Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Kalnu slēpotājs Ž.Gedra uzlabo savus FIS punktus slalomā Somijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Kalnu slēpotājs Ž.Gedra uzlabo savus FIS punktus slalomā Somijā
Ž.Gedra. Foto:E.Lukšo, Infoski.lv

No Latvijas izlases kalnu slēpotājiem, kas sestdien dažādās Ziemeļvalstīs startēja Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās slalomā, visveiksmīgāk nostartējis cēsnieks Žaks Gedra, kurš Somijā 56 dalībnieku vidū ierindojās 9.vietā un nopelnīja 35,41 FIS punktus, kas ir viņa labākais rādītājs karjerā. Tikmēr Zviedrijā Miks Zvejnieks 126 dalībnieku konkurencē ieguva 4.vietu, bet Norvēģijā Agnese Āboltiņa no 100 kalnu slēpotājām ieņēma 5.vietu. Tuvu godalgotai vietai bija Liene Bondare, taču rīdzinieci, esot trešajā vietā otrā brauciena vidū, beigās tomēr piedzīvoja izstāšanos.

Šī nedēļas nogale ne visiem, bet lielākai daļai Latvijas izlases dalībnieku kalnu slēpošanā ir gana intensīva un sacensību pilna. Šoreiz ir sanācis nedaudz neierastāk, proti, vienlaikus mūsējie startē ne tikai dažādās vietās, bet arī valstīs. Šo sestdien un svētdien FIS sacensības notiek Sallā (Somija), Jeilū (Norvēģija) un Arvidsjaurā (Zviedrija), un visās šajās trijās Ziemeļvalstīs sacensību dalībnieku vidū ir pa kādam Latvijas kalnu slēpotājam. Dalībnieku sastāvs spēcīgāks bija Somijā un Zviedrijā vīriešu konkurencē, dodot latviešiem iespēju uzlabot savu FIS punktus.

Vienīgajam no mūsējiem, kam to izdevās izdarīt, ir Somijā startējušajam Žakam Gedram. Pēc pirmā brauciena cēsnieks uzrādīja 10.laiku (+1,68 s), kas vēl nesolīja punktu uzlabojumu. Kaut arī otrais labākais pēc ranga (199.vieta slalomā) un līderis pēc pirmā brauciena soms Juho Handolins otrajā braucienā nefinišēja, kas, no vienas puses, pamazināja reitingu, taču, no otras puses, arī atstarpes mazinājās, jo otrajā braucienā visi no pirmā astotnieka zaudēja labākā laika uzrādītājam kā minimums pussekundi. Līdz ar to SK „Ziemeļpols” pārstāvja 10.laiks (+1,34 s) arī otrajā trasē divu braucienu summā palielināja deficītu līdz vadošajam tikai par pussekundi uz 2,11 sekundēm, kas ļāva iegūt 35,41 FIS, tikai par nieka 0,05 punktiem uzlabojot iepriekšējo labāko rezultātu, tādējādi faktiski to atkārtojot. Turpat Sallā Liene Bondare 1.braucienā samērā padaudz – 2,5 sekundes – zaudēja pārdesmit vietas pasaules rangā augstākā vietā esošajai somietei Neai Luko, kura vēlāk arī uzvarēja, un uzrādīja 6.laiku 17 dalībnieču vidū, taču otrā brauciena sākumā rīdziniece saņēmās un brauca daudz labāk, otrās trases vidū pakāpjoties uz trešo vietu, taču diemžēl pieļautā kļūda otrajā daļā noveda līdz izstāšanai.

Kā jau iepriekšējā rakstā tika minēts, slalomā Agnese Āboltiņa labāk nostartēs, un to „Rīgas favorīts” kalnu slēpotāja arī izdarīja, it īpaši pirmajā braucienā, kad bija trešā un tikai 0,2 sekundes aiz līderes norvēģietes Kristianas Bekestedas, kura vienīgā no dalībniecēm ir pasaules ranga divsimtniekā. Otrajā braucienā uzrādītais 9.laiks atsvieda mūsu sportisti uz 5.vietu (+1,57 s), nopelnot 43 FIS punktus. Lai cerētu uz punktu reitinga uzlabošanu, svētdien ir jāuzvar vai arī jānobrauc ļoti līdzīgi kā sestdien pirmais brauciens.

Zviedrijā Miks Zvejnieks pēc pirmā brauciena atrādās 6.vietā (+1,98 s), bet ar 7.laiku otrajā braucienā pietika, lai pakāptos uz 4.vietu, jo izstājās divi priekšā esošie skandināvi. Līdz trijniekam pietrūka daudz – vairāk nekā divas sekundes. Uzvarētājam un galvenajam favorītam norvēģim Mortenam Engvolam, kurš pasaules rangā ir 96.vietā, mārupietis zaudēja 3,4 sekundes, kas deva 40 FIS punktus. Mika brālis Dāvis bija 26.vietā, taču uzvarētājam zaudētās gandrīz 11 sekundes vairāk par 90 FIS punktiem nedeva. Rīt būs grūti pietuvoties saviem labākajiem punktiem, bet, pašiem ļoti labi nobraucot, to var izdarīt.

Svētdien visās trijās šajās Ziemeļvalstīs notiks dalībnieki sacentīsies vēlreiz slalomā.

Kurš svētdien slalomā uzlabos savus FIS punktus?

  • 2

  • 1

  • 0

  • 0

  • 0