Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

„FANS” tautas slēpojums kopā ar Latvijas čempionātu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šā gada 13.janvārī Priekuļu biatlona un slēpošanas kompleksā tiks aizsākta jauna tradīcija un notiks pirmais posms Latvijas Slēpošanas savienības un veikalu tīkla „FANS” rīkotajam tautas slēpojumam, kuru paredzēts organizēt vienlaicīgi ar Latvijas čempionātu distanču slēpošanā. Vīriešiem paredzēta 10km distance, bet sievietēm būs jāveic 5km. Slēpojums paredzēts brīvajā silā ar masu startu, kā tas ierasts tautas slēpojumiem.

Latvijas Slēpošanas savienība sadarbībā ar Latvijas slēpošanas izlases atbalstītāju – veikalu tīklu „FANS” – ir nolēmuši veidot jaunu tradīciju un kopā ar Latvijas čempionāta posmiem distanču slēpošanā, kur sacenšas Latvijas labākie distanču slēpotāji, rīkot arī tautas slēpojumu, kur varēs piedalīties ikviens distanču slēpošanas entuziasts, izņemot, protams, tos sportistus, kas pēdējās trīs sezonās ir vērtēti Latvijas Slēpošanas savienības vai Latvijas Biatlona federācijas rangā, t.i., piedalījušies Latvijas čempionāta posmos vai kausa posmos. Tātad tā ir iespēja ikvienam, neatkarīgi no tā, vai pāris reizes nedēļā vai tikai dažas reizes visā ziemas sezonā tiek uzkāpts uz slēpēm, īstenot iespēju gan paskatīties sacensības, gan arī pašiem piedalīties un izjust sacensību un vienotības garu. Un var droši mest pie malas skeptiskās domas, ka nevarēs ar meistariem cīnīties, jo „FANS” tautas slēpojumā varēs sacensties ar sev līdzīgajiem, kas uzslēpo brīvajā laikā prieka pēc, veselības un moža gara uzturēšanai. Bet meistarus, kas trenējas ikdienā, būs iespējas vērot pirms tam.

„FANS” tautas slēpojumiem paredzēti trīs posmi un tie norisinājies kopā ar trijiem Latvijas čempionāta posmiem. Pirmais notiks jau 13.janvārī Priekuļos, kad Latvijas čempionāts būs arī FIS sacensības, kurās startēs arī vairāki spēcīgi kaimiņzemes pārstāvji. Otrais posms tautas slēpojumam paredzēts 17.februārī Vietalvā, bet trešais- 10.martā Madonā. pavisam kopā būs astoņas grupas – četras vīriešu un četras sieviešu, sākot ar jaunākajiem (1983.gads un jaunāki) un beidzot ar vecākajiem (1962.gads un vecāki). Dalības maksa arī ir ļoti pieejama, tikai 2 lati, bet ja piesakās sacensību dienā, tad būs jāmaksā tautas slēpojumiem pietuvinātā summa – 10 lati. Pirmo trīs ietu ieguvēji visās grupās saņems „FANS” dāvanu kartes.

Tautas slēpojuma vadītājs un patrons būs pazīstamais biatlonists un Latvijas distanču slēpošanas izlases treneris Jēkabs Nākums. „Slēpošana ir veselīgākā ziemas padarīšana, kas ir pieejama. „FANS” tautas slēpojumā tautas klasei būs iespēja izmēģināt sportistu trasi, pacīnīties ar sev līdzīgajiem, izbaudīt kopības sajūtu lielā, pozitīvā pasākumā. Tās būs arī iespēja sevi pierādīt sarežģītākā trasē ar kāpumiem, nobraucieniem, virāžām.”

Veikalu tīkla „FANS” valdes priekšsēdētājs Pauls Stēga. „Šobrīd jau notiek vairāki tautas slēpojumi. Mērķis ir „FANS” tautas slēpojumu izveidot par vienu no lielākajiem tautas slēpojumiem ar vairākiem posmiem vienā sezonā. Tā būs iespēja slēpošanas cienītājiem, kas ikdienā paslēpo, bet netrenējas, pašiem piedalīties sacensībās un vienlaikus redzēt arī Latvijas labākos slēpotājus cīnāmies par Latvijas čempionāta medaļām.”