Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Trijām valstīm uzvaras jauniešu grupās BK supergigantā (video)

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Trijām valstīm uzvaras jauniešu grupās BK supergigantā (video)
K.Gulbis. Foto: E.Lukšo, Infoski.lv

Saulainos laika apstākļos otrajā dienā Somijas ziemeļu ciematā Pihē trešo posmu Baltijas kausā uzsāka jauniešu grupas pārstāvji, kas tāpat kā vakar juniori un pieaugušie sacentās divās disciplīnās. Vispirms norisinājās vienīgās ātrumdisciplīnas supergiganta sacensības. No sešām jauniešu grupām visvairāk uzvaras izcīnīja Krievijas pārstāvji, iegūstot pirmās vietas pusē jeb trijās grupās. Latvijai divi visaugstākie panākumi, bet pie vienas uzvaras tika Igaunija. Jauniešu grupās piedalījās 108 kalnu slēpotāji no septiņām valstīm – trijām Baltijas valstīm, Baltkrievijas, Krievijas, Somijas, Austrālijas. Paralēli Baltijas kausam notika arī Latvijas čempionāts.

U16 grupā (2000./2001.g.) puišiem, startējis viens no pēdējiem, stabili vistrakāko laiku uzrādīja favorīts un pagājušā gada 3.vietas ieguvējs Tormis Laine, pērn piekāpjoties gadu vecākajiem kolēģiem, kas tagad ir junioru grupā. Nākamās godalgotās vietas sadalīja Latvijas pārstāvji, Mārtiņam Zvīnim iegūstot otro, bet Kristapam Lazdānam trešo vietu, aiz trijnieka atstājot spēcīgo baltkrievu Dzmitriju Staraženku un igauni Karlu Sebastianu Dremļugu, bet sešinieku noslēdza trešais labākais mūsējais Lauris Opmanis, kuram vajadzēja pārbraukt, jo viņa brauciena laikā pirms tam bija kritis Jānis Dravnieks. Meitenēm ar sekundes pārsvaru uzvaru svinēja Betija Burkovska. Otro vietu ieguva somiete Jesika Ojaniemi, bet turpat pie otrās vietas bija arī Laura Bērziņa un igauniete Karmena Piho, kuras ar vienādu rezultātu sadalīja 3.vietu. Tikmēr piekto vietu ieguvusī Agnese Sakoviča bija trešā no mūsējām.

U14 grupā (2002./2003.g.) ļoti spēcīgi bija krievs un igaunis, bet pa vidu viņiem ielauzās un otro vietu ieguva labākais no mūsējiem Kristofers Gulbis, pussekundi aiz uzvarētāja Pāvela Sirotenko un tikpat priekšā trešās vietas ieguvējam Hansam Markusam Danilisam. Mārcis Beitāns bija tuvu trijniekam, bet atkal palika ceturtais, bet „Snow feel” dominanci šajā grupā paturpināja sesto vietu ieguvušais Toms Ķelderis, kurš palaida vēl priekšā igauni Eriku Sumi un bija trešais no mūsējiem. Meitenēm krietni priekšā bija māsas Novikovas no Krievijas, Vasilisai izcīnot uzvaru un Diānai ieņemot otro vietu. Tikmēr sešas dalībnieces, satilpstot trešdaļā sekundē, ļoti sīvi cīnījās par noslēdzošo godalgu, ko ieguva lietuviete Smilte Bieļunaite, līdz ar to labākai no mūsējām Laurai Bišerei ieņemot 4.vietu (ilgi nebija kāds no „Rīgas favorīta” bijis pirmajā vietā – aut.piez.), par 0,07 sekundēm apsteidzot Lauru Bērziņu un par 0,08 sekundēm Karlīnu Grāmatnieci un krievieti Anastasiju Koroļovu.

U12 grupā (2004./2005.g.) puišiem Krievijai trešo uzvaru atnesa Dmitrijs Testovs, kurš bija pārāks par visiem arī novembra sākumā Baltijas kausa pirmajā posmā slalomā Druskininkos. Ar ātru lejasdaļu viņam pietuvojās igaunis Aleksandrs Luiks, bet turpat blakus bija trijnieku noslēdzošais Luika komandas biedrs Laurs Megi. Tikai sekundes desmitdaļa līdz trijniekam pietrūka labākajam mūsējam Bruno Ģermanim, bet aiz piekto vietu ieguvušā Krievijas pārstāvja sešinieku noslēdza Roberts Beikmanis. Aiz sešinieka patālu bija 7. un 8.vietas ieguvēji, sīvi cīnoties par bronzu Latvijas čempionātā, kur Artemijs Terlanovs par 0,1 sekundi apsteidza Ernestu Pēteri Jansonu. Meitenēm mūsējās izrādījās spēcīgākas par igaunietēm un krievietēm, iegūstot pirmās piecas vietas. Uzvaru izcīnīja ļoti ilgi pirmajā vietā nebijusī Paula Putniņa, bet otrajā un trešajā vietā ierindojās Helēna Ērenpreisa un Diāna Daukšte.

Rezultāti: 2015/2016 gada sezona : Rezultāti : Kalnu...