Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

K.Zvejnieks un L.Gasūna vēlreiz uzvar Baltijas kausa FIS slalomā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

K.Zvejnieks un L.Gasūna vēlreiz uzvar Baltijas kausa FIS slalomā
Abu dienu uzvarētājs K.Zvejnieks "Snow arena" trasē. Foto: Infoski.lv, Emīls Lukšo.

Latvijas izlases kalnu slēpotāji un pasaules rangā slalomā simtniekā esošie mārupietis Kristaps Zvejnieks un siguldiete Lelde Gasūna izcīnījuši uzvaras FIS ENL kategorijas sacensībās slalomā arī otrajā dienā Baltijas kausa pirmajā posmā, ko Lietuvas dienvidu pilsētas Druskininkos atrodošajā slēgtajā kalnu slēpošanas hallē „Snow arena” rīko Latvijas Slēpošanas federācija (LSF). Kristaps Zvejnieks bija ātrākais 51 dalībnieka konkurencē vīriešiem, trīs braucienu summā pārspējot par 0,52 sekundēm otro vietu dalošos Juriju Daņiločkinu no Baltkrievijas un Ksandreu Verkamenu no Beļģijas, bet Lelde Gasūna palika nepārspēta 27 dalībnieču vidū sievietēm, apsteidzot otru labāko kalnu slēpotāju Agnesi Āboltiņu par 0,15 sekundēm.

Arī otrajā sacensību dienā „Snow arenā” notiekošajā pirmajā posmā prestižajām kalnu slēpošanas sacensībām Baltijas kauss, kas norisinās devīto gadu, uz starta FIS ENL kopumā izgāja 78 dalībnieki no 15 valstīm, kuru vidū bija gan visas Baltijas valstis un to kaimiņi, gan pārstāvji no tādām kalnu slēpošanā panākumus guvušajām valstīm kā Itālija, Čehija, Slovākija, Luksemburga, gan arī mazāk zināmām kā Beļģija, Grieķija, Ukraina un Rumānija. Latvijas izlases kalnu slēpotāji nostartēja ļoti labi, izcīnot divas uzvaras un kopumā nopelnot trīs godalgotas vietas.

Vīriešiem, kur piedalījās trīs pasaules kausos startējušie kalnu slēpotāji, pēc diviem braucieniem tāpat kā pirmajā dienā nedaudz virs pussekundes pārsvaru pār Ksanderu Verkamenu un Juriju Daņiločkinu bija iekrājis pasaules junioru čempionātā 14.vietas ieguvējs Kristaps Zvejnieks. Neskatoties uz to, ka arī šoreiz Kristaps noslēdzošajā braucienā bija trešais, tomēr tuvākie konkurenti bija tikai par dažām sekundes simtdaļām ātrāki, tāpēc mārupietis kopvērtējumā saglabāja pussekundes pārsvaru, izcīnot uzvaru otro vienu pēc kārtas un nostabilizējoties Baltijas kausa kopvērtējuma vadībā. Atkal trijniekā tika pasaules kausa 25.vietas ieguvējs Alpu kombinācijā Daņiločkins un labākais junioru konkurencē Verkamens, šoreiz dalot otro vietu (+0,52 s). Lai arī cerēja un pretendēja uz trijnieku, tomēr daļēji par vakardienas neveiksmi revanšējās Jaunatnes Olimpisko spēļu 13.vietas ieguvējs slalomā Miks Zvejnieks, kurš šodien bija otrs labākais no mūsējiem, ierindojoties 4.vietā (+1,36 s) tāpat kā pērn otrajā dienā. Tikmēr vakardienas 4.vietas ieguvējs un otrs ātrākais juniors Žaks Gedra no Cēsīm noslēdza sešinieku (+1,72 s), apsteidzot labāko lietuvieti Roku Zavecku, bet tikai 0,02 sekundes piekāpjoties čeham Janam Nemecam.

Ierasto tendenci, pamainīties vietām nākamajās sacensībās, turpināja Latvijas izlases dalībnieki Elvis Opmanis un Dāvis Zvejnieks, kuru starpā šoreiz labāk nostartēja Dāvis, ieņemdams 12.vietu (+3,29 s) un par pussekundi un divām vietām apsteidzot Elvi.

Sievietēm, kur dalībnieču vidū bija 4 pasaules kausa posmu atmosfēru izbaudījušās kalnu slēpotājas, otrās dienas slaloms sākās ļoti interesanti, pirmajam pieciniekam satilpstot trešdaļā sekundes. Vadībā pēc 1.brauciena ar 0,05 sekunžu pārsvaru pār pasaules rangā 77.vietā esošo Leldi Gasūnu izvirzījās Agnese Āboltiņa, bet trešo laiku uzrādīja jaunā un talantīgā krieviete Aļona Harcizova. Otrajā braucienā daudz labākas par konkurentēm bija Gasūna un Soču Olimpisko spēļu 37.vietas ieguvēja Āboltiņa, izvirzoties vadībā ar sekundes pārsvaru, bet abu starpā esot tikai 0,02 sekundēm. Ar šādu niecīgu pārsvaru Leldei atradās priekšā Agnesei. Tādējādi līdz pat pēdējam braucienam saglabājās liela intriga. Abas līdzīgi nobrauca arī trešo braucienu, kurā nedaudz ātrāka bija L.Gasūna, līdz ar to tāpat kā Kristaps izcīnot uzvaru otro dienu pēc kārtas un atkārtojot pagājušā gada panākumu. Labākajai juniorei A.Āboltiņai vēl viena otrā vieta (+0,15 s), bet atkal uz trešā goda pjedestāla pakāpiena kāpa 2014.gada Olimpisko spēļu 29.vietas ieguvēja Marija Škanova no Baltkrievijas (+1,41 s), kurai ļoti tuvu (+0,14 s) bija krieviete Harcizova. Tikmēr sešinieku noslēdza divas Latvijas trešā labākā juniore Liene Bondare (+2,37 s) un Ieva Meldere, kura tikai pussekundi zaudēja izlases dalībniecei Lienei.

Master grupā pirmajā trijniekā 10 vīru konkurencē iekļuva tie paši, kas trešdien. Vēlreiz nepārspēts palika Edgars Kupčs, bet šoreiz otrā vieta tika mājiniekam Simonam Masaļskam, bet trijnieku noslēdza Andrejs Mihailovs, kuram neizdevās atkal parādīt stabilitāti un ļoti līdzvērtīgu konkurenci ar Kupču sastādīja līdz pirmās trases starpfinišam. Sešinieku noslēdza divi lietuvieši un baltkrievs. Sievietēm arī otrajā dienā neviena nesastādīja konkurenci Denisai Drukai-Jaunzemei.

Pēcpusdienā pirmo reizi Baltijas kausa ietvaros norisināsies aizraujošās paralēlā slaloma sacensības, kurās dalībnieki cīnīsies par „Amber beverage group” sarūpēto naudas balvu fondu labākajiem sešpadsmit, uzvarētājam tiekot pie 1000 EUR, bet noslēdzošo 9.-16.vietu ieguvušajiem nopelnot mazāko summu – 50 EUR.