Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Interesantā cīņā Liepiņš izcīna uzvaru Latvijas čempionātā 20km klasiskā stilā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Interesantā cīņā Liepiņš izcīna uzvaru Latvijas čempionātā 20km klasiskā stilā
Arvim Liepiņam (priekšplānā) trešā uzvara šosezon, bet Juris Ģērmanis (tālumā) jau ir daudz tuvāk salīdzinājumā ar janvāri. Foto Infoski.lv

Latvijas slēpošanas savienības un Madonas Bērnu jaunatnes sporta skolas organizētajā Latvijas čempionātā distanču slēpošanā Madonā „Smecersila” trasē vīriešiem elites grupā 20km distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu interesantā cīņā uzvaru izcīnīja Arvis Liepiņš, bet dāmām 10km distancē pārāka par visām bija Inga Dauškāne.

Vakar pēc stafetes slēpojuma bija gaidāma cīņa par uzvaru starp Arvi Liepiņu un Juri Ģērmani, kuriem sākumā vēl līdzi turēja arī Oļegs Andrejevs. Pēc vakar stafetē pārāk ātrā sākuma šodien apzināti mierīgāk sāka Ģērmanis, bet, neskatoties uz to, pēc pirmā apļa (5km) viņš bija vadībā, jo konkurenti bija iesākuši vēl lēnāk. Andrejevs atpalika 7 sekundes, bet Liepiņš 20 sekundes. Nākošā apļa beigās, kad bija noslēpota pusdistance, bija divi līderi, jo Liepiņa un Ģērmaņa laiki līdz sekundēm bija vienādi, Arvim esot priekšā par divām sekundes desmitdaļām, bet Andrejevs atpalika jau 33 sekundes un bija jāsāk domāt par trešās vietas nosargāšanu, jo netālu bija arī Roberts Slotiņš, kurš sāk atgūties pēc ne visai labā stāvokļa pasaules čempionāta laikā Itālijā, bet nav tādā formā, kādā bija vēl janvāra sākumā. Pēc trešā apļa (15km), Arvis jau bija iekrājis 15 sekunžu pārsvaru pār Juri, un atrodoties izdevīgākā situācijā, proti, startējot 3:30 aiz Ģērmaņa un zinot konkurenta laikus, varēja kontrolēt slēpojumu un, distanci veicot 53:07,5, finišā apsteigt „A2” pārstāvi par 19 sekundēm, (sestdien stafetē savā posmā Arvis 5km Juri bija pārspējis par vairāk nekā pusminūti, bet janvārī Priekuļos 10km par 1:46 – aut.piez.), un beidzot izcīnīt uzvaru Latvijas čempionātā savā mājas trasē, kas Arvim neizdevās 2011. un 2012.gadā. SS „Arkādija” pārstāvim Liepiņam tā bija trešā uzvara šosezon Latvijas čempionāta posmos, bet Jurim piektā reize uz goda pjedestāla. Arī par trešo vietu bija interesanta cīņa, kur beigās SSK „Bebra” pārstāvis Andrejevs par 21 sekundi apsteidza Slotiņu, bet par divām minūtēm atpalika no Liepiņa. Tādējādi arī individuālajā distancē vīriem elitē tāpat kā stafetē pirmajā trijniekā tika tie paši klubi – 1. Arkādija, 2. A2, 3.Bebra. Salīdzinoši tuvu trijniekam bija arī piektās vietas ieguvējs un klasiskā soļa speciālists, kurš pēdējās trīs sezonas aktīvi netrenējas, Aigars Kalnups, kurš pēdējos 5km spēja apsteigt pirms tam priekšā esošos labākos V18 un V20 grupas pārstāvjus – attiecīgi Viesturu Eglīti no „A2” (V20) par piecām sekundēm un Induli Bikši no SS „Arkādija” (V18) par 48 sekundēm. Pēc sestdien ļoti labi veiktā stafetes pirmā posma, izvirzot cēsniekus vadībā, 20km vairs tā nesekmējās Arnim Pētersonam, kurš savas grupas uzvarētājam Viesturam Eglītim zaudēja gandrīz četras minūtes.

Pirms mēneša Skandināvijas kausā Madonā dāmu konkurencē 5km klasikā labākā no Latvijas bija Anda Muižniece, otrā Kitija Auziņa un tikai trešā Inga Dauškāne, tāpēc svētdienas 10km distance zināmā mērā bija principiāla. Taču no līdzvērtīgas cīņas, kā tas Latvijas čempionāta posmos līdz šim ir bijis, nekas nesanāca. Dauškāne (SBK „Cēsis”) jau pēc 5km Muižniecei priekšā bija par 48 sekundēm, bet finišā pārsvars sasniedza jau 1:36, tādējādi Inga uzvarēja visos piecos individuālajos Latvijas čempionāta posmos (vissīvāko konkurenci viņai sastādīja biatloniste Inga Paškovska, kas pirmajā posmā Priekuļos 5km brīvajā stilā zaudēja tikai 6 sekundes – aut.piez.). Minūti lēnāk par Andu slēpoja labākā S20 grupas slēpotāja Natālija Kovaļova (SS „Krāslava”), kurai šis starts bijis labākais šajā sezonā, jo dēļ mācībām un skolas beigšanas Natālijai šosezon bija vērojams formas kritums salīdzinājumā it īpaši ar 2011.gadu. Natālija šoreiz bija par 2 sekundēm ātrāka nekā Kitija Auziņa, kura sestdien labi veica stafetes posmu (Kovaļovu 3km apsteidza par 32 sekundēm – aut.piez.), bet svētdien nejutās labi, kā pastāstīja treneris Vuškāns, un tāpēc tāds iznākums. Atsevišķi elites grupā trešā bija Baiba Bendika, bet viņa pat Kovaļovai un Auziņai zaudēja pusotru minūti, bet Dauškānei 4:10. Vēl no vadošajām pārāk daudz neatpalika S18 grupas otrās vietas ieguvēja Rasma Rudzīte no Alūksnes, kura Auziņai zaudēja 2:11.

Detalizētāki rezultāti: Sākums : infoski.lv

Kurš būs labāks nākamo svētdien FIS sacensībās klasikā Albu Igaunijā?

  • 20

  • 6

  • 8


     [+] [-]

, 2013-03-11 13:45, pirms 11 gadiem
Igaunijā varētu būt interesanti. Liepiņš ir labāks kā pirms mēneša, taču arī Ģērmanis pakāpeniski formu pieaudzē.