Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Bikše "Tour de Ski" sprinta kvalifikācijā ieņem 48. vietu

Agris Suveizda

Bikše "Tour de Ski" sprinta kvalifikācijā ieņem 48. vietu
Indulis Bikše
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

LETA. Latvijas vadošais distanču slēpotājs Indulis Bikše sestdien Itālijā izcīnīja 48.vietu prestižo "Tour de Ski" sacensību sprinta kvalifikācijā klasiskajā stilā ar kopēju startu.

Sprinta kvalifikācijā klasiskajā stilā 1,5 kilometru garo trasi visātrāk veica Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Juhaness Klēbo no Norvēģijas, kurš distancē pavadīja trīs minūtes un 2,17 sekundes, tuvāko sekotāju Federiko Pelegrīno no Itālijas apsteidzot par teju vai sešām sekundēm. Trešo vietu, līderim zaudēdams 6,10 sekundes, izcīnīja vēl vien norvēģis Pols Golbergs.

"Tour de Ski" kopvērtējuma līderis Aleksandrs Boļšunovs izcīnīja piekto vietu, Klēbo piekāpjoties par 7,11 sekundēm.

Bikše uzvarētājam zaudēja 23,66 sekundes un ierindojās 48.pozīcijā starp 61 sportistu. Par šādu sniegumu viņš saņēma 155,85 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktus.

Sacensību turpinājumā sportisti aizvadīja cīņas par iekļūšanu finālā, kurā startēja vien seši ātrākie sportisti. Arī finālā ātrākais bija Klēbo, distanci veicot trīs minūtēs un 3,78 sekundēs. Otro vietu, līderim zaudēdams 0,7 sekundes, ieguva Sergejs Ustjugovs no Krievijas, bet bronza viņa tautietim Boļšunovam, kurš bija par 1,33 sekundēm lēnāks nekā Klēbo.

Boļšunovs finālā iekļuva kā "laimīgais zaudētājs".

Klēbo visās iepriekšējās 12 individuālajās sprinta sacensībās, kurās piedalījies, izcīnījis uzvaru.

Tūres kopvērtējumā līderis ir Klēbo, kurš par sekundi apsteidz Boļšunovu un vēl par 15 sekundēm - Ustjugovu. Bikše zaudē 13 minūtes un 40 sekundes, ieņemdams 55.vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā vīriem līderis ar 756 punktiem ir Klēbo, otro vietu ar 638 punktiem ieņem Boļšunovs, bet trešais ar 495 punktiem ir norvēģis Ēmils Īvešens.

Jau ziņots, ka Bikše piektdien ieņēma 54.vietu "Tour de Ski" 15 kilometru sacensībās ar kopēju startu.

Tikmēr sieviešu konkurencē sprinta kvalifikācijā uzvaru izcīnīja amerikāniete Džesika Diginsa, kura 1,2 kilometru distanci klasiskajā stilā veica trīs minūtēs un 4,26 sekundēs, par 0,48 sekundēm apsteidzot itālieti Lučiju Skardoni. Godpilno trešo pozīciju ieguva Jonna Sundlinga, kura uzvarētājai zaudēja 1,40 sekundes.

Zīmīgi, ka Pasaules kausa kopvērtējuma līdere norvēģiete Terēza Juheuga izcīnīja vien desmito vietu, bet Krievijas sportiste Natālija Ņeprjajeva, kura noslēdz kopvērtējuma trijnieku, ierindojās sestajā pozīcijā.

Vēlāk izslēgšanas sacensībās Juheuga un Ņeprjajeva ceturtdaļfinālu pārvarēja vien kā "laimīgās zaudētājas", pusfinālā iekļūstot ar attiecīgi 11. un 12.ātrāko laiku.

Finālā starp sešām labākajām slēpotājām pirmo vietu ar laiku trīs minūtes un 3,3 sekundes izcīnīja slovākiete Anamarija Lampiča, kura par 0,22 sekundēm apsteidza Norvēģijas sportisti Astridu Unrenholdu-Jākobsenu, viņai piektdien izcīnot uzvaru desmit kilometru sacensībās klasiskajā stilā ar kopēju startu. Bronzas medaļu ieguva Diginsa, kura līderei zaudēja 0,28 sekundes.

Ņeprjajeva finālā finišēja pēdējā sestajā vietā, bet kopvērtējuma līdere Juheuga nepārvarēja pusfinālu, kurā viņai bija devītais labākais laiks.

Līdere tūres kopvērtējumā ir norvēģiete Juheuga, kura par trim sekundēm apsteidz tautieti Ingvildu Estbergu, bet par 14 sekundēm krievieti Ņeprjajevu.

Latvijas slēpotāja Patrīcija Eiduka startēja pirmajos trīs posmos. Pēc trīs posmiem Eiduka kopvērtējumā bija 43.vietā.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 759 punktiem ir Juheuga, otro vietu ar 596 punktiem ieņem viņas tautiete Heidi Venga, bet trešā ar 494 punktiem ir amerikāniete Diginsa.

Bikše "Tour de Ski" startē jau ceturto reizi, savā pirmajā tūrē 2017.gada janvārī sasniedzot vēsturisku panākumu un pēdējā posmā pret kalnu iegūstot 27.vietu, par to nopelnīdams Latvijai pirmos punktus Pasaules kausa kopvērtējumā.

Svētdien "Tour de Ski" sacensību seriāls noslēgsies ar deviņu kilometru iedzīšanas posmu, kurā pēdējie trīs kilometri būs jāveic pret kalnu pa kalnu slēpošanas trasi.

Šajā sezonā tūres balvu fonds ir 560 000 Šveices franku jeb aptuveni 515 000 eiro.

Iepriekšējā sezonā prestižajā seriālā uzvarēja norvēģi Juhaness Klēbo un Ingvilda Estberga.

"Tour de Ski" seriāls veidots pēc leģendārās daudzdienu riteņbraukšanas tūres "Tour de France" parauga un principiem, distanču slēpošanas apritē ienākot 2006./2007.gadu mijā. Tā ir Pasaules kausa posmu sastāvdaļa.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2020-01-04 23:06, pirms 4 gadiem
"Svētdien "Tour de Ski" sacensību seriāls noslēgsies ar deviņu kilometru iedzīšanas posmu..."

Iepriekšējās sezonās bija 9km iedzīšana. Šogad būs 10km masu starts noslēgumā.