Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Miks Zvejnieks Pasaules kausā debitē ar 56. vietu

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Miks Zvejnieks Pasaules kausā debitē ar 56. vietu
Miks Zvejnieks
Foto: E. Lukšo, Infoski.lv

Latvijas kalnu slēpotājs Miks Zvejnieks savā pirmajā Pasaules kausa posmā karjerā ir izcīnījis 56. vietu, kamēr Mika brālis Kristaps Zvejnieks piedzīvoja izstāšanos.

Kā jau ziņots, šajā nedēļas nogalē Pasaules kausa sezonu iesāk Latvijas kalnu slēpotāji. Vakar pirmo PK startu sezonā aizvadīja Lelde Gasūna, bet šodien Levi, Somijā startēja Kristaps un Miks Zvejnieki. Jāpiemin, ka pirmo reizi PK vēsturē Latviju pārstāvēja 3 sportisti.

Kristaps Zvejnieks startēja ar 57. starta numuru, un pirmajā starpfinišā līderim Marselam Hiršeram zaudēja 0,34 sekundes. Trases otrajā daļā gan Kristapam neveicās tik ļoti, un tika piedzīvota izstāšanās.

Tikmēr Miks Zvejnieks trasē devās kā viens no pēdējiem, ar 81. numuru. Lai arī viņš katrā no trases starpfinišiem zaudēja salīdzinoši daudz, tomēr finišs 56. vietā tika sasniegts veiksmīgi.

Pirmajā braucienā ātrāko laiku uzrādīja pēdējo 5 gadu Pasaules kausa lielā kristāla globusa ieguvējs Marsels Hiršers, par 0,21 sekundi apsteidzot tautieti Marko Švarcu, kamēr trešais bija vācietis Fēlikss Noiroters.

Otro braucienu Hiršers veica krietni pārliecinošāk, izcīnot uzvaru sezonas pirmajās slaloma sacensībās. Otrajā vietā finišējušo Mihaelu Matu Hiršers apsteidza par 1,30 sekundēm. Uz trešo vietu pakāpās itālis Manfrēds Moelgs. Pēc pirmā brauciena otro vietu ieņēmušais Švarcs otrajā braucienā piedzīvoja diskvalifikāciju.

Nākamie Pasaules kausa posmi kalnu slēpošanā tiks aizvadīti Ziemeļamerikā, kur arī sāksies ātruma disciplīnu sezona, kamēr mūsu sportistiem nākamie posmi, visticamākais, būs 10. un 11. decembrī, kad sacensības atgriezīsies Eiropā.

     [+] [-]

, 2016-11-13 21:31, pirms 7 gadiem
Par Gasuunas startu ne vaarda!!