Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

papildināts M.Zvejnieks un E.Gasūna nepārspēti FIS slalomā Siguldā (video)

Ivars Bācis
Ivars Bācis

M.Zvejnieks un E.Gasūna nepārspēti FIS slalomā Siguldā (video)
M.Zvejnieks brauc pretī pārliecinošai uzvarai. Foto: E.Lukšo, Infoski.lv

Latvijas kausa otrajā posmā un FIS sacensībās slalomā, kas norisinājās Pilsētas trasē Siguldā, pārliecinošu uzvaru vīriešu konkurencē ar teicamiem abiem braucieniem izcīnīja Miks Zvejnieks, bet sīvākais konkurents un otrajā vietā esošais Žaks Gedra izstājās otrā brauciena lejasdaļā. Sievietēm tikai otras brauciens spēja atšķirt abas pēc pirmā brauciena vienādu laiku uzrādījušās favorītes Evelīnai Gasūnai ņemot virsroku pār Lieni Bondari. „Master” grupā nepārspēti palika Pauls Stēga un Jana Zvejniece, kura sacensību apritē atgriezās pēc vairāku gadu pārtraukuma.

Meitenēm šodien labāk jutās un uz starta izgāja Liene Bondare, līdz ar to sagādājot intrigu cīņā par uzvaru ar Evelīnu Gasūnu. Līdzīga cīņa starp abām tika gaidīta, bet to, ka abas uzrādīs identisku laiku gan starpfinišā, gan arī finišā (27,54 sekundes) pirmajā braucienā nevarēja paredzēt neviens. Otrajā braucienā trases augšdaļu nedaudz ātrāk veica Liene, izvirzoties vadībā par 0,08 sekundēm, bet lejasdaļa ātrāk padevās Evelīnai, kura tad beigās ar 0,15 sekunžu pārsvaru svinēja uzvaru un nopelnīja 73 FIS punktus. Abos braucienos stabila trešā vieta Ievai Melderei, kura pirmajā braucienā no abām līderēm atpalika salīdzinoši nedaudz – pussekundi. Sestdienas trešās vietas ieguvēja milzu slalomā Elizabete Šterna šoreiz 4.vietā, jo ar trijām izlases meitenēm viņa nevar cīnīties līdzvērtīgi. Piektā vieta tika Katrīnai Volgemutei no sešām dalībniecēm, bet Arta Irbe nefinišēja pirmajā braucienā.

Vīriešu konkurencē pirmo braucienu lieliski veikušais Miks Zvejnieks izvirzījās vadībā ar pussekundes pārsvaru pār Žaku Gedru, bet trešajā vietā esošais Roberts Briška atpalika jau 2 sekundes. Otrajā braucienā trases vidū Žaks nebija pārsvaru samazinājis un lejasdaļā, pieļaujot kļūdu, izstājās, līdz ar to noliekot pirmā posma uzvarētāja pilnvaras. Miks vēlreiz bija ļoti ātrs un likumsakarīgi uzvarēja, jo šodien bija viņa diena. M.Zvejnieks nopelnīja 50 FIS punktus. Roberts Briška zaudēja vairāk nekā trīs sekundes un otro reizi šajā sezonā iekļuva trijniekā, bet šoreiz ar otro vietu. Savukārt uzvarētāja brālis Dāvis Zvejnieks, līdzjutēju iedvesmots, no 7.vietas pakāpās uz trešo, un pēc pusotra mēneša pārtraukuma otro reizi šosezon kāpa uz goda pjedestāla. Ceturtais bija igaunis Raneks Koni, bet sešinieku 18 dalībnieku konkurencē noslēdza Svens Marks un Dainis Krauja.

Abās „Master” grupās gan vīriešiem, gan sievietēm bija identisks scenārijs cīņā par uzvaru, pirmajā braucienā abus līderus un līderes šķirot pāris sekundes simtdaļām, bet pēc otrā brauciena atstarpe pieauga gandrīz līdz sekundei. Vīriešiem uzvaru izcīnīja Pauls Stēga, bet otrā vieta tika Edgaram Kupčam, bet „Kores” pilno pjedestālu noslēdza Kristaps Bergmanis, ceturtajā vietā atstājot vakar otro vietu ieguvušo lietuvieti Jurģi Janulioni, bet piektais bija Andrejs Mihailovs. Sievietēm pēc vairāku gadu pārtraukuma sacensību apritē atgriezās „Virsotnes” vadītāja Jana Zvejniece, sastādot sīvu konkurenci savai komandas biedrenei un līdzšinējai līderei Žaklīnai Frickausai. Pēc pirmā brauciena abas bija gandrīz vienādas, taču otrajā braucienā mazinājās Janas atgriešanās uztraukums un izpaudās četru kalnu slēpotāju mammas pieredze, un Jana atgriešanos nosvinēja ar uzvaru. Žaklīnai otrā vieta, bet otro dienu pēc kārtas līdzīgā cīņā ar divām konkurentēm trešā bija Ilze Trēziņa-Zirdziņa. Vēlreiz ceturtā vieta Jeļenai Brokānei, bet milzu slaloma otrās vietas ieguvēja Deniza Druka-Jaunzeme šoreiz palika piektā.

Rezultāti: 2015/2016 gada sezona : Rezultāti : Kalnu...

Meitenēm U16 grupā Betija visātrāk veica abus braucienus un tika pie uzvaras,. Izpalika viņas duelis ar pirmā posma uzvarētāju slalomā Rēziju Krastiņu, kura jau pirmā brauciena vidusdaļā kļūdījās vairākas reizes un izstājās. Konkurentes ir progresējušas, tāpēc pērn pārsvarā uzvaras izcīnījušai Laurai Bērziņai šajā sezonā sanāk samierināties ar citām godalgotajām vietām. Vakar viņa bija otrā, bet pavisam tuvu pēc otrā brauciena bija trešās vietas ieguvēja Agnese Sakoviča, nodrošinot “Virsotnei” vidu goda pjedestālu. U16 grupā meitenēm šogad galvgalī ir pamatā jaunākās, t.i., 2001.gadā dzimušās. Puišiem, pamatus panākumam ielicis pirmajā braucienā, uzvaru izcīnīja Mārtiņš Zvīnis, atstājot pirmā posma uzvarētāju Kristapu Lazdānu otrajā vietā, bet pirmo reizi Latvijas kausā trijniekā tika Jānis Jurdžs. Milzu slaloma otrās vietas ieguvējs un godalgas pretendents Pauls Rubenis tika diskvalificēts pirmajā braucienā.

U14 grupā atkal pirmajās divās vietās ierindojās SK “Virstone” kalnu slēpotājas, tikai šoreiz virsroku ņēma Katrīna Dzelme, kas neatstāja nekādas cerības uzvarētājai pirmajā posmā slalomā un arī sestdien milzu slalomā Elīnai Zalānei. Gaidītā aizraujošā cīņa par trešo vietu starp vairākām dalībniecēm izpalika, jo trešajā vietā esošā Zane Egle nefinišēja, Paula Vītuma tika diskvalificēta, Karlīnai Grāmatniecei nesanāca tik labs arī otrais brauciens, savukārt, labi otro trasi veica Dārta Stepiņa, kura tad arī ieguva trešo vietu. Puišiem atkal slalomā savu pārākumu nodemonstrēja Marks Truhins, bet ar ātrāko laiku otrajā braucienā jautājumu par otro vietu atrisināja Marka komandas biedrs no “Panteras” un milzu slaloma uzvarētājs Emīls Ģērmanis. Tikmēr par atlikušo trešo godalgu no pirmajā braucienā blīvajiem rezultātiem, kur 7 dalībnieki reāli pretendēja uz trijnieku, vienas aiz otra sarindojās trīs “Snow feel” pārstāvji, Tomam Ķelderim tiekot trijniekā, Mārcim Beitānam ieņemot jau ierasto ceturto vietu, bet pirmā posma 2.vietas ieguvējam Kristoferam Gulbim šoreiz paliekot piektajā vietā.

U12 grupā “Panteras” pārstāves atjaunoja savu dominanci, iegūstot pirmās četras vietas. Ja sestdien milzu slalomā pēc atrašanās vadībā pēc pirmā brauciena otrajā viņa izstājās, tad svētdien slalomā Samanta Līcīte pārliecinoši veica abus braucienus un pēc pusotra mēneša pārtraukuma atkal triumfēja jaunākajā grupā meitenēm. Tikmēr ļoti līdzīgajā cīņā par otro vietu Diāna Daukšte par 0,05 sekundēm apsteidz Helēnu Ērepreisu, kurai trešā vietas otro dienu pēc kārtas. Puišiem šajā grupā slaloms sanāca gana dramatisku notikumu pilns. Jau pirmajā braucienā grūtajā trasē neveiksmes piedzīvoja viens favorīts pēc otra. Ernests Pēteris Jansons nefinišēja, bet kritienus piedzīvoja un tomēr braucienu pabeidza iepriekšējā posma uzvarētājs Artemijs Terlanovs un trešās vietas ieguvējs Georgs Daukuls, kā arī milzu slaloma uzvarētājs Laurs Megi no Igaunijas, kurš nokrita piecus metrus pirms finiša. Artemijs, atrazdamies priekšpēdējā vietā, ar absolūti ātrāko laiku otrajā braucienā, pakāpdamies uz 8.vietu, pierādīja, ka var būt labākais šajā grupā slalomā. Apsteidzot līderi pēc pirmā brauciena Bruno Ģermani un atstājot viņu otrajā vietā, pēc panākumiem Baltijas kausa otrajā posmā pirmo uzvaru Latvijas kausā svinēja šosezon progresējušais Roberts Beikmanis. Tikmēr vēl vienam “Apex” pārstāvim Dāvim Mazajam bija priecīgs notikums, proti, ar iegūto trešo vietu viņš pirmo reizi iekļuva trijniekā Latvijas kausa posmos. Igaunis Megi otrajā braucienā uzrādīja otro laiku un pakāpās no 9.vietas uz ceturto.

     [+] [-]

, 2016-03-07 21:09, pirms 8 gadiem
Eu, kad ta sāks ālēties kopā ar Mikaelu un pārējo brandžu? Drīz jau varētu paprovēt!