Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Roberts Rode un Liene Bondare uzvar supergigantā Baltijas kausā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Roberts Rode un Liene Bondare uzvar supergigantā Baltijas kausā
Roberts Rode traucas pretī uzvarai supergigantā. Foto: Infoski.lv

Šodien Somijā Soumutunturos sākās Baltijas kauss kalnu slēpošanā, kas vienlaikus junioriem, elites un senirou grupām ir Latvijas čempionāts. Pirmajā sacensību dienā supergigantā vīriešiem elites grupā uzvaru svinēja Roberts Rode, bet dāmām nedaudz negaidīti labākā bija Liene Bondare.

Atšķirībā no vakardienas saulainās treniņdienas šodien bija apmācies, nedaudz putināja un pūta arī vējš, bet šādi laika apstākļi nav nekas neierasts kalnu slēpotājiem. Dāmām sākumā līderpozīcijās izvirzījās Katrīna Krūmiņa, kas startēja kā trešā, bet drīz vien viņas laiku uzlaboja Liene Bondare, supergiganta trasi veicot 37,60 un par 0,63 sekundēm apsteidzot Katrīnu. Tajā brīdī Liene vēl nenojauta, ka ir kļuvusi par uzvarētāju, jo vēl bija jābrauc par galveno favorīti uzskatītajai Agnesei Āboltiņai, kura pagājušajā gadā uzvarēja jauniešu A grupā un šobrīd ir viena no izlases līderēm.

Tomēr Agnese uzrādīja trešo ātrāko laiku (+0,86), piedzīvojot nelielu vilšanos, turklāt milzu slalomā un slalomā viņai nesanāks startēt, jo jau šodien jādodas ceļā uz Norvēģiju, jo Agnese nākotnē plāno studēt šajā ziemeļvalstī. Vēlviena favorīte, igauniete Trīne Tobi, kas pagājušajā gadā bija otrā, piekāpjoties tikai Leldei Gasūnai, kura šogad nestartē traumas dēļ, uzrādīja tikai sesto laiku. Līdz ar to nedaudz negaidīti ne tikai priekš konkurentēm, bet arī priekš sevis uzvarēja Liene Bondare, kura pagājušajā gadā vēl bija jauniešu A grupas dalībniece. Tā Lienei bija pirmā uzvara, jo allaž ir nācies atzīt Agneses Āboltiņas pārākumu un pagājušajā gadā tehniskajās disciplīnās arī Evelīnas Gasūnas. Liene atzina, ka slaloma disciplīnas viņai labāk padodas, taču ir daudz trenējusies un tas ir nesis augļus arī supergigantā. Viņa piebilda, ka cīnīsies par uzvaru arī slalomā un milzu slalomā. Arī sieviešu izlases treneris Staņislavs Sokoļenko atzina, ka Lienei beidzot sacensībās ir izdevies parādīt sniegumu, ko no viņas gaida. „Pirmās trīs dāmas ir līdzvērtīgas, un šodien Lienei bija veiksmīgā diena. Tas ir labi, ka ir šāda konkurence, jo tas stimulē pārējās trenēties cītīgāk,” piebilda Staņislavs. Katrīna Krūmiņa arī bija priecīga un tajā pašā laikā patīkami pārsteigta par izcīnīto otro vietu, jo treniņos supergigants nav gājis. Tas mazinājis pārliecību par saviem spēkiem, ka Katrīna pat nav cerējusi uz trijnieku savā iecienītākajā disciplīnā, bet sacensību dienā ir izdevies labs brauciens un līdz ar to arī laba vieta. Šogad dāmu konkurencē supergigantā uzdrošinājās startēt vienīgā senioru grupas pārstāve Žaklīna Frickausa, kura kopējā vērtējumā 17 dalībnieču vidū ierindojās 11.vietā.

Vīriem 44 dalībnieku konkurencē uz uzvaru bija divi galvenie pretendenti – pagājušā gada uzvarētājs Roberts Rode un pagājušā gada otrās vietas ieguvējs Kristaps Zvejnieks, kurš šogad bija nepārspēts abos Latvijas kausa posmos Siguldas kalnos. Ātrāks starta numurs tika izlozēts Rodem. Trases lēzeno sākumdaļu Roberts neveica tik ātri, bet stāvākajā daļā atrada vislabāko līniju un parādīja savas ātrumdisciplīnas speciālista iemaņas, finišā uzrādot laiku 36,36 sekundes. Sešus numurus vēlāk startēja Kristaps Zvejnieks, kurš starpfinišā bija Rodem priekšā 0,22 sekundes, taču ne visai veiksmīga Kristapam izdevās trases lejasdaļa, kur pazaudēja vērtīgo laiku, un finišā viņš bija par 0,44 sekundēm lēnāks nekā Roberts. Beidzot trijniekā izdevās iekļūt Mārtiņam Onskulim, kurš allaž ir bijis tuvu, bet palicis ceturtajā vai piektajā vietā. Onskulis par 0,10 sekundēm no trijnieka izbīdīja Miku Zvejnieku, bet Kristapam piekāpās tikai par 0,12 sekundēm. Šoreiz tikai sestajā vietā palika pagājušā gada trešās vietas ieguvējs Kaspars Daugulis. Roberts, kuram labāk patīk un arī labāk sanāk nobraukt garākās trasēs, bija priecīgs, ka pēc vairākkārtējām neveiksmēm Latvijas kausā ir izdevies labi nobraukt Baltijas kausā. Savukārt Kristaps nebija apmierināts ar veikumu trases lejasdaļā, kas viņam maksāja uzvaru. Senioru grupā labākais bija Edgars Kupčs.

C grupā (2001./2002.g.) meitenēm otro gadu pēc kārtas supergigantā uzvarēja Rēzija Krastiņa, kas aiz sevis atstāja Sintiju Vējiņu un Kristu Bergmani. B grupā (1999./2000.g.) uzvarēja favorīte Žanete Gedra, bet otrajā un trešajā vietā ierindojās Ieva Pildiņa un Elza Averčenko. A grupā (1997./1998.g.) nepārspēta palika pagājušā gada B grupas uzvarētāja Elīna Nežborte, kura uzrādīja labāko laiku starp visām meitenēm un par 0,11 sekundēm piekāpās tikai labākajam A grupas puisim Juhanam Luikam. Evelīna Gasūna uzrādīja otro laiku, bet Evita Bugaja trešo. C grupā puišiem šogad viss godalgotais trijnieks Latvijai – uzvarēja Lauris Opmanis, bet otrajā un trešajā vietā bija attiecīgi Marks Truhins un Markuss Vinklers. A un B grupā puišiem uzvarēja igauņi – Tormis Laine un Juhans Luiks, bet labākie no latviešiem – Emīls Eihmanis un Žaks Gedra, kuriem vienīgajiem izdevās iekļūt labāko trijniekā, attiecīgi savās grupās bija otrie. B grupā no latviešiem otrais un trešais bija Jorens Jēkabsons un Klāvs Vorslavs, kuriem kopvērtējumā attiecīgi ceturtā un piektā vieta. Identiski A grupā bija Klāvam Rubenim un Elvim Opmanim, kuri starp latviešiem bija trijniekā, bet kopējā ieskaitē attiecīgi ceturtajā un piektajā vietā.

Pavisam kopā jauniešu grupās startēja 80 dalībnieki, no kuriem lielākais vairums – 61, kas bija devušies uz tālajiem Somijas ziemeļiem, bija no Latvijas. Rīt Baltijas kauss turpināsies ar sacensībām milzu slalomā.

Detalizētāki rezultāti: 2011/2012 gada sezona : Rezultāti : Kalnu...

Kas uzvarēs vīriešiem elites grupā milzu slalomā?

  • 8

  • 2

  • 0

  • 0

  • 1


     [+] [-]

, 2012-03-13 22:35, pirms 12 gadiem
Vai Latvijas talantīgākajiem kalnu slēpotājiem ir reāli tikt trenēties pie labākajiem skandināvu speciālistiem... vai tas ir nereāli dārgi???