Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Zvejniekam vēl viena piektā vieta un sezonas rekords FIS punktos

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Zvejniekam vēl viena piektā vieta un sezonas rekords FIS punktos
Kristaps Zvejnieks
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

LETA. Latvijas vadošais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, kurš februārī aizstāvēja valsts godu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, trešdien Japānā Tālo Austrumu kausa ietvaros izcīnīja piekto vietu slalomā un sasniedza savu šīs sezonas labāko rezultātu nopelnītajos Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kategorijas punktos.

Par trešdienas sacensību uzvarētāju divu braucienu summā tika kronēts japānis Hidejuki Narita, kurš Zvejnieku divu braucienu summā apsteidza par 0,60 sekundēm. Šāds sniegums latvietim ļāva iegūt 10,53 FIS punktus, kas ir viņa labākais sniegums šosezon un ceturtais veiksmīgākais karjerā.

Jau pirmdien turpat milzu slaloma sacensībās Zvejnieks ieguva piekto vietu un uzstādīja sezonas rekordu FIS punktos (15,50), kamēr otrdien pirmajās slaloma sacensībās viņš līdz finišam netika.

Tāds liktenis trešdien piemeklēja Miku Zvejnieku, kurš nefinišēja pirmajā braucienā. Pirmdien milzu slalomā viņš bija 35.vietā (61,31 FIS punkts), bet otrdien slalomā ieņēma devīto vietu un pirmo reizi izbrauca no 20 FIS punktiem (19,07).

FIS punktus rēķina no uzvarētājam zaudētā laika, ņemot vērā arī labāko dalībnieku reitingu. Jo mazāk FIS punktu tiek nopelnīti, jo rezultāts ir augstvērtīgāks.

Kopumā trešdien abus braucienus veica tikai 33 kalnu slēpotāji.

Dāmu slaloma sacensībās trešdien sesto vietu izcīnīja Agnese Āboltiņa, kura uzvarētājai Žozefīnei Fornī no Francijas piekāpās par 3,53 sekundēm. Par šādu sniegumu latviete nopelnīja 30,13 FIS punktus, kas viņai ir otrais labākais rādītājs šajā sezonā un piektais karjerā.

Āboltiņa karjeras rekordu uzstādīja 2016.gada decembrī, kad slaloma sacensībās Norvēģijā nopelnīja 24,08 FIS punktus.

Pirms tam pirmdien Āboltiņa milzu slalomā bija 15.vietā (65,84 FIS punkti), bet dienu vēlāk slalomā bija 13.pozīcijā (42,15 punkti).

Pirms diviem gadiem K.Zvejnieks tieši Tālo Austrumu kausa sacensībās sasniedza savu karjeras rekordu FIS punktus, slalomā iegūstot 8,40 punktus.

Izmantotie resursi:
LETA