Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

R.Rode un A.Āboltiņa nepārspēti Baltijas kausā supergigantā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

R.Rode un A.Āboltiņa nepārspēti Baltijas kausā supergigantā
Robertam Rodem ceturtā uzvara Baltijas kausā supergigantā. Foto: Infoski.lv

Šodien Pihē Somijā Baltijas kausa trešajā posmā kalnu slēpošanā, ko rīko Latvijas Slēpošanas savienība, vīriešiem supergigantā interesantā cīņā titulu vienīgajā ātrumdisciplīnā pēc gada pārtraukuma atguva Roberts Rode, kas par 0,23 sekundēm apsteidza sīvāko konkurentu un pagājušā gada uzvarētāju Kristapu Zvejnieku, bet trijnieku noslēdza otrs brālis Miks Zvejnieks. Sievietēm konkurentēm cerības neatstāja pagājušā gada otrā labākā un Soču olimpisko spēļu 31.vietas ieguvēja Agnese Āboltiņa, kas aiz sevis atstāja Lieni Bondari un pagājušā gada uzvarētāju Evelīnu Gasūnu.

Pirmajā sacensību dienā Baltijas kausā kalnu slēpotāji sacentās divās disciplīnās – supergigantā un superkombinācijā (supergigants+slaloms). Tā kā „master” grupas pārstāvji šogad atsevišķi startē, tad dalībnieku skaits lielajās grupās ir nedaudz mazāks. Vīriešiem uz starta izgāja 15 dalībnieki, bet sievietēm par vienu mazāk, pārstāvot visas trīs Baltijas valstis. Lielākais vairums, protams, bija no Latvijas, divpadsmit startējot sieviešu konkurencē, bet deviņiem pie vīriešiem. Taču mūsējie ne tikai bija ar lielāko pārstāvniecību, bet arī parādīju meistarību, iegūstot visas godalgotās vietas.

Vīru konkurencē ar lielu interesi tika gaidīts pēdējo četru gadu divu mūsu labāko ātrumdisciplīnas speciālistu duelis par uzvaru. No 2011.-2013.g. labākais bija Roberts Rode, bet pagājušā gadā viņu otrajā vietā atstāja Kristaps Zvejnieks, tiekot pie pirmās uzvaras šajā disciplīnā. Pirmais no viņiem trasē devās Roberts Rode, kurš viens no retajiem nebaidījās pārējā no lēzenās daļas uz stāvo, kalnu slēpotāju terminā runājot, „paņemt kanti”, un tas viņam palīdzēja uzrādīt ātrāko laiku finišā – 32,25 sekundes, par 0,71 sekundi apsteidzot tobrīdējo līderi un līdz tam vienīgo ātrāk par 33 sekundēm nobraukušo dalībnieku Žaku Gedru, kuram beigās izdevās izcīnīt ceturto vietu. Trīs minūtes vēlāk startēja Kristaps Zvejnieks, kuram tuvojoties trases beigu daļai, bija skaidrs, ka būs līdzīgs rezultāts ar Robertu. Tomēr Kristaps bija par 0,23 sekundēm lēnāks, un līdz ar to viņam neizdevās atkārtot pagājušā gada panākumu, šogad samierinoties ar otro vietu. Tikmēr Roberts Rode, kuram šī bija galvenā disciplīna, bija priecīgs par iegūto pirmo vietu un par Baltijas kausa labākā ātrumdisciplīnas titula atgūšanu.

No beigās startējušajiem uz godalgu pretendēja Miks Zvejnieks, kurš pirms tam vairākas reizes šajā disciplīnā ir bijis ceturtais. Šoreiz Mikam nenācās palikt aiz pjedestāla, jo izdevās tikt trijniekā ar trešo ātrāko rezultātu, 0,57 sekundes zaudējot uzvarētājam. Labi nobrauca piekto vietu ieguvušais Roberts Briška, bet sešinieku noslēdza igaunis Stens Marks Viro.

Ar ne mazāku interesi līdzjutēji sekoja līdzi sieviešu sacensībām, it īpaši ņemot vērā, ka šogad piedalījās pagājušā gada pirmo četru vietu ieguvējas, kuras šķīra 0,14 sekundes, bet pirmo trijnieku tikai 0,05 sekundes. Ar pirmo numuru startējusī 2012. un 2013.gada uzvarētāja Liene Bondare trasi veica 33,93 sekundēs, un šis laiks ilgi turējās nepārspēts, jo nevienai no nākamajām deviņām neizdevās nobraukt ātrāk par 34 sekundēm un to uzlabot. Taču pie trešās uzvaras Lienei neizdevās tikt, jo ar 11.numuru trasē devusies Norvēģijā studējošā Agnese Āboltiņa arī nobrauca ātrāk par 34 sekundēm, turklāt par 0,63 sekundēm uzlabojot L.Bondares rezultātu un izcīnot uzvaru. Pagājušā gada uzvarētāja Evelīna Gasūna atkal bija trijniekā, bet šoreiz ar iegūto trešo vietu. Divas pozīcijas šogad augstāk tika 4.vietu ieguvusī Ieva Meldere, kurai līdz trijniekam pietrūka septiņas sekundes simtdaļas, aiz sevis atstājot Leldi Gasūnu, bet sešinieku noslēdza Laima Kaufiņa.

Vienīgā igauniete Lise Anete Vahera ierindojās 9.vietā (+3,99 s), bet lietuvieti Ieva Janeskevičute piedzīvoja kritienu trases vidusdaļā un izstājās.

Rezultāti:
1) sievietes: infoski.lv
2) vīrieši: infoski.lv