Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

E.Gasūnai uzvara FIS slalomā Somijā, dažām citām mūsējām punktu rekordi

Ivars Bācis
Ivars Bācis

E.Gasūnai uzvara FIS slalomā Somijā, dažām citām mūsējām punktu rekordi
E.Gasūna. Foto: Jānis Markvarts, Infoski.lv

Latvijas izlases kalnu slēpotāji uzrādījuši ļoti labus rezultātus FIS sacensībās slalomā Somijas ziemeļu ciematā Sallā. Evelīna Gasūna izcīnījusi uzvaru, bet pie saviem karjeras punktu rekordiem tikušas Liene Bondare un Žanete Gedra, bet visaugstvērtīgāko rezultātu punktu izteiksmē svētdien uzrādījis labākais no mūsu puišiem Miks Zvejnieks.

Liela daļa Latvijas izlases kalnu slēpotāju trenera Dināra Dorša vadībā pēc treniņnometnes un sacensībām milzu slalomā piektdien un sestdien Pihē šodien jau bija pārbraukuši uz citu Somijas ziemeļu ciematu Sallu, lai piedalītos FIS sacensībās slalomā. Salla mūsu kalnu slēpotājiem saistās ar ļoti labām atmiņām, jo pagājušā gada novembra beigās tur pie uzvarām tika katrs no diviem vecākajiem brāļiem Zvejniekiem – Miks un Kristaps. Šogad uzvaras gūšanas tradīcija tika turpināta, tiesa, sieviešu konkurencē.

Latvijas izlases dalībnieces Liene Bondare, Evelīna Gasūna un citas mūsējās un ar optimistisku noskaņojumu devās šodien uz startu slalomā, sarūpējot patīkamu skatu protokolā – pirmajās divās vietās pēc pirmā brauciena atradās Latvijas kalnu slēpotājas. Ātrāko laiku 32 dalībnieču vidū uzrādīja ar pirmo numuru sacensības uzsākusī SK „Apex” pārstāve Liene Bondare (54,09 s), bet turpat – tikai 0,08 sekundes aizmugurē – bija SK „Ziemeļpols” dalībniece Evelīna Gasūna. Trešajā vietā esošā poliete Kateržina Vaseka, kura izcīnīja uzvaru sestdien milzu slalomā un kura šogad pasaules junioru čempionātā bija 36.vietā, atpalika no Lienes pussekundi.

Kaut arī pēc otrā brauciena pilnībā pamainījās izvietojums trijniekā, tomēr divi svarīgākie momenti priekš mums palika: 1) divas godalgotas vietas un 2) pirmā vieta. Liene otro braucienu neveica tik labi kā pirmo, uzrādot ceturto laiku (+1,17 s) un divu braucienu summā atkrītot divas pozīcijas zemāk, bet saglabājot godalgoto trešo vietu. Neskatoties uz kritumu otrajā braucienā, Lienes iegūtie 46,85 FIS punkti ir viņas jaunais rekords, par vienu punktu uzlabojot šogad Pihē sasniegto. Divu braucienu summā viņu par 0,18 sekundēm apsteidza Kataržina Vaseka, bet pie uzvaras Polija netika, jo neapturama otrajā braucienā bija Evelīna Gasūna, uzrādot stabili visātrāko laiku un izcīnot uzvaru ar gandrīz sekundes pārsvaru. Evelīna vienīgā ieguva zem četrdesmit punktiem (39,56 FIS punkti), to izdarot trešo reizi karjerā, no sava labākā rezultāta atpaliekot par pieciem punktiem.

Savus labākos punktus (61,84) ieguva kopš novembra sākuma junioru grupā pārgājusī un traumas jau atguvusī Žanete Gedra, kura no 7.vieta pēc pirmā brauciena pakāpās par vienu pozīciju augstāk, līdz trijniekam palaižot priekšā divas no vadošajām somu juniorē. Par kluba biedreni Evelīnu Žanete nobrauca 3,33 sekundes lēnāk. Kaut arī vēl nav pietuvojusies saviem labākajiem punktiem, toties pirmo reizi šajās trīs dienās zem simts punktiem (91,75) tika 13.vietā ierindojusī Ieva Meldere (+7,80 s). Ievai piecas sekundes zaudēja un 21.vietu ieņēma Elīna Nežborte. Bez mājiniecēm, latvietēm un polietēm, startēja arī dažas norvēģietes un zviedrietes.

Arī vīriešu konkurencē tika sasniegti labi rezultāti, kaut arī netika izcīnīta ne uzvara, ne arī godalgota, jo dalībnieku sastāvs bija spēcīgāks nekā sievietēm, jo, piemēram, uzvaru svinēja pasaules junioru čempionāta 20.vietas ieguvējs un otrs labākais somu juniors Juho Dāls.. Un tieši šā iemesla dēļ – spēcīgāks sastāvs – labākais no mūsējiem Miks Zvejnieks ieguva labus punktus (34,39 FIS punkti), kas ir sestais labākais rādītājs viņa karjerā. Miks no uzvarētāja Dāla atpalika pusotru sekundi, bet 0,67 s no 4.vietu ieguvušā igauņu labākā kalnu slēpotāja Tonisa Luika. Ne tik veiksmīgs starts Elvim Opmanim, kurš nobrauca 10 sekundes lēnāk par Miku un ierindojās 21.vietā no 58 startējušajiem. Dāvis Zvejnieks ar Žaku Gedru vēl ar citiem divdesmit kalnu slēpotājiem izstājās otrajā braucienā. Vīriešiem bija pārstāvētas pamatā tādas pašas valstis, kas sievietēm.

Pirmdien dalībnieki sacentīsies vēlreiz slaloma disciplīnā.

Rezultāti:
1) vīrieši: FIS Race - Men's Slalom 13.12.2015
2) sievietes: FIS Race - Ladies' Slalom 13.12.2015