Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Baltijas kausa 3.posms kalnu slēpošanā un FIS sacensības Pihē (video)

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Baltijas kausa 3.posms kalnu slēpošanā un FIS sacensības Pihē (video)
Pihes trase. Foto: Infoski.lv

Nākošo pirmdien, 14.martā, Pihē (Somija) sāksies un līdz 22.martam turpināsies Latvijas Slēpošanas savienības rīkotais Baltijas kausa trešais posms kalnu slēpošanā, kas ietvers daudz vairāk disciplīnu nekā pirmajos divos posmos Lietuvā un Latvijā, kur pieaugušie sacentās tikai slalomā, bet jaunieši arī milzu slalomā. Sacensību programmā Somijas posmā būs jau ierastās četras disciplīnas – supergigants, Alpu kombinācija, milzu slaloms un slaloms. Baltijas kausa noslēgumā būs arī FIS sacensības, bet šoreiz ne tikai slalomā, bet arī milzu slalomā, kas būs šī gada jauninājums. Sacensību rezultātiem un audio translācijai sacensību dienās būs iespējams sekot līdzi Slēpošanas savienības mājas lapā Sākums : infoski.lv "Live reults" sadaļā.

Šī ir otrā sezona, kad Latvijas Slēpošanas savienība rīko trīs posmus Baltijas kausam kalnu slēpošanā, turklāt, elitei un junioriem tie visi ir arī Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensības. Pēc pirmā posma novembra sākumā Lietuvā slēgtajā Druskininku hallē “Snow arena” un otrā posma februāra beigās Siguldā “Kaķīškalnā”, kārta ir pienākusi noslēdzošajam trešajam posmam, kas allaž marta vidū norisinās Somijā. Otro gadu pēc kārtas tas norisināsies Somijas ziemeļu ciematā Pihē, kas atrodas aiz polārā loka, aptuveni 1000km uz ziemeļiem no galvaspilsētas Helsinkiem.

Video no iepriekšējā gada (video autors Arnis Tenteris)

Latvijas Slēpošanas savienība pēdējos divus gadus martā Somijā ir paralēli Baltijas kausam ir rīkojusi FIS sacensības slalomā. Tā kā tas ir izdevies ļoti augstā līmenī, par ko ir saņemtas uzslavas no skandināviem un citu valstu pārstāvjiem, kas ir piedalījušies, tad šogad tiek sperts solis uz priekšu un papildu slalomam arī milzu slaloms būs FIS sacensības. Kopumā FIS statusā paredzētas piecas sacensības – divas milzu slalomā un trīs slalomā. Tas viss notiks Baltijas kausa trešā posma beigās. Turklāt abas milzu slaloma sacensības elitei un junioriem paredzētas vienā dienā. Bez Baltijas valstīm kā allaž gaidāma liela atsaucība no Ziemeļvalstu pārstāvjiem somiem, norvēģiem un zviedriem, kuriem startēs gan otrās izlases pārstāvji, gan arī kāds no pirmās izlases. Skandināviem pievienosies arī poļi, krievi, slovāki, čehi, itāļi un vēl dažu citu valstu kalnu slēpotāji.

Tā kā kalns Pihē ir atbilstošs, lai varētu rīkot sacensības ātrumdiscplīnās, tad Baltijas kausa trešais posms sāksies ar Supergigantu un Alpu Kombināciju (Supergigants+slaloms) – disciplīnām, kuras citos posmos nebija iespējams noorganizēt. Visu grupu mūsējo pārstāvjiem tas būs arī Latvijas čempionāts. Tālāk visu trīs jauniešu grupu kalnu slēpotāji un “Master” grupas pārstāvji sacentīsies milzu slalomā un slalomā. Pa vidu D grupas pārstāvji, kas ir 10 gadus jauni vai jaunāki, sacentīsies vienīgajā savā disciplīnā milzu slalomā. Kā jau iepriekš minēts, tad Baltijas kausa trešais posms noslēgsies ar FIS sacensībām milzu slalomā, kur sacentīsies elites un junioru grupas kalnu slēpotāji.

Latvijas izlase uz noslēdzošo Baltijas kausa posmu un FIS sacensībām Pihē būs pilnā sastāvā. Mūsu valsts godu cīņā ar skandināviem un citu valstu pārstāvjiem aizstāvēs abi pasaules rangā simtniekā esošie Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna, kā arī pirms pusotras nedēļas Baltijas kausa 2.posmā Siguldā uzvarējušie Žaks Gedra, Miks Zvejnieks, Evelīna Gasūna un Liene Bondare. Ja Kristapam un Leldei, kuri būs vieni no pašiem labākajiem pēc reitinga, neizdosies savus reitinga punktus uzlabot, tad laba iespēja to izdarīt būs pārējiem mūsu izlases dalībniekiem.