Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Bērziņam un Spriņģim devītā vieta pasaules čempionātā junioriem divniekos

Rolands Eliņš

Bērziņam un Spriņģim devītā vieta pasaules čempionātā junioriem divniekos
Ralfs Bērziņš trasē. Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Vācijas trasē Vinterbergā šodien norisinājās pasaules čempionāts junioriem un U23 vecuma grupā. Divnieku sacensībās Ralfs Bērziņš un Dāvis Spriņģis bija labākā Latvijas ekipāža, ierindojoties devītajā vietā.

Ralfs Bērziņš šosezon piedalījies vairākos Pasaules kausa posmos kopā ar bobsleja eliti un trīs reizes iekļuvis labāko desmitniekā. Eiropas junioru čempionātā viņš tika pie divām sudraba medaļām, bet šodien pasaules junioru čempionātā līdz medaļām bija tālu.

Bērziņš kopā ar stūmēju Dāvi Spriņģi pirmajā braucienā, lai arī uzrādīja vienu no labākajiem starta laikiem, finišā ieņēma desmito vietu. Otrajā braucienā savas pozīcijas izdevās uzlabot tikai nedaudz, iegūstot devīto vietu. No labāko sešinieka Bērziņš atpalika par ceturtdaļsekundi, bet bronzas medaļas palika 0.6 sekunžu attālumā.

Otra labākā Latvijas ekipāža bija Emīls Cipulis ar stūmēju Arni Bebrišu, kuri dalīja 14. vietu ar Itālijas sportistiem. Cipulis pēc pirmā brauciena bija 16. vietā, taču prata uzlabot savu rezultātu. Tikmēr Dāvim Kaufmanim neveiksmīgs starts, netiekot pie otrā brauciena un paliekot pēdējā 27. vietā.

Par pasaules čempionu junioriem kļuva Vācijas pilots Ričards Elsners, kurš pēc pirmā brauciena vienu sekundes simtdaļu zaudēja krievu sportistam Rostislavam Gaitukevičam, taču otrajā brauciena viņu pārspēja. Savukārt trešā vieta un bronzas medaļa Vācijas ekipāžai ar pilotu Maksimiliānu Illmanu priekšgalā. Illmans no abiem līderiem atpalika visai daudz.

Šajās sacensībās tika noskaidroti arī labākie U23 konkurencē. Par U23 vecuma grupa čempionu kļuva rumānis Mihajs Tentea, otro vietu izcīnīja Hanss Hannighofers no Vācijas, bet bronzas ķīnietim Kaiži Sunam. Šajā ieskaitē bija arī Dāvis Kaufmanis ar stūmēju Ivo Kleinbergu, paliekot septītajā vietā.

PČ junioriem, divnieki

V.PilotsValstsLaiks
1.R. ElsnersVācija1:51.21
2.R. GaitukevičsKrievija+0.11
3.M. IllmansVācija+0.37
4.M. VogtsŠveice+0.49
5.F. ZielaskoVācija+0.65
6.J. JannušsVācija+0.74
9.R. BērziņšLatvija+0.99
14.E. CipulisLatvija+1:26
27.D. KaufmanisLatvija-

     [+] [-]

, 2020-02-08 18:47, pirms 4 gadiem
žēl Kaufmaņa,varēja par 6nieku pacīnīties

     [+] [-]

, 2020-02-08 18:51, pirms 4 gadiem
Bērziņš tomēr baigi nestabilais. Šodien atkal ne pārāk labs rezultāts. Kaufmanis varēja iesaistīties cīņā par u23 zeltu, taču pirmajā braucienā pēc trases vidusdaļas apgāzās.

     [+] [-]

, 2020-02-08 18:55, pirms 4 gadiem
Ķīnietis Li atkal labs, un arī bobam labas tendendes. Bet, šķiet, ka līdz Pekinas olimpiādei ir pārāk maz laika, lai viņš kļūtu par medaļu pretendentu. Dāmām ķīnietēm bronza, bet otrai ekipāžai piektā vieta.

     [+] [-]

, 2020-02-08 18:59, pirms 4 gadiem
oho,krieviņiem DAUDZ gaišāka nākotne rādās 2niekos,,,bez Gaitukeviča vēl viens sprinteris parādījies...nebūs vairs šiem ar Japānu pa astes galu jācīnās PK

     [+] [-]

, 2020-02-08 19:04, pirms 4 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Ķīnietis Li atkal labs, un arī bobam labas tendendes. Bet, šķiet, ka līdz Pekinas olimpiādei ir pārāk maz laika, lai viņš kļūtu par medaļu pretendentu. Dāmām ķīnietēm bronza, bet otrai ekipāžai piektā vieta.
Vons bija pat vēl švakāks 4niekos ,bet sudrabu izcīnīja OS