Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

papildināts N.Lēsetai pirmā uzvara PK slalomā, L.Gasūnai 1.braucienā 48.rezultāts

Ivars Bācis
Ivars Bācis

N.Lēsetai pirmā uzvara PK slalomā, L.Gasūnai 1.braucienā 48.rezultāts
N.Lēseta. Foto: Lundahl, Pontus / NTB scanpix

Pasaules kausā slalomā, kas norisinājās Itālijas kalnu ciematā Santakaterinā, sievietēm 59 dalībnieču vidū pirmajā braucienā 48.rezultātu uzrādīja Latvijas pārstāve Lelde Gasūna, kas no līderes atpalika 6,65 sekundes. Pirmo uzvaru PK posmos svinēja norvēģiete Nina Lēseta, kas tuvāko konkurenti divu braucienu summā apsteidza vairāk nekā par sekundi.

Ja Kristaps Zvejnieks pirms rītdienas starta PK posmā “iesildījās” ar piedalīšanos svētdien un pirmdien Eiropas kausa posmā, tad Lelde Gasūna Jauno gadu sāka uzreiz ar Pasaules kausa posmu, ar ko siguldiete arī noslēdza pagājušo gadu tieši pirms nedēļas Liencā. Ja iepriekšējos divos slalomos PK šajā sezonā viņai starta numurs bija septītā desmita vidū, tad tagad 58., jo pirmo reizi šosezon dalībnieču skaits bija mazāks par sešdesmit – 59 kalnu slēpotājas.

Laiks bija salīdzinoši “silts”, jo termometra stabiņš rādīja tikai mīnus divus grādus. Trase bija garāka nekā parasti, un pirmo reizi šosezon vārtu skaits braucienā pārsniedza septiņdesmit – 72 vārti. Lelde diemžēl nesāka labi braucienu, jo jau trases augšdaļā tika pielaista kļūda, kas pirmajā starpfinišā deva jau 2,14 sekunžu deficītu un noslēdzošo 52.pozcīju, jo septiņas dalībnieces nemaz netika līdz pirmajai kontrolatzīmei. Turpinājumā atsevišķos trases posmos sanāca ļoti labi nobraukt, un šķita, ka izdosies apsteigt bulgārieti, kurai trases vidusdaļā mūsu pārstāve zaudēja vairs tikai trešdaļu sekundes, bet arī bez dažām kļūdiņām neiztika un beigās tomēr nesanāca pārspēt nevienu no 48 finišu pirmajā braucienā sasniegušajām (11 izstājās).

Līdz ar to tika uzrādīts 48.rezultāts, līderei zaudējot vairāk nekā sešas ar pusi sekundes. Tik daudz Lelde nebija zaudējusi pēdējās trijās sezonās, kad sāka aktīvāk startēt PK posmos, taču tam ir divi iemesli: 1) pašas kļūdas un 2) garāka trase nekā parasti. Tikai savā debijā pasaules kausa posmos 2010.gada rudenī viņa ir zaudējusi vairāk (7,11 sekundes). Trase nevarēja būt izdangāta uz beigām, jo divas ar piecdesmitajiem numuriem startējušās dalībnieces – slovēniete Markusa Ferka un 18 gadus jaunā austriete Katarina Galhubere (šā gada 2.vietas ieguvēja Eiropas Jaunatnes Ziemas Olimpiskajā festivālā, bet netika uz pasaules junioru čempionātu spēcīgajā Austrijas komandā – aut.piez.) – ne tikai iekļuva trīsdesmitniekā, kvalificējoties otrajam braucienam, bet bija pat labāko divdesmitniekā.

Līderpozīcijās pēc pirmā brauciena atrodas Nina Lēseta, kas par 0,25 sekundēm apsteidz šī gada ceturto labāko juniori pasaulē, šveicieti Šarloti Šabli, bet vēl 0,08 sekundes vairāk zaudē trešajā pozīcijā atrodošā čehiete Sarka Strahova. Iepriekšējos divos posmos trijniekā iekļuvusī 20 gadus jaunā slovākiete Petra Vlhova, kas bija viena no uzvaras pretendentēm, atrodoties otrajā pozīcijā (+0,13 s) pēc otrā starpfiniša, lejasdaļā krita un izstājās.

Pirmo reizi karjerā atrodoties līderpozīcijās pēc pirmā brauciena, Lēseta neapjuka un nenobijās, visātrāk veicot arī otro braucienu, kas ļāva viņai izcīnīt uzvaru ar vairāk nekā sekundes pārsvaru. Tieši pirms gada Zagrebā viņa pirmo reizi iekļuva trijniekā, bet šodien jau ceturto reizi tika kāpts uz pjedestāla, taču pirmo reizi uz augstākā pakāpiena. Vīriešiem pēdējās divas sezonas slalomos ik pa laikam uzvar Henriks Kristofersens, bet ātruma disciplīnās bieži pirmie ir Četils Jansruds vai Aksels Lunds Svindāls, taču sievietēm Norvēģijas iepriekšējā uzvara bija pirms 14 gadiem, kad nepārspēta milzu slalomā palika Andrine Flemmena. Taču vēl pirms diviem gadiem – 2000.gada 6.janvārī pēdējo reizi kāda no norvēģietēm bija uzvarējusi slalomā, ko paveica Trīne Bake.

Otro reizi šosezon trijniekā iekļuva 2.vietu izcīnījusī čehiete Sarka Strahova (+1,12 s), ar 2.laiku otrajā braucienā no 13.vietas uz trešo pakāpās slovākiete Veronika Velē-Zuzulova (+1,37 s), kura pēdējos divos slalomos bija sestā. Tikmēr pirmo godalgoto vietu palaida garām šveiciete Šable, kura pēc trešās kontrolatzīmes vēl atradās trešajā pozīcijā, taču tad dažus vārtus pirms finiša krita, bet tomēr beigās finišēja noslēdzošajā 28.vietā. Iepriekšminētā juniore Katarina Galhubere savā ceturtajā startā PK posmos slalomā trešo reizi tika punktos, t.i., trīsdesmitniekā, un pirmo reizi starp labākajām divdesmit – 18.vieta (+3,22 s).

Rīt Santakaterinā slalomā sacentīsies vīrieši, kuru vidū būs arī Latvijas pārstāvis Kristaps Zvejnieks.

Rezultāti: FIS World Cup - Ladies' Slalom 05.01.2016

Kā rīt slalomā nostartēs K.Zvejnieks?

  • 0

  • 8

  • 4

  • 2