Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Pēc olimpiskajām spēlēm Šiciem ir lielāka motivācija un degsme

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pēc olimpiskajām spēlēm Šiciem ir lielāka motivācija un degsme
Andris Šics un Juris Šics
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Vankūveras un Soču olimpisko spēļu medaļnieki kamaniņu sportā, brāļi Andris Šics un Juris Šics šī gada olimpiādē palika bez godalgām. Pieredzējušie sportisti nav zaudējuši motivāciju un trenējas vēl vairāk, lasāms laikrakstā "Latvijas Avīze".

2018. gada olimpiādē nācās samierināties ar sesto vietu gan divniekos, gan stafetē. Phjončhanas spēlēs sakrituši vairāki apstākļi - tika pieļautas kļūdas, nebija pietiekami auksts laiks. Šīs nosacītās neveiksmes ir vairojušas vēlmi trenēties, tagad "motivācija un degsme ir daudz lielāka," saka Juris. Laiks iet uz priekšu, brāļiem jau 33 un 35, taču "personīgie rezultāti ar katru gadu uzlabojas," norāda Andris.

Šicu treneris iepriekš bija Jānis Liepa, bet tagad pagājis malā un tikai konsultē. Latvijas kamaniņu izlases līdzšinējais galvenais treneris Kaspars Dumpis vairs nav amatā, patlaban nākas iztikt bez šāda speciālista. Bija doma treneri meklēt ārzemēs, taču tas būtu pārāk dārgi.

Brāļi iesaistījušies kustībā "Es atbalstu sportu!", satraucoties par sportam veikto ziedojumu samazināšanos, ko izraisījusi nodokļu reforma. Šici ir ne tikai atlēti, bet arī bērnu vecāki, tāpēc jauniešu sporta finansējuma samazināšanos jūt arī uz savas ādas.

Jau esot teikts, ka Latvijas kamaniņu sporta izlase pavasarī saskarsies ar finansējuma trūkumu, bet Pasaules kausa mačos Ziemeļamerikā nevarēs atļauties piedalīties pilnā sastāvā. Juris Šics bažījas, ka jaunie sportisti negūs vajadzīgo pieredzi, lai varētu pilnvērtīgi stāties vietā, kad pieredzējušie beigs karjeru.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze", Ilmārs Stūriška

  +1 [+] [-]

, 2018-09-06 17:03, pirms 6 gadiem
Pat kamaniņu braucējiem jāsūdzas par finansēm, lai gan gandrīz visi ir LOV A vai B vienībā?!