīkstēs atlikušas vairs tikai divas disciplīnas. Rīt notiks slaloma sacensības dāmām, bet parīt šajā pašā disciplīnā sacentīsies kungi.

Pasaules čempionāts Garmišpartenkirhenē

Milzu slaloms vīriešiem

VSportistsValstsLaiks
1.Teds LigetijsASV2:10.56
2.Sipriens RišārsFrancija+0.08
3.Filips ŠergefersAustrija+0.43
4.Aksels Lunds SvindālsNorvēģija+0.49
5.Četils JansrūdsNorvēģija+0.73
6.Tomass FanaraFrancija+0.76

Izmantotie resursi:
FIS-Ski - International Ski Federation - News -...

     [+] [-]

, 2011-02-18 20:32, pirms 13 gadiem
Vispār kaut kā jokaini.
Nekvalificējies otrajam braucienam, bet pakāpies augšup.
Un, ja visi 60 nefinišētu/neizietu uz starta - tad čempions?

     [+] [-]

, 2011-02-19 13:55, pirms 13 gadiem
manuprāt, 2.vietu ieguvušo austrieti tomēr būtu jāsauc par Šerghoferu!