Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Sočos dopinga lietošanā pieķertā Zahenbahere-Štēle beidz karjeru

Andrejs Siliņš

Sočos dopinga lietošanā pieķertā Zahenbahere-Štēle beidz karjeru
Evi Zahenbahere-Štēle
Foto: AFP/Scanpix

Vācijas biatloniste Evi Zahenbahere-Štēle, neraugoties uz saīsināto diskvalifikāciju dopinga lietā, 34 gadu vecumā nolēmusi likt punktu savai profesionāles karjerai.

Zahenbahere-Štēle karjeras lielāko daļu aizvadīja kā distanču slēpotāja, tiekot pie zelta Soltleiksitijas un Vankūveras olimpiskajās spēlēs, kā arī sudraba Soltleiksitijā, Turīnā un Vankūverā. 2006. gada olimpiskajās spēlēs Zahenbaheres-Štēles asinīs tika konstatēts pārāk augsts hemoglobīna līmenis, saņemot piecu dienu diskvalifikāciju.

2014. gada olimpiskajās spēlēs Sočos sportiste jau piedalījās kā biatloniste un izcīnīja divas ceturtās vietas - jauktajā stafetē un masu startā. Tomēr Zahenbaherei-Štēlei tika konstatētas aizliegtas vielas asinīs un saņēma diskvalifikāciju. Vasarā sportiste saņēma diskvalifikāciju uz diviem gadiem, bet sods tika samazināts līdz sešiem mēnešiem, sākot ar februāri, līdz ar to Evi varētu atsākt piedalīties sacensībās jau tūlīt.

Sportiste gan lēmusi beigt karjeru. "Man pietrūkst sagatavošanās trīs mēnešu garumā," kā vienu no iemesliem beigt karjeru 34 gadu vecumā minēja Zahenbahere-Štēle. "Pēdējie mēneši man prasījuši daudz spēka. Arī cilvēki ne vienmēr pret mani attiecās labi. Lēmums [saīsināt diskvalifikāciju] bija lielisks, bet jautājums - kāpēc tik vēlu? Kas prasīja tik ilgu laiku? Ja to būtu zinājusi maijā, viss izvērstos citādāk. Mans lēmums būtu bijis daudz citādāks. Tagad ir jau novembris un ir pārāk vēls sezonai."

Zahenbahere-Štēle kļuva par pasaules čempioni 2003. gada pasaules čempionātā distanču slēpošanā un pasaules čempionātos vēl izcīnījusi četras sudraba un vienu bronzas godalgu.