Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Pēdējā dienā Muonio iepriecina juniors Slotiņš

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pēdējā dienā Muonio iepriecina juniors Slotiņš
Latvijas slēpotāji finiša taisnē.
Foto: www.infoski.lv

Šodien Muonio (Somija) pēdējā sacensību dienā distanču slēpošanā 10km brīvajā stilā ar intervāla startu junioriem augsto 16.vietu izcīnija Roberts Slotiņš. Labākais no mūsējiem pieaugušo grupā šajā pašā distancē bija Nauris Biķernieks, kas 210 dalībnieku vidū finišēja 155.vietā.

Pēc piektdien veiktā sprinta sestdien Robertam Slotiņam un Mārcim Paeglītim bija dota atpūtas diena un 10km distancē klasiskajā stilā viņi nestartēja. Šāds lēmums bija pareizs, jo šodien abi uzrādīja labus rezultātus junioru (1991.g. un jaunāki) grupā. 10km distanci veicot 25:49,0 un uzvarētājam Pertu Hivarinenam (Somija) zaudējot minūti un divas sekundes, Cēsu sporta skolas audzēknis Roberts Slotiņš 73 dalībnieku konkurencē izcīnīja augsto 16.vietu, bet Mārcis bija 22 sekundes lēnāks nekā Roberts, rezultātā ierindojoties 25.vietā. Slotiņa iegūtie 108 FIS punkti ir absolūti labākais viņa rezultāts. Pārsteidza jauniņais kazahs Mališevs, kuram pirms mēneša palika tikai 16 gadi un kurš izcīnīja otro vietu. Startējot pieaugušo konkurencē, Slotiņš arī būtu bijis labākais no mūsējiem, jo par sekundi bija ātrāks nekā viņa vienaudzis Nauris Biķernieks, kas uzrādīja labāko rezultātu no Latvijas slēpotājiem pieaugušo konkurencē, ierindojoties 155.vietā. Uzvarētājam Nauris zaudēja nedaudz vairāk kā trīs minūtes. Astoņas vietas aiz Biķernieka palika Arvis Liepiņš, kuram sezonas pirmās sacensības uz sniega nebija tik veiksmīgas, kā bija cerēts. Taču ir tikai sezonas sākums, un tā kā parasti Arvis „ieskrienas” palēnām, tad sezonas turpinājumā noteikti varēsim vērot rezultātu uzlabošanos.

Pieaugušo konkurencē pārāks par visiem izrādījās krievs Sergejs Širajevs, kas pagājušajā gadā atgriezās sacensību apritē pēc soda izciešanas par dopinga lietošanu. Otro vietu ieguva vakardienas uzvarētājs amerikānis Frīmens, bet labāko trijnieku noslēdza jaunais vācu talants Tims Čarnke. Labākais no baltiešiem otro dienu pēc kārtas bija Aivars Rehemā, kurš ieguva 14.vietu. Ļoti labu rezultātu uzrādīja arī jaunais igauņu talants, 21 gadu jaunais Karels Tammjarvs, ierindojoties 31.vietā, uzvarētājam zaudējot mazāk par minūti. Vakar 10km distancē Tammjarvs bija 27.vietā, apsteidzot savu slaveno tautieti Vērpalu, kā arī abus labākos somu slēpotājus - Sami Jauhojarvi un Matti Heikinenu.

Sievietēm 10km distancē slidsolī, nestartējot vakardienas pirmo trīs vietu ieguvējām – polietei Kovaļčikai, slovēnietei Majdičai un itālietei Longai, pirmo vietu savā iecienītākajā slēpošanas stilā izcīnīja itāliete Arianna Follisa.

Nākošajā nedēļas nogalē Jelivārē (Zviedrija) sāksies jaunā Pasaules kausa sezona, un šajās sacensībās startēs arī Latvijas slēpotāji. Pagājušajā sezonā mūsējie nevienā Pasaules kausa posmā nepiedalījās.

Muonio (Somija)

10km brīvais stils ar intervāla startu vīriešiem

VSportistsValstsLaiks
1.S.ŠirajevsKrievija22:37.9
2.K.FrīmensASV+7.2
3.T.ČarnkeVācija+9.7
4.A. ŠlepovsKrievija+9.9
5.P.Pillers-KotrersItālija+19.8
6.R.KlaraItālija+23.0
14.A.RehemāIgaunija+29.3
19.J.MaeIgaunija+35.8
31.K.TammjarvsIgaunija+56.0
155.N.BiķernieksLatvija+3:12.2
163.A.LiepiņšLatvija+3:21.1
175.P.RibakovsLatvija+3:47.7
186.R.KostjukovsLatvija+4:21.8
195.M.JakovičsLatvija+5:03.5

10km brīvais stils ar intervāla startu junioriem

VSportistsValstsLaiks
1.P.HivarinensSomija24:47.1
2.S.MališevsKazahstāna+16.3
3.Ņ.SmaginsKazahstāna+23.7
16.R.SlotiņšLatvija+1:01.8
25.M.PaeglītisLatvija+1:24.2

5 km brīvais stils ar intervāla startu sievietēm

VSportisteValstsLaiks
1.A.FollisaItālija25:57.1
2.O.MihailovaKrievija+9.0
3.R.Lisa-RoponenaSomija+13 3
4.E.Zahenbahere-ŠtēleVācija+25.4
5.K.LahtenmakiSomija+28.8
6.S.Malahova-ŠiškinaKazahstāna+29.5

izmantotie resursi: muonio.fi, FIS-Ski - International Ski Federation - News -...

  +1 [+] [-]

, 2010-11-14 21:04, pirms 13 gadiem
Jānovēl, lai nākamajās sacensībās mūsējiem veicas labāk.
Tā neko jaunais kazahu džeks noslēpojis. Mūsējie jau ar vēl jauni, tā kā viss vēl priekšā.

  -1 [+] [-]

, 2010-11-14 21:15, pirms 13 gadiem
Man jau šķiet tā bodīte ir jāslēdz ciet, es vēl saprastu, ja kāds specializētos sprintos, kur vēl ar ļoti smagu darbu var izsisties iekš top30 pasaulē, bet klasiskajā slēpošanā, ar mūsu, bāzēm, tradīcijām, treneriem un inventāru tikt kaut vai starp 40 labākajiem PK ir bezcers tad jau labāk mēģinātu čaļi biatlonu...

  +2 [+] [-]

, 2010-11-14 21:24, pirms 13 gadiem
Edgars rakstīja: Man jau šķiet tā bodīte ir jāslēdz ciet, es vēl saprastu, ja kāds specializētos sprintos, kur vēl ar ļoti smagu darbu var izsisties iekš top30 pasaulē, bet klasiskajā slēpošanā, ar mūsu, bāzēm, tradīcijām, treneriem un inventāru tikt kaut vai starp 40 labākajiem PK ir bezcers tad jau labāk mēģinātu čaļi biatlonu...
TOP slēpotāju ar Latvijas resursiem man arī šķiet nereāli izaudzināt, bet tāpat patīkami, ka šosezon vismaz dažos PK posmos mūsējie piedalīsies.
P.S.
Prieks par Follis.

     [+] [-]

, 2010-11-15 09:24, pirms 13 gadiem
Edgar un Kasagrande pirms izdarat secinājumus pavērojiet kas notiek slēpošana ne tikai ziemā. Jaunais igauņu talants Karels Tammjarve vasarā Baltijas kausa rollerslēpošanas etapā tikai pēdējā aplī spēja atrauties no Jāņa Tetera, tādejādi revanšējoties par zaudējumu pagājušaja gadā. Un vēl tas, ka biatlonisti un slēpotāji pārvietojas ar slēpēm nenozīmē, ka tas ir viens un tas pats sporta veids. Ļoti maz slēpotāju spēj pārnākt uz biatlonu, bet vēl mazāk biatlonistu uz slēpošanu.

     [+] [-]

, 2010-11-15 09:58, pirms 13 gadiem
saigars rakstīja: Edgar un Kasagrande pirms izdarat secinājumus pavērojiet kas notiek slēpošana ne tikai ziemā. Jaunais igauņu talants Karels Tammjarve vasarā Baltijas kausa rollerslēpošanas etapā tikai pēdējā aplī spēja atrauties no Jāņa Tetera, tādejādi revanšējoties par zaudējumu pagājušaja gadā. Un vēl tas, ka biatlonisti un slēpotāji pārvietojas ar slēpēm nenozīmē, ka tas ir viens un tas pats sporta veids. Ļoti maz slēpotāju spēj pārnākt uz biatlonu, bet vēl mazāk biatlonistu uz slēpošanu.
Taisnība!

     [+] [-]

, 2010-11-15 10:09, pirms 13 gadiem
saigars rakstīja: Edgar un Kasagrande pirms izdarat secinājumus pavērojiet kas notiek slēpošana ne tikai ziemā. Jaunais igauņu talants Karels Tammjarve vasarā Baltijas kausa rollerslēpošanas etapā tikai pēdējā aplī spēja atrauties no Jāņa Tetera, tādejādi revanšējoties par zaudējumu pagājušaja gadā. Un vēl tas, ka biatlonisti un slēpotāji pārvietojas ar slēpēm nenozīmē, ka tas ir viens un tas pats sporta veids. Ļoti maz slēpotāju spēj pārnākt uz biatlonu, bet vēl mazāk biatlonistu uz slēpošanu.
Personīgi es neticu, ka ar Latvijas resursiem šobrīd var izaudzināt tādu slēpotāju, kurš kādā PK posmā varētu iebraukt starp 20 vai pat 30 labākajiem, taču tai pat laikā man ir prieks, ka mūsējie tur piedalīsies un es nebūt nevēlos, lai viņi mēģina kļūt par biatlonistiem, jo slēpošana ir daudz interesantāka

     [+] [-]

, 2010-11-15 10:21, pirms 13 gadiem
Ne tikai var, bet jau pa kādam parādas. Paņemot Muonio sprinta rezultātus, un pārliekot uz PK standartiem, Rinalds būtu izkļuvis no knalifikācijas. Un tas ir pirmais trīsdesmitnieks. Arvis šobrīd fiziski ir gatavs iekļūt pirmajā piecdesmitniekā. Izskatās, ka problēma ir mūsos pašos, galvās. Ir sasniegts līmenis, no kura lai būtu tālāka izaugsme nepieciešams pāriet jau augstakā. Un te ir mūsu klupšanas akmens. Mēs nezinam kā jādarbojas šajā limenī, jo neviens tur neesam pat deguna galu pa durvju spraugu iebāzuši.

     [+] [-]

, 2010-11-15 11:02, pirms 13 gadiem
Tik kompetents, lai varētu spriest, ka pārnesot Muonio rezultātus uz PK posmu, Rinalds tiktu līdz ceturtdaļfināliem, neesmu, jo esmu tikai parasts slēpošanas līdzjutējs, taču joprojām palikšu piesardzīgi skeptisks. Tu labi uzrakstīji par tām problēmām ar pašu galvām. Pirmkārt, jāpabāž deguns tajā spraugā un, otrkārt, jāsaprot, vai Latvija saviem sportistiem vispār var nodrošināt to, ko redz pa durvju spraugu.

     [+] [-]

, 2010-11-15 11:27, pirms 13 gadiem
Cenšos uz mūsējo rezultātiem skatīties pozitīvi un ļoti ceru uz turpmāku progresu, taču vairāk piekrītu Kasagrandes viedoklim.
Rinalda rezultāts sprintā ir teicams, apsteidza vairākus večus, kas pasasules kausa posmos ir bijuši top30 sprintā, taču nedomāju, ka jau šobrīd Rinalds varētu pārvarēt kvalifikāciju pasaules kausa posmos, lai gan tuvu varētu būt. Līdz jaunajam gadam ir vairāki sprinti, arī janvārī Otepē, un Rinaldam ir iepsēja pierādīt, ka mēs ar Kasagrandi kļūdāmies, par ko es tikai priecātos
Savukārt par Arvi es sliecos piekrist saigaram. Fiziski viņš var gan būt top50 distancē, bet laikam tiešām psiholoģiski nav gatavs vēl. Bet to jau labāk zin tuvāk stāvošie cilvēki, kas noteikti arī strādā pie tā, lai iedzītu vairāk pāliecības pār saviem spēkiem un mazinātu pirmstarta mandrāžu.

     [+] [-]

, 2010-11-15 15:45, pirms 13 gadiem
slotinnss ir malacis.......

     [+] [-]

, 2010-11-16 08:47, pirms 13 gadiem
Rēķini no kura gala gribi - Slotiņš ir apslēpojis visus pārējos LV večus, jo visticamāk distance bija vienāda.