Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Kalnu slēpotājs K.Zvejnieks otrais FIS sacensībās slalomā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Kalnu slēpotājs K.Zvejnieks otrais FIS sacensībās slalomā
K.Zvejnieks. Pēdējo divu dienu iegūtie augstie punkti nākošgad dos reitingu ap 12 FIS punktiem. Foto:Infoski.lv, Jānis Markvarts

Krievijā notikušajās FIS sacensībās kalnu slēpošanā slaloma disciplīnā otro dienu pēc kārtas ļoti veiksmīgi ir nostartējis Latvijas izlases līderis Kristaps Zvejnieks, kurš atkal 62 dalībnieku konkurencē iekļuva trijniekā, šoreiz tiekot par vienu vietu augstāk – otrajā vietā un iegūstot augstvērtīgos 13,51 FIS punktus, kas ir otras labākais rezultāts viņa karjerā.

Šodien Poļarniji Zori otro dienu pēc kārtas notika FIS sacensības slalomā, kas vienlaikus bija arī Krievijas čempionāts. Kaut arī krievi kalnu slēpošanā ne tuvu nav tik spēcīgi kā distanču slēpošanā, tomēr daži no viņiem ir spējuši iebraukt pasaules kausa posmos trīsdesmtiniekā un pat divdesmitniekā. Turklāt dalībnieku pulku papildināja un konkurences līmeni cēla spēcīga horvāta, slovāka un kanādieša dalība. Vakar mājinieki bija vīlušies, ka palika ārpus trijnieka, un apņēmību revanšēties šodien jau varēja manīt pirmajā braucienā, kur pirmos trīs laikus uzrādīja Krievijas sportisti. Kristaps Zvejnieks sāka līdzīgi kā vakar, uzrādot pirmajā braucienā piekto laiku – 52,96 sekundes, par 1,34 sekundēm atpaliekot no līdera Aleksandra Horošilova un līdz trijniekam pietrūkstot 0,62 sekundēm.

Otrajā braucienā Kristapam izdevās uzrādīt otro laiku, nobraucot daudz labāk nekā līderi, vienīgi par 0,02 sekundēm piekāpjoties vakardienas ceturtās vietas ieguvējam krievam Pāvelam Trikačevam, kuram šīsdienas sacensības sākās neveiksmīgi, pieļaujot kļūdu pirmajā braucienā un paliekot ārpus pirmā trīsdesmitnieka, tādējādi izslēdzot sevi no cīņas par augstu vietu divu braucienu summā. Labais otrais brauciens Zvejniekam ļāva pakāpties uz otro vietu arī divu braucienu summā, par divām sekundes simtdaļām apsteidzot trešās vietas ieguvēju Aleksandru Andrijenko un septiņām sekundes simtdaļām vakardienas otrās vietas ieguvēju Adamu Zampu no Slovākijas. Par prieku mājinieku līdzjutējiem un, revanšējoties par vakardienas ne visai veiksmīgo startu, uzvaru divu braucienu summā nodrošināja Horošilovs, uzrādot laiku 1:48,51 un mūsu sportistu apsteidzot par 0,79 sekundēm. Kaut arī Kristapam neizdevās uzlabot vai atkārtot vakardienas jaunuzstādīto punktu rekordu (11,30 FIS) punkti, tomēr šodien iegūtie 13,51 FIS punkti ir otrais labākais mārupieša rādītājs karjerā (iepriekšējais labākais rezultāts bija 14,55 FIS punkti, kas iegūti 2012.gada martā Norvēģijā – aut.piez.). Vakardienas uzvarētājs Dalibors Samsala no Horvātijas šoreiz tikai sestajā vietā.

Otras labākais no mūsējiem bija Miks Zvejnieks, kurš brālim zaudēja 6,3 sekundes un ierindojās 22.vietā, iegūstot 49,74 FIS punktus. Danielam Fogelim 36.vieta (+14,2 sekundes) un 90,25 FIS punkti. Diemžēl finišu pirmajā braucienā nesasniedza Toms Sarkanis un Roberts Briška.

Dāmām Kristai Vitkovskai atkal 29.veita 38 dalībnieču vidū, uzvarētājai Darjai Astapenko zaudējot 19 sekundes un iegūstot 123 FIS punktus. Vakardienas uzvarētāja francūziete Bertrāna kļūdījās pirmajā braucienā un ar labāko laiku otrajā spēja pakāpties tikai uz astoto vietu.

Rīt Poļarniji Zori notiks FIS sacensības milzu slalomā.

Rezultāti: FIS-Ski - event