Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti Latvijas čempioni jauniešiem milzu slalomā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Noskaidroti Latvijas čempioni jauniešiem milzu slalomā
Foto:Infoski.lv

Šodien Siguldā „Kordes” trasē sākās Latvijas Slēpošanas savienības organizētais Latvijas čempionāts jauniešiem kalnu slēpošanā. Pirmajā dienā norisinājās viena disciplīna – milzu slaloms, kurā veiksmīgākie bija sporta klubi „Apex” un „Merkurs”, kas ieguva attiecīgi četrus un divus čempionu titulus.

Vairākus vecākus un trenerus bija satraukuši lielie mīnus grādi, kādus solīja šajās brīvdienās, taču, ierodoties sacensību vietā, varēja pārliecināties, ka bažas ir pārspīlētas. Pirmkārt, nebija tik auksts, kā prognozēja iepriekš, jo saulē gaisa temperatūra bija nedaudz paaugstinājusies, un nebija arī vēja kā pagājušajā gadā, kas palielinātu aukstumu. Organizatori bija padomājuši par dalībniekiem, sarūpējot apsildāmās teltis gan starta zonā, gan arī finišā, kā pat lielās starptautiskās sacensībās nav, kad ir lieli mīnusi. Jaunie sportisti pēc brauciena varēja arī sasildīties teltī ar karstu tēju, kas bija bez maksas. Rīta agrumā paredzēto supergigantu nolēma atcelt un rīkot tikai milzu slalomu, kas sākās 12.30.

Visjaunākajā C grupā (2001./2002.g.) nepārspēti palika Kristīnes Pokšas audzēkņi no SK „Apex”. Meitenēm uzvarēja Sintija Keita Vējiņa, kurai palīdzēja pirmajā braucienā iekrātais pārsvars, jo otrajā viņa bija tikai sestā, bet puišiem pārliecinoši labākais bija Lauris Opmanis, kurš savu tuvāko sekotāju apsteidza par 3,66 sekundēm, kas bija vislielākais pārsvars šodienas sacensībās no visām grupām. B grupā (1999./2000.g.) meitenēm uzvarēja Ieva Pildiņa no SK „Apex”. Pirmajā braucienā kļūdījās galvenā favorīte Žanete Gedra no SK „Ziemeļpols”, uzrādot sliktāko laiku, taču otrajā braucienā viņa apliecināja savu meistarību, vairāk nekā par sekundi nobraucot ātrāk par Pildiņu, kurai otrais labākais laiks otrajā braucienā. Puišiem, uzrādot labākos laikus abos braucienos, nepārspēts palika SK „Merkurs” pārstāvis Daniels Loss, kurš šajā grupā startē pirmo gadu. A grupā (1997./1998.g.) meitenēm pirmajā braucienā kļūdījās galvenā favorīte Evelīna Gasūna SK „Ziemeļpols” un arī spēcīgā Elīna Nežborte „Snow feel”, kura pagājušā gadā bija otra labākā B grupā. Tas par labu nāca Evitai Bugajai no SK „Merkurs”, kura, uzrādot labāko laiku pirmajā braucienā un trešo laiku otrajā, nodrošināja uzvaru divu braucienu summā. Tā Vitas Ikaunieces audzēkņiem bija otrā uzvara šodien. Puišiem šajā grupā pirmo vietu izcīnīja pagājušā gada uzvarētājs Elvis Opmanis no SK „Apex”, atnesot savam klubam ceturto uzvaru, bet Opmaņu ģimenei otro zeltu pirmajā sacensību dienā, jo C grupā pirmais bija Elvja jaunākais brālis Lauris. Pieļaujot kļūdiņu pirmajā braucienā, bet nobraucot visātrāk otro braucienu un uzrādot dienas absolūti labāko laiku – 15,82 sekundes, uz otro vietu A grupā pakāpās Guntas Gasūnas audzēknis Žaks Gedra SK „Ziemeļpols”. Meitenēm ātrākais laiks bija Elīnai Nežbortei – 16,85 sekundes (viņa abu braucienu summā Latvijas čempionātā palika sestajā vietā – aut. piez.).

Līdz ar to šajos ziemīgajos apstākļos pirmā diena aizvadīta veiksmīgi. Rīt Latvijas čempionāts kalnu slēpošanā Kordes trasē noslēgsies ar slalomu.

Detalizētāki rezultāti: 2011/2012 gada sezona : Rezultāti : Kalnu...

  -1 [+] [-]

, 2012-02-04 20:59, pirms 12 gadiem
nu šausmīgi interesanti. 15 sek un nobrauciens jau beidzies. vienā elpas vilcienā

  +1 [+] [-]

, 2012-02-04 21:48, pirms 12 gadiem
Skatoties uz rezultātu "Milzu" slalomā, gribētos uzzināt cik ilgs Latvijā mēdz būt parastā slaloma brauciens

  +1 [+] [-]

, 2012-02-04 22:16, pirms 12 gadiem
priecājamies,ka mums ir vesela,sportot griboša jaunatne,kura -25 grādos sporto