Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionātā stafetēs uzvar SS „Arkādija” un SBK „Cēsis”

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas čempionātā stafetēs uzvar SS „Arkādija” un SBK „Cēsis”
Foto: Infoski.lv

Sestdien Madonā „Smeceres sila” trasē norisinājās interesantās stafetes Latvijas čempionāta trešajā posmā distanču slēpošanā, kuru organizēja Latvijas Slēpošanas savienība sadarbībā ar Madonas BJS un biedrību „A-Madona”. Elites grupā vīriem 3x5km pārliecinoši uzvarēja Sporta skola „Arkādija”, bet dāmām 3x2,5km nepārspētas palika Slēpošanas un biatlona kluba „Cēsis” pārstāves. Laika apstākļu un trases stāvokļa dēļ, 4.martā tika pieņemts lēmums visus trīs posmus rīkot brīvajā stilā. Sākotnēji bija paredzēts pirmais posms klasiskajā stilā, bet otrais un trešais - brīvajā stilā.

Kaut arī atceroties faktu par stafeti, ka ne vienmēr individuālie rezultāti nosaka stafetes iznākumu, tomēr, apskatoties komandu sastāvus vīru konkurencē, kurā bija pieteikušās sešas komandas, bija skaidrs, ka neviena cita komanda nespēs izrādīt konkurenci SS „Arkādija”, kuras sastāvā bija Arvis Liepiņš, Indulis Bikše un Roberts Slotiņš. Iepriekšējos divus gadus izaicinājumu meta Siguldas „A2”, talsinieki un 2013.gadā arī SSK „Bebra”, kas pērn bija nokomplektējusi spēcīgu sastāvu, bet šogad neviena šīm komandām nebija optimālajā sastāvā, tāpēc tām atlika cīnīties vien par otro vietu. Pirmo posmu, kā jau to varēja paredzēt, olimpietis Arvis Liepiņš veica visātrāk (11:32), atraujoties no konkurentiem jau pašā sākumā, bet stafeti viņš nodeva tikai 10 sekundes priekšā madoniešiem un talsiniekiem. Arvis uzrādīja ātrāko laiku no visiem posmiem, bet Rolands Pužulis un Jānis Šņoriņš labi veica pirmo posmu, tāpēc arī arkādiešu pārsvars nebija liels. Nūjas salūšana un arī kritiens vēlāk izsita no ritma Viesturu Eglīti no „A2”, kurš pēc pirmā posma atpalika no līdera precīzi minūti.

Otrajā posmā Indulis Bikše, sacenšoties ar tuvāko konkurentu komandu vājākajiem posmiem un vienīgais 5km veicot zem 12 minūtēm (11:52), SS „Arkādija” pārsvaru likumsakarīgi palielināja līdz minūtei un desmit sekundēm pār otrajā vietā esošo Madonas BJSS, kam otro posmu veica Jānis Baunis. Matīs Valdbergs no „A2” labi veica savu posmu un izvirzīja siguldiešus trešajā vietā, atpaliekot no madoniešiem vairs 19 sekundes un krietni atvieglojot komandas līdera Jāņa Paipala uzdevumu pēdējā posmā, lai izcīnītu otro vietu. Kad Šņoriņš nodeva stafeti veterānam grupas pārstāvim Gatim Neimanim, bija zināms, ka talsinieki trijniekā ilgi vairs nenoturēsies.

Trešajā posmā Roberts Slotiņš mierīgi nobrauca līdz beigām un otro gadu pēc kārtas SS „Arkādija” sastāvā izcīnīja uzvaru stafetē. Pēc pirmā apļa (2,5km) pēdējā posmā Paipals jau bija ļoti tuvu Naurim Raizem no Madonas BJSS un pie 3km madonieti noķēra un apdzina, nodrošinot „A2” komanda trešo gadu pēc kārtas sudraba godalgas un no uzvarētājiem atpaliekot 52 sekundes. Divkāršais Olimpisko spēļu dalībnieks Jānis Paipals 5km veica 11:41, kas ir otrs ātrākais laiks aiz Liepiņa. Madonai līdz sudrabam pietrūka 26 sekundes, toties beidzot izcīnīta bronza vīru stafetē. Aizraujošā sprinta finišā Kārlis Miķelsons par vienu sekundes desmitdaļu pārspēja talsinieku Andreju Zikovu un nodrošināja Vecpiebalgas komandai ceturto vietu.

Dāmām 3x2,5km ne tik izteikta kā vīriem, bet favorītes loma četru komanadu konkurencē bija SBK „Cēsis”, kuras sastāvā startēja Inese Šķēle un abas Olimpisko spēļu dalībnieces – Anete Brice un Inga Dauškāne. Paspēkoties ar viņām varēja SSK „Bebra” ar izlases dalībnieci Andu Muižnieci pēdējā posmā, kā arī CPSS komanda, kurai pēdējo posmu veica Inga Paškovska. To, cik lielu pretestību „Bebra” un CPSS varētu izrādīt „Cēsīm”, bija atkarīgs arī no pirmajiem diviem numuriem.

Inese Šķēle no paša sākuma izvirzījās vadībā un nodeva stafeti līderpozīcijās. Viņas tempam no elites grupas komandām spēja turēt līdzi vienīgi veterānu S40 grupas pārstāve Inese Zvirgzdiņa no SSK „Bebra”, kas stafeti nodeva 9 sekundes aiz līderēm. Krista Krūmiņa no CPSS un Laura Beļajeva no Madonas BJSS atpalika jau 40 sekundes. Otrajā posmā, kas bija pārliecinoši lēnākais no visiem, Annija Sabule no CPSS un Laura Indrāne no SSK „Bebra” uzrādīja gandrīz identisku laiku, bet tā kā Anete Brice viņām zaudēja divas sekundes, tad nekas, salīdzinot ar pirmo posmu, nebija mainījies.

Laura Indrāne stafeti Andai Muižniecei nodeva septiņas sekundes pēc tam, kad 2,5km aplī bija devusies Inga Dauškāne, saglabājot nelielu intrigu cīņā par pirmo un otro vietu. CPSS no līderēm atpalika 38, bet no „Bebras” 31 sekundi. Sākumā Inga Paškovska pamēģināja, bet ātri vien saprata, ka deficīts priekš tik īsas distances ir par lielu, un vairs neslēpoja uz maksimumu. Pirmajā daļā Inga Dauškāne savu pārsvaru pār Muižnieci palielināja tikai par pāris sekundēm, taču ar to pietika, lai uzvarētāju liktenis būtu skaidrs. SBK „Cēsis” uzvara, un Anetei Bricei otro gadu pēc kārtas zelts (pērn CPSSS sastāvā – aut.piez.), kaut arī abas reizes viņa ir bijusi daudz lēnāka par abām komandas biedrenēm. No uzvarētājām 19 sekundes atpalika SSK „Bebra”, kuras atzīstami cīnījās un parūpējās par interesi līdz pat pēdējā posma vidum. Pagājušā gada uzvarētājām CPSS ar citu sastāvu šoreiz trešā vieta. Interesanti, ka dāmu konkurencē elitē stafetē no 12 slēpotājām bija trīs Lauras, divas Ineses un divas Ingas.

Rezultāti: 2013/2014 gada sezona : Rezultāti : Distanču...

     [+] [-]

, 2014-03-10 16:15, pirms 10 gadiem
Minēšu, ka visi stafetes posmi brīvajā stilā. Diez tas tā bija plānots vai dēļ ziemas neesamības?