Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Vietalvā Latvijas čempionātā distanču slēpošanā noskaidros ātrākos sprinterus

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Vietalvā Latvijas čempionātā distanču slēpošanā noskaidros ātrākos sprinterus
Starts elites grupā dāmām Vietalvā pagājušajā gadā. Foto:Infoski.lv

Šajās brīvdienās, 16. un 17.februārī, Vietalvā distanču slēpošanās trasē „Mailes” norisināsies Latvijas čempionāta otrais posms distanču slēpošanā, kas būs Latvijas izlases slēpotāju pēdējā pārbaude pirms Pasaules čempionāta. Svētdien notiks arī otrais posms „FANS” tautas slēpojumam, kas tiek rīkots kopā ar Latvijas čempionāta posmiem.

Pagājušajā gadā ierastais un paredzētais otrais posms Vietalvā bija reāli kā pirmais, jo sacensības Priekuļos siltā laika un sniega trūkuma dēļ tika pārceltas uz februāra otro pusi. Šogad viss notiek, kā bija plānots. Pēc gada pārtraukuma Vietalvā Latvijas čempionāta ietvaros atgriežas sprints un distance ar masu startu. Faktiski būs tāds pats formāts kā pirms diviem gadiem. Arī šoreiz sprints būs klasiskajā stilā, bet distance ar kopēju startu brīvajā stilā. Sestdien tiks noskaidroti ātrāki sprinteri, bet svētdien notiks taktiskās cīņas distancē ar masu startu.

Tāpat kā 2011.gadā arī šogad Vietalvas posms notiek Pasaules čempionāta priekšvakarā. Toreiz sakarā ar Pasaules čempionāta tuvumu nestartēja vairāki vadošie slēpotāji, taču šogad visi spēcīgākie solās piedalīties Vietalvā. Sprintā favorīta loma atvēlēta Arvim Liepiņam, kurš būs galvenais pretendents uz uzvaru arī distancē ar masu startu, ko sezonas laikā un arī pēdējās sacensībās Skandināvijas kausā Madonā un Igaunijā ir apliecinājis. To nepieļaut centīsies 2011.gada uzvarētājs Vietalvā distancē brīvajā stilā ar masu startu Jānis Paipals, kuram šī sezona pagaidām nav bijusi diez ko veiksmīga. Pārsteigumu var sarūpēt 17 gadus jaunais Indulis Bikše, kurš paliek labāks, tuvojoties startam Eiropas Jaunatnes Ziemas Olimpiskajam festivālam. Pirms diviem gadiem sprintā klasikā uzvarēja Rolands Pužulis, bet viņš nevarēs aizstāvēt savu titulu klasikas sprintā, jo sakarā ar piedalīšanos Pasaules čempionātā biatlonā Čehijā Pužulis „Maiļu” trasē nestartēs. Dāmām līderi Ingu Dauškāni sprintā varētu apdraudēt 13 gadus jaunā Vineta Pētersone, bet tā kā Vietlavā nav FIS sacensības, tad viņa startēs pie sava vecuma meitenēm.

Pagājušos divus gadus Vietalvā ir bijis diezgan auksts, mīnuss padsmit grādi, bet šoreiz solās būt siltāks.

Kas uzvarēs vīriešiem sprintā klasiskajā stilā?

  • 16

  • 5

  • 2

  • 7

  • 5

  • 3