Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

K.Zvejniekam 2.vieta un FIS punktu rekords slalomā Japānā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

K.Zvejniekam 2.vieta un FIS punktu rekords slalomā Japānā
K.Zvejnieks. Foto: no sportista personīgā arhīva.

Latvijas izlases līderis kalnu slēpošanā Kristaps Zvejnieks šodien lieliski nostartējis pēdējā sacensību dienā Tālo Austrumu kausā (FEC) Japānā, slaloma disciplīnā 101 dalībnieka konkurencē izcīnot otro vietu un uzstādot punktu rekordu – 8,40 FIS punkti. Neveiksmīgs pirmais brauciens pie kārtējā punktu rekorda un godalgotas vietas neļāva tikt Leldei Gasūnai, kura ierindojās 7.vietā (+2,8 sekundes) no 73 dalībniecēm un nopelnīja 24,72 FIS punktus. Uzvaras izcīnīja korejietis Dongs-Hjuns Jungs, kurš no 2013-2015.gadam pasaules rangā slalomā atradās 31.vietā, un Olimpisko spēļu 32.vietas ieguvēja serbiete Nevena Ignjatoviča.

Šodien kārtējo reizi no uzlecošās saules zemes atnāca pozitīvas ziņas par mūsu kalnu slēpotāju startiem Tālo austrumu jeb Kontinentālajā kausā. Ja iepriekšējās reizes labākas vietas un augstvērtīgākus rezultātus ar punktu rekordiem sasniedza Lelde Gasūna, tad noslēdzošajā sestajā startā FEC izcēlās Kristaps Zvejnieks (vakar komentējot Latvijas kausa 2.posma slaloma disciplīnu, pieminēju, ka ziņas par Zvejnieku ģimenes veiksmīgo startu ar Mika un Janas uzvarām, kā arī Dāvja trešo vietu ir obligāti jānodod Kristapam, lai tas iedvesmo, un viņam beidzot sanāk Japānā sasniegt ļoti augstvērtīgu rezultātu un tikt pie punktu rekorda. Kristaps ziņu saņēma, iedvesmojās un arī uzstādīja punktu rekordu – aut.piez.). Starp citu, arī Leldei bija ļoti labas iespējas tikt pie kārtējā punktu rekorda pēdējās nedēļas laikā Japānā, ļoti iespējams pat zem 10 punktiem, taču tam svītru pārvilka pāri neveiksmīgais pirmais brauciens, kurā tika zaudēts līderei 3,5 sekundes.

Kristaps Zvejnieks sacensības sāka ar otro laiku pirmajā braucienā, tiesa, līderim korejietim Jungam zaudējot daudz – 0,75 sekundes, taču arī tuvākie sekotāji bija vairāk nekā pussekundes attālumā, tāpēc ar 4.laiku (+0,51 s) otrajā braucienā izdevās nosargāt otro pozīciju. Starp citu, tā kā ne tik labi kā pirmo trasi otro veica Jungs, mārupietim viņu pārspējot par 0,63 sekundēm, tad divu braucienu summā SK “Virsotne” pārstāvis spēja pavisam tuvu pietuvoties Jungam, līdz uzvarai pietrūkstot 0,12 sekundēm. Taču galvenais notikums bija Kristapa 8,40 FIS punktu iegūšana, kas ir viņa jaunais punktu rekords un ko neviens no Latvijas kalnu slēpotājiem vēl nebija sasniedzis. Jā līdz sezonas beigām izdotos vēlreiz šādu vai ļoti līdzīgu rezultātu uzrādīt, tad K.Zvejnieks varētu pakāpties no 65.vietas vairāk nekā piecpadsmit pozīcijas un iekļūt pasaules rangā slalomā piecdesmitniekā. Tai pat laikā korejietis Jungs, kuram šobrīd reitings ir par 2,5 punktiem sliktāks nekā Kristapam 12,09 FIS punkti, ar teicamajiem startiem FEC Japānā ne tikai atgriezīsies pasaules rangā simtniekā, bet arī piecdesmitniekā, kur pirms diviem gadiem jau bija.

Noslēdzošajā dienā FEC “pamodās’ eiropieši. Kaut arī uzvarēja Āzijas pārstāvis, tomēr pārējās piecas vietas sešiniekā ieguva Eiropas valstu kalu slēpotāji. Aiz Kristapa 0,82 sekundes palika trešās vietas ieguvējs, 2013.gada ceturtais labākais pasaulē junioriem Kombinācijā Johannes Strolcs no Austrijas, bet sešinieku noslēdza 24 reizes PK posmos slalomā trīsdesmitniekā tikušais šveicietis Markuss Fogels, tiesa, pēdējo reizi viņam tas izdevās vairāk nekā pirms diviem gadiem.

Diemžēl pēdējā dienā vairs tik veiksmīgi nesanāca nostartēt Leldei Gasūnai. Siguldieti pievīla pirmais brauciens, kurā viņa nebija starp labākām divpadsmit, no līderes atpaliekot 3,5 sekundes. Tomēr “International Ski team” pārstāve saņēmās otrajā braucienā, uzrādot tajā labāko laiku (tuvāko sāncensi apsteidzot par pussekundi – aut.piez.) un pierādot, ka varēja otro dienu pēc kārtas kāpt uz pjedestāla un tikt pie FIS punktiem zem desmit robežas. Un tieši pirmo reizi karjerā zem desmit FIS punktiem nopelnīja uzvarētāja Ignjatoviča, ar kuru Lelde vakar dalīja otro vietu. Nesakoties uz šādu iznākumu pēdējā dienā, Lelde Gasūna ar iepriekšējos startos pēdējās nedēļas laikā FEC Japānā iegūtajiem FIS punktiem jaunajā FIS listē slaloma rangā varētu iekļūt simtniekā, kas būtu pamatīgs kāpums un nozīmīgs sasniegums.

FEC kauss, Šigakogena (Japāna)

Kalnu slēpošana, Slaloms, sievietes, 73 dalībnieces

VSportisteValstsRezultātsFIS punkti
1.N.IgnjatovičaSerbija1:49.446.30
2.E.KijosavaJapāna+0.408.93
3.S.MukogavaJapāna+2.1820.64
...7.L.GasūnaLatvija+2.8024.72

Kalnu slēpošana, Slaloms, vīrieši, 101 dalībnieks

VSportistsValstsRezultātsFIS punkti
1.D.H.JungsKoreja1:49.057.61
2.K.ZvejnieksLatvija+0.128.40
3.J.StrolcsAustrija+0.9413.82

Kādā vietā slaloma rangā šo sezonu noslēgs K.Zvejnieks?

  • 8

  • 5

  • 1