Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Dumpis: Slinkot man nepatīk, darbā par sevi liek manīt lauku rūdījums

Dumpis: Slinkot man nepatīk, darbā par sevi liek manīt lauku rūdījums
Kaspars Dumpis
Foto: kamanas.lv

Latvijas kamaniņu sporta izlases jaunais vecākais treneris Kaspars Dumpis sarunā ar Sportacentrs.com izteicās, ka mērķi ir jāuzstāda augsti un par goda pjedestālu jācīnās katrās sacensībās.

"Vecākā trenera darbus sāku darīt jau no maija sākuma, bet līgumu parakstīju vien maija beigās. Taču to, ka līdzšinējais vecākais treneris Pēteris Cīmanis vēlas kaut ko pamainīt, zinājām jau uzreiz pēc aizvadītās sezonas. Lai gan vēlējāmies, lai viņš paliek, viņš jau bija izlēmis, jo esot nepieciešamas svaigas asinis," stāsta Dumpis.

"Kandidātu uz šo amatu nemaz īsti nebija. Savācāmies visi treneri vienkopus, federācijas prezidents Atis Strenga izvirzīja manu kandidatūru un pārējie treneri to atbalstīja. Šis nav amats, uz kuru cilvēki raujas," atzīst 31 gadu vecais kamaniņu sporta speciālists.

"Šobrīd vēl īsti neapzinos, kam esmu pieķēries. Kad nāks tuvāk sezona, tad sapratīšu skaidrāk. Bet pagaidām vairāk nodarbojos ar organizatoriskiem darbiem. Tā ir vienīgā atšķirība, jo trenera darbs jau nav nekas jauns. Šobrīd neko grasi mainīt negrasos. Vienīgi vēlos uz atsevišķiem sportistiem patestēt fiziskos vingrinājumus, kurus mums ieteica leģendārā vācu kamaniņu braucēja Gabi Koliša."

Pirms pāris gadiem tieši Dumpi pārējo treneru vidū pozitīvi izcēla divkārtējais olimpiskais medaļņieks Mārtiņš Rubenis. Kaspars ir pateicīgs par šādu novērtējumu un skaidro, ka darbā par sevi liek manīt lauku rūdījums. "Pats esmu no laukiem un slinkot man nepatīk. Nevaru vienkārši sēdēt malā un neko nedarīt."

Intervija Latvijas Kamaniņu sporta federācijas mājaslapā Dumpis kā piemēru veiksmīgai komandai minējis Austrijas kolēģus. "Nesaku, ka mums jālīdzinās viņiem, taču mēs ar austriešiem bieži dzīvojam kopā vienās viesnīcās. Esmu novērojis, kāda viņiem ir kārtībā, kā pēc sacensībām un treniņiem notiek videoanalīze. Var redzēt, ka tas ir īsts komandas darbs.Nezinu, kā ir iekšienē, bet no malas šī komanda šķiet simpātiska. Sportisti viens otru allaž atbalsta."

Kā mērķi jaunais treneris izvirza cīņu par goda pjedestālu visās sacensībās un disciplīnās, kas ir ļoti drosmīgi, tomēr Dumpis uzsver, ka mērķiem ir jābūt augstiem. "Par vietu piecpadsmitniekā mēs jau tagad cīnāmies. Šobrīd gan ir neskaidrības par tehniku, bet jāmeklē pareizie materiāli, lai cīņa par trijnieku būtu reāli iespējama. Pagājušās sezonas piemērs, kad šveicieši vienās no sacensībām startēja ar vāciešu slidām, labi apliecināja, cik milzīga nozīme ir tehnikai."

     [+] [-]

, 2014-06-12 10:24, pirms 10 gadiem
Pareizi ir, ar tādu uzstādījumu medaļas noteikti būs.

     [+] [-]

, 2014-06-12 15:05, pirms 10 gadiem
Klausi Švarcu un būs labi!

     [+] [-]

, 2014-06-12 17:40, pirms 10 gadiem
Dumpis Kaspars ir labākais kas ir Latvijā pieejams, ir admin un trenera pieredze FIL grupā, pats bija atlēts - pats zin - kas jādara un cik daudz! Sezonā jau Švarcs tik daudz izrīkot nevar!!! Tā ka tikai jārullē un jātaisa tiešām komanda - ala AUT! Lai veicās, pulksteņi ieslēgti....