Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

BK slalomā jauniešiem Latvijai tikai viena uzvara

Ivars Bācis
Ivars Bācis

BK slalomā jauniešiem Latvijai tikai viena uzvara
D.Daukšte atnesa Latvijai vienīgo uzvaru pēdējā disciplīnā BK kausā jauniešiem. Foto: E.Lukšo, infoski.lv

Ceturtā diena Baltijas kausa trešajam posmam un Latvijas čempionātam kalnu slēpošanā Somijas ziemeļu ciematā Pihē sākās nedaudz vēlāk, jo stiprā vēja dēļ nedarbojās lielie pacēlāji, līdz ar to starta un finiša vietas tika noliktas zemāk. Starp citu, vējš sākumā sākotnējā starta vietā sasniedza 26m sekundē, bet vēlāk vienu brīdi pat sniedzās pāri 30m sekundē. Noslēdzošā ceturtā disciplīna jauniešiem un Master grupām bija slaloms, kas lielākajā daļā grupu izšķīra arī Baltijas kausa kopvērtējuma uzvarētājus un godalgoto vietu ieguvējus. Slaloms pulcēja viskuplāko dalībnieku skaitu, jo jauniešiem startēja 115 kalnu slēpotāji – 61 puišu un 54 meiteņu grupās, bet „Māsteriem” sacentās trīs dāmas un septiņi vīri. Iepriekš citās disciplīnās uzvaras guvušajām Latvijai, Krievijai un Igaunijai pēdējā dienā pievienojās arī mājiniece Somija.

U12 grupā (2004./2005.g.) pirmajā braucienā izstājās vakardienas otrās vietas ieguvēja milzu slalomā Emīlija Jestremskaite no Krievijas, līdz ar to godalgotās šķita, ka godalgotas vietas sadalīs Siguldas Sporta skolas/ „Pantera” meitenes. Hēlena Ērenpreisa uzrādīja labāko laiku divu braucienu summā, bet diemžēl pie otrās uzvaras netika, jo izrādās, ka tomēr nebija izbraukusi pareizi vienus vārtus un tika diskvalificēta. Līdz ar to Helēnai nesanāca kļūt par vienīgo, kurai šajā grupā būtu izdevies iekļūt trijniekā visos četros startos. Par uzvarētāju kļuva otrajā braucienā ātrākā laika uzrādītāja Diāna Daukšte, kurai jau bija divas trešās vietas pirmajā sacensību dienā. Tikmēr kopvērtējuma līdere Samanta Līcīte, kura līdz šim Somijā bija ieņēmusi visas vietas no 4.-6., bet ne godalgoto, beidzot tika trijniekā un ieguva otro vietu. Ērenpreisas diskvalifikācija ļāva trešo vietu ieņemt krievietei Jekaterinai Lisinai, bet divām uzvarām un vienai trešajai vietai iepriekšējās disciplīnās 4.vietu slalomā pievienoja Paula Putniņa.

Puišiem gan bija savādāka situācija, jo trijniekā pēc pirmā brauciena atradās tikai citvalstu pārstāvji, bet labākais no mūsējiem bija piektajā esošais Artemijs Terlanovs. Arī pēc otrā brauciena mūsu kalnu slēpotāji palika ārpus trijnieka, jo Terlanovs tika diskvalificēts, bet no septītās uz piekto vietu pakāpās Georgs Daukuls, kurš pirmo reizi ieguva labākā titulu mūsējo vidū. Tāpat līdz šim trijniekā Latvijas pārstāvju vidū U12 grupā nebija iekļuvuši Roberts Kupčs un Jurģis Zvejnieks, kuriem kopējā ieskaitē attiecīgi 7. un 10.vieta. Jau pirmajā braucienā nefinišēja supergiganta un milzu slaloma uzvarētājs un galvenais favorīts Dmitrijs Testovs no Krievijas, supergiganta otrs labākais Aleksandrs Luiks no Igaunijas, kā arī mūsu vadošie Bruno Ģermanis un Ernests Pēteris Jansons. Tikmēr izstāšanās iepriekšējos divos startos Baltijas kausu ar uzvaru noslēdza krievs Fjodors Jakuškins. Tāpat kā Jakuškins pēdējā startā beidzot savas spējas parādīja pirmā posma uzvarētājs lietuvietis Oskaras Karlavičus, kurš ar otro vietu slalomā Pihē pirmo reizi tika trijniekā, kamēr tur regulāri – visos trijos startos iekļuva, turklāt visu laiku trešajā vietā, igaunis Laurs Megi, tiekot pie iesaukas „Mister Kolmas koht” (Misters trešā vieta igauņu valodā – aut.piez.).

U14 grupā (2002./2003.g.) otro disciplīnu pēc kārtas pirmajā braucienā izstājās supergiganta un Alpu kombinācijas pārliecinošā uzvarētāja Vasilisa Novikova no Krievijas, bet tik un tā pēc pirmā brauciena pirmajās trijās vietās atradās Krievijas kalnu slēpotājas. Pēc otrā brauciena krievietes saglabāja pirmās divas vietas, Anastasijai Koroļovai izcīnot uzvaru otro disciplīnu pēc kārtas, bet Mirai Hušenskai vēlreiz tiekot pie otrās vietas. Tā kā nefinišēja pēc pirmā brauciena otrajā vietā esošā Diāna Novikova no Krievijas, tad ar otru labāko laiku otrajā trasē uz trešo vietu pakāpās Katrīna Dzelme, sasniedzot savu labāko rezultātu Baltijas kausa posmos ārpus Latvijas un reabilitējoties par neveiksmi pirmajās divās disciplīnās. Līdz ar to trešo reizi trešajā vietā netika lietuviete Smilte Bieļunaite, kurai beigās nācās samierināties ar 4.vietu, savukārt trešo reizi piektajā vietā ierindojās Elīna Zalāne. Līva Oliņa otro reizi tika desmitniekā, esot trešais labākai no mūsējām

Puišiem arī pirmajā divās vietās ierindojās Krievijas pārstāvji, Pāvelam Sirotenko svinot trešo uzvaru, bet Jegoram Lapšinam vakardienas bronzu nomainot ar sudrabu šodien. Tāpat kā Kombinācijā trešo vietu ieguva baltkrievs Danils Jakubovskis, bet Kombinācijas uzvarētājam un mūsu labākajam Markam Truhinam līdz godalgai pietrūka pavisam maz un nācās samierināties ar 4.vietu, toties izdevās uzvarēt BK kopvērtējumā. Savu labāko rezultātu sasniedza 6.vietu ieguvušais Viktors Kokins, bet desmitnieku noslēdza trešais no latviešiem Gustavs Davidovičs. Diemžēl jau pirmajā braucienā diskvalifikāciju saņēma iepriekšējās trīs reizes otro vietu izcīnījušais Kristofers Gulbis.

U16 grupā (2000./2001.g.), kā jau vakar rakstā minēts, tad trīs disciplīnu uzvarētājai Betijai Burkvoskai „spiedienu” tik tiešām izdarīja trīs somietes, sarindojoties pirmajā braucienā no otrās līdz ceturtajai vietai 0,22 sekunžu robežās aiz mūsu kalnu slēpotājas, turklāt māsām Rahkolām uzrādot vienādu laiku un dalot otro vietu (+0,15 s). Otrajā braucienā somietes bija nedaudz ātrākas un situācija pamainījās, Betijai noslīdot uz 4.vietu un pirmo reizi paliekot bez godalgas, līdz kurai pietrūka 0,09 sekundes. Pēc divām otrām vietām uzvaru izcīnīja Jesika Ojaniemi, kas par 0,1 sekundi apsteidza Mallu Rahkolu un par 0,27 sekundēm Lotu Rahkolu. Visās pārējās grupās otrā vieta no uzvarētāja atpalika vairāk nekā sekundi, bet šeit 0,38 sekunžu deficīts neļāva mūsu sportistei tikt trijniekā. Puišiem kārtējo reizi savu pārākumu nodemonstrēja igaunis Tormis Laine, kurš izcīnīja ceturto pārliecinošo uzvaru. Trešo reizi otrais bija Dzmitrijs Staraženka no Baltkrievijas, bet otro dienu pēc kārtas trešo vietu ieņēma Mārtiņš Zvīnis. Jau trešo reizi uzreiz aiz trijnieka ierindojās Lauris Opmanis, bet pēc neveiksmes vakar milzu slalomā piekto vietu ieguva trešais labākais no latviešiem Jānis Jurdžs.

Master grupā dāmām pie ceturtās uzvaras tika Ļubova Stepanova, bet kārtējās otrās un trešās vietas mūsu dāmām Vitai Ciesniecei un Jeļenai Brokānei. Vīru konkurencē trešo disciplīnu pēc kārtas nepārspēts palika Kristaps Bergmanis, bet pilnībā līdz galam neatguvies no kājas sāpēm Pauls Stēga otrajā braucienā pakāpās uz otro vietu, bet supergiganta uzvarētājs Dzintars Melvers tika pie trešās vietas.

Rīt ir brīvdiena, bet svētdien Baltijas kauss turpināsies ar FIS sacensībām milzu slalomā.

Rezultāti:
1) puiši: infoski.lv
2) meitenes: infoski.lv