Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Ģērmanis un Dauškāne ātrākie sprintā Latvijas čempionātā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ģērmanis un Dauškāne  ātrākie sprintā Latvijas čempionātā
Juris Ģērmanis pēc vairāku gadu pārtraukuma atkal uz ātrākais Latvijas čempionāta. Foto:Infoski.lv

Šodien Vietalvā Maiļu trasē ar sprintu klasiskajā stilā sākās Latvijas Slēpošanas savienības un SK „Vietalva” organizētais Latvijas čempionāta otrais posms distanču slēpošanā. Vīriešiem 1,3km sprintā par uzvarētāju kļuva Juris Ģērmanis, bet dāmām 1km sprintā nepārspēta palika Inga Dauškāne.

Pirmajā dienā Latvijas čempionāta otrajā posmā pavisam kopā startēja 109 slēpotāji, vislielāko dalībnieku skaitu pulcinot abās jaunākajās puišu grupās V12 un V14 – atiiecīgi 18 un 19 dalībnieku, kā arī pašā jaunākajā meiteņu grupā S12, kur piedalījās 16 jaunās slēpotājas. Atšķirībā no iepriekšējiem diviem gadiem, kad Vietalvā Latvijas čempionāta norises laikā bija ap mīnuss 15 un 17 grādiem, šogad bija daudz siltāks, jo termometra stabiņš bija noslīdējis tikai pāris grādus zem nulles.

Visaizraujošākās cīņas solīja vīriešu elites grupa, kur vispirms bija jāpacīnās, lai tiktu fināla sešiniekā. Kvalifikācijā ātrākie bija Juris Ģērmanis, kas 1,3km veica 3:19,79, un Arvis Liepiņš, kas bija par sekundi lēnāks, bet trešo laiku uzrādījušais Pāvels Ribakovs atpalika jau 6,3 sekundes. Finālā intriga zuda un sīvā cīņa par uzvaru izpalika, jo, kā izrādījās, kvalifikācijā Liepiņš bija izbraucis no špūres vietā, kur to nevarēja darīt, saņemot par to diskvalifikāciju, kā rezultātā fināla vietu „nopelnīja” Jānis Puida, kurš kvalifikācijā uzrādīja septīto rezultātu. Arī Pāvels Ribakovs neizgāja uz starta finālā, jo bija sastiepis pleca muskuli. Juris Ģērmanis, kurš šobrīd ir labā formā , finālā diezgan pārliecinoši bija pirmais, pēc vairāku gadu izlaišanas atkal tiekot pie uzvaras Latvijas čempionātā. Otrajā vietā tāpat kā 2011.gadā finišēja Jura komandas biedrs no „A2” Jānis Paipals, tiekot pirmo reizi uz goda pjedestāla šajā sezonā. Trešo vietu izcīnīja daugavpilietis Oļegs Andrejevs, aiz goda pjedestāla atstājot talsinieku Juri Damškalnu, kurš spēcīgāks ir slidsolī un šajā sezonā pagaidām vēl nav atradis labāko formu.

Dāmām cīņā par uzvaru Inga Dauškāne pārspēja Andu Muižnieci, revanšējoties par zaudējumu klasiskā stila distancē Skandināvijas kausa posmā Madonā pirms desmit dienām. Visaizraujošākais finišs sanāca divās grupās – V20 grupā puišiem, kur finiša taisnē Viesturs Eglītis bija saglabājis vairāk spēka un pārspēja Arni Pētersonu, un S16 grupā meitenē, kur Regīna Rudzīte tikai knapi apsteidza Anniju Sabuli. S14 grupā uzvarētājai Vinetai Pētersonei tik viegla uzvara nenācās, jo salīdzinoši sīvu pretestību izrādīja otrās vietas ieguvēja Ieva Pūce. Pārējās grupās par uzvarētājiem kļuva: S12 Samanta Krampe, S18 Olga Kovaļova, S20 Natālija Kovaļova, V12 Niks Saulītis, V14 Raimo Vīgants, V16 Ralfs Eiduks, V18 Andris Beķeris.

Svētdien notiks sacensības brīvajā stilā ar masu startu, bet pēc čempionāta plkst.14.00 sāksies FANS tautas slēpojuma otrais posms.

     [+] [-]

, 2013-02-17 01:04, pirms 11 gadiem
Int vai viņš būtu ātrāks par Piksonu? Pret Rastorgujevu skaidrs kā zaudētu daudz. Int vnk salīdzināt musu biatlonistu un slepotāju ātrumus.