Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Novembrī Lietuvā sāksies Baltijas kauss un FIS sacensības kalnu slēpošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Novembrī Lietuvā sāksies Baltijas kauss un FIS sacensības kalnu slēpošanā
Baltijas kauss "Snow arena" 2015.gada novembrī. Foto: Infoski.lv

Novembra pirmajā nedēļas nogalē Lietuvas pilsētā Druskininkos atrodošajā ziemas sporta un atpūtas kompleksā “Snow arena” ar pirmo posmu sāksies vairāku valstu vidū iecienītais un augsti novērtētais Baltijas kauss kalnu slēpošanā, kas vienlaicīgi būs arī Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) “Entry league (ENL)” kategorijas sacensības un ko rīko Latvijas Slēpošanas federācija. Baltijas kausa posms Lietuvā norisināsies četras dienas no 3. līdz 6.novembrim, visu grupu dalībniekiem sacenšoties slaloma disciplīnā. Pirmajās divās dienās FIS sacensību ietvaros sacentīsies elites, U21 un “Master” grupas pārstāvji, bet sestdien un svētdien ir paredzēts slaloms visām trim jauniešu vecuma grupām. Piektdien vakarpusē būs jauninājums Baltijas kausā – aizraujošais paralēlais slaloms, kur viens pret vienu sacentīsies labākie FIS ENL slaloma dalībnieki.

Latvijas Slēpošanas savienība, kas nupat rudenī ir pārdēvēta par Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) turpina pirms astoņiem gadiem aizsākto tradīciju un devīto sezonu rīkos Baltijas kausu kalnu slēpošanā, kas pēdējos gados ir kļuvušas par sastāva ziņā spēcīgākajām un prestižākajām kalnu slēpošanās sacensībām Austrumeiropā un ne tikai. .Tāpat kā iepriekšējos divus gadus arī šosezon Baltijas kausam būs trīs posmi – pirmais novembra sākumā “Snow arena” Druskininkos (Lietuva), otrais februāra beigās Latvijas ziemas sportu pilsētā Siguldā, bet noslēdzošais trešais marta vidū Somijas ziemeļu ciematā Pihē.

Jau trešo reizi Baltijas kausa sezona sāksies novembra pirmajā nedēļas nogalē ar pirmo posmu Lietuvas dienvidu pilsētā Druskininkos, kur šajā periodā ir iespējams rīkot kalnu slēpošanas sacensības, jo tur atrodas lielākā Austrumeiropas ziemas sporta un aktīvās atpūtas halle “Snow arena”. Šajā arēnā ir izveidota kalnu slēpošanas trase 50metru platumā un 460 metru garumā ar vertikālo kritumu 60 metri. Lai arī trase ir samērā lēzena, toties tā ir ledainu, ļoti cietu segumu, kas ļauj nodrošināt samērā līdzīgus apstākļus visiem dalībniekiem. Pagājušajā gadā Baltijas kausa pirmajā posmā piedalījās ap 250 kalnu slēpotāju no 13 valstīm.

Pagājušā gadā Lietuvā pirmo reizi vēsturē notika FIS kategorijas kalnu slēpošanas sacensības, ko rīkojas LSF, līdz ar to šogad tā būs otrā reize, kad “Snow arena” notiekošajam Baltijas kausa posmam būs arī FIS statuss. FIS sacensībās dalībniekiem būs jāveic trīs braucieni, bet jaunieši trasi veiks ierastās divas reizes. LSF ir padomājusi par interesantu jauninājumu, proti, paralēlo slalomu, kurā piedalīsies labākie FIS sacensību rezultātu uzrādītāji. Tādējādi arī skatītājiem būs lielāks azarts, vērojot Baltijas kausa posmu kalnu slēpošanā.

Zīmīgi, ka Baltijas kausa pirmais posms “Snow arena” būs otrās FIS sacensības šajā sezonā, iekrītot starp abiem pasaules kausa posmiem – sezonas atklāšanu Zoldenā (Austrijā) ar milzu slalomu 22. un 23.oktobrī un nedēļu vēlāk slalomu Levi (Somijā) 12.novembrī.