Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Bikšem 73.vieta "Tour de Ski" seriāla trešajā posmā

Andrejs Siliņš

Bikšem 73.vieta "Tour de Ski" seriāla trešajā posmā
Indulis Bikše
Foto: Flavio Becchis.

LETA. Latvijas vadošais distanču slēpotājs Indulis Bikše pirmdien ieņēma 73.vietu prestižā "Tour de Ski" seriāla trešajā posmā.

Sportisti aizvadīja 15 kilometru iedzīšanas distanci brīvajā stilā, kur uzvaru izcīnīja mājinieku favorīts Dario Kolonja, finišu sasniegdams pēc 34 minūtēm un 56,6 sekundēm.

Viņam 17,6 sekundes zaudēja pagājušās sezonas tūres uzvarētājs Sergejs Ustjugovs no Krievijas, bet trešais bija viņa tautietis Aleksandrs Boļšunovs, kurš bija vēl teju pusminūti lēnāks.

Kolonja iedzīšanu sāka turpat aiz Ustjugova ar vienas sekundes deficītu, apmēram pēc trešdaļas veiktās distances veicot izšķirošo atrāvienu.

Tikmēr Bikše Kolonjam finišā zaudēja astoņas minūtes un 15,1 sekundi, apsteigdams četrus konkurentus.

Sasniegtais rezultāts Bikšem deva 108,02 FIS kategorijas punktus.

LETA jau vēstīja, ka sestdien sprintā brīvajā stilā Bikše ieņēma 79.vietu, tobrīd apsteigdams 15 konkurentus. Sasniegtais rezultāts latvietim deva 102,28 FIS kategorijas punktus. Savukārt svētdien 15 kilometru distanci klasiskajā stilā ar intervāla startu latvietis bija 83.pozīcijā un tika pie 106,84 FIS kategorijas punktiem.

"Tour de Ski" kopvērtējumā vadībā pēc trešā etapa izvirzījies Kolonja, kuram 22,6 sekundes zaudē Ustjugovs, savukārt par 55,5 sekundēm atpaliek Boļšunovs.

Tikmēr Bikše atpaliek astoņas minūtes un 30,1 sekundi, kas dod 73.vietu starp 77 slēpotājiem, kuri turpina sacensības.

Pēc šīm sacensībām vīriešiem Pasaules kausa kopvērtējumā pārliecinošs līderis ar 752 punktiem joprojām ir norvēģis Juhaness Klēbo, otro vietu ar 513 punktiem ieņem Boļšunovs, bet trešais ar 504 punktiem ir Ustjugovs.

Klēbo šosezon uzvarējis septiņās Pasaules kausa sacensībās, tomēr viņš visu uzmanību velta gatavošanās procesam Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, tāpēc izlēmis izlaist "Tour de Ski" seriālu.

Tikmēr dāmām desmit kilometru distancē iedzīšanā brīvajā stilā uzvarēja norvēģiete Ingvilda Ūstberga, kura par 27,8 sekundēm apsteidza savu tautieti Heidi Vengu, bet trešā bija amerikāniete Džesika Diginsa

Šeit tagad "Tour de Ski" ieskaitē līdere Ūstberga par 32,8 sekundēm ir priekšā Vengai, kamēr trešā ir Diginsa, kura zaudē jau vienu minūti un 26,9 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā sievietēm par līderi kļuvusi Ūstberga, kuras kontā ir 640 punkti, bet otrā ar 630 punktiem ir Venga. Pirmdien līderpozīciju zaudēja 610 punktus guvusī zviedriete Šarlote Kalla, kura arī izlēmusi "Tour de Ski" nepiedalīties, jo galvenais ir sekmīgi sagatavoties olimpiskajām spēlēm.

Šajā slēpošanas tūrē līdz 7.janvārim notiks septiņi etapi un Bikše tajās piedalās otro gadu pēc kārtas. Pērn viņš kļuva par pirmo Latvijas distanču slēpotāju, kurš piedalās šajā tūrē, kopvērtējumā izcīnot 40.vietu. Turklāt pērn pēdējā etapā Bikše kļuva par vēsturē pirmo Latvijas distanču slēpotāju, kurš ieguvis Pasaules kausa kopvērtējuma punktus.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2018-01-01 17:50, pirms 6 gadiem
Pirms gada Bikše ļoti patīkami pārsteidz Tour de ski, bet šogad viss iet uz to, ka varētu arī nefinišēt. Kopumā patīkami, ka prestižākajās slēpošanas sacensībās jau otro gadu pēc kārtas Latvija arī tiek pārstāvēta.

     [+] [-]

, 2018-01-01 20:11, pirms 6 gadiem
Te nu jāatzīst kad šodien Indulis startēja 3:30 aiz līdera lielajā grupā,vērtējot atsevišķi šodien distanci bez vakardienas handikapiem Indulim 70 vieta.Finišu visticamāk sasniegs,jo daudzi noies no distances pirms pēdējā kalna posma.