Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionāts slēpošanā arī nākamgad būs FIS statusā

Jānis Pārums

Latvijas čempionāts slēpošanā arī nākamgad būs FIS statusā
Foto: infoski.lv

Nākamā gada 14. un 15. janvārī gaidāmais Latvijas čempionāts distanču slēpošanā, kas norisināsies Priekuļu slēpošanas un biatlona trasē, tāpat kā pērn, būs FIS statusā, informē Latvijas Slēpošanas savienība.

FIS statuss Latvijas čempionātam tika piešķirts pagājušā sezonā, un arī nākošgad janvārī Latvijas čempionāts Priekuļos būs FIS sacensības. Sacensības organizē Latvijas Slēpošanas savienība sadarbībā ar Cēsu Olimpisko centru un biedrības "Rollertour" vadītāju Mārtiņu Niklasu, kurš šajās sacensībās būs FIS norīkotais tehniskais delegāts.

Sacensību pirmajā dienā, 2012. gada 14. janvārī, 5km un 10km distanci attiecīgi sievietēm un vīriešiem paredzēts veikt klasiskajā stilā, bet otrajā dienā tāda paša garuma distanci brīvajā stilā jeb slidsolī.

Starp citu, Latvija būs pirmā no Eiropas valstīm, kas organizēs nacionālo čempionātu FIS statusā (tikai amerikāņi rīkos nedēļu agrāk – aut. piez.). Kamēr līdz sezonas sākumam – FIS sacensībām Beitostēlenā (Norvēģija) – palicis mazāk par divām nedēļām un vairāki organizatori sniega trūkuma dēļ ir sākuši uztraukties, mūsējie ir mierīgi, jo gaidāma auksta ziema un mākslīgais sniegs, kuram katram gadījumam tiek pūsts, tiklīdz temperatūra noslīd zem 0 grādiem. Tādēļ Priekuļos būs iespējams slēpot vismaz mēnesi pirms čempionāta.

Latvijas čempionāts Priekuļos ir tieši nedēļu pirms pasaules kausa posma netālajā Igaunijas slēpošanas centrā Otepē, tāpēc sagaidāms, ka šogad varētu būt vēl vairāki spēcīgi igauņi slēpotāji, kā arī citu valstu pārstāvji. Pagājušajā gadā Priekuļos startēja slēpotājs no tik tālas un arī eksotiskas valsts kā Brazīlija.

Izmantotie resursi:
infoski.lv

     [+] [-]

, 2011-11-03 19:24, pirms 12 gadiem
lepojamies ar šādiem sportistiem.