Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Bendikas un Rastorgujeva duetam cīņa par Eiropas čempionāta zeltu

Bendikas un Rastorgujeva duetam cīņa par Eiropas čempionāta zeltu
Andrejs Rastorgujevs un Baiba Bendika. Foto no Latvijas Biatlona federācijas Facebook profila

Eiropas čempionātā biatlonā jauktajā pāru stafetē Latviju pārstāvēs Baiba Bendika un Andrejs Rastorgujevs. Sacensību sākums pulksten 13:00. Lielvalstis vairāk koncentrēsies uz jaukto (2+2) stafeti, kur startēs Jūlija Matvijenko, Ieva Pūce, Edgars Mise un Aleksandrs Patrijuks. Sākums pulksten 16:00.

Vakardien ar supersprinta sacensībām Raubiču trasē, kur sniegs savests no malu malām, lai ar to varētu noklāt divarpus kilometru garo apli, tika atklāts Eiropas čempionāts biatonā. Baiba Bendika supersprinta kvalifkācijā ieņēma sesto vietu, bet finālā, pieļaudama daudz kļūdu šaušanā, 13. vieta. Arī Andrejs Rastrogujevs rādīja labāku sniegumu kvalifikācijā, kur viņš bija ceturtais, kamēr finālā - devītais.

Latvijas spēcīgāko biatlonistu duets šodien centīsies tikt pie pirmajām medaļām jauktajā pāru stafetē. Pagājušogad Eiropas čempionātā Bendikas un Rastorgujevs pāris ieņēma septīto vietu. Latvija no uzvarētājas Krievijas atpalika minūti un 6,5 sekundes. Toreiz Rastorgujevs bija uzdevumu augstumos, savos posmos attiecīgi uzrādot sesto un otro labāko laiku (kopumā trešais labākais starp vīriem), kamēr Bendika - devīto un četrpadsmito laiku (kopumā 13. vieta starp dāmām).

Tomēr šogad cerības uz medaļām ir lielākas, jo Bendika krietni pielikusi šaušanas un slēpošanas ātrumā, kamēr Rastorgujevs joprojām ir pasaules Top 30 labāko biatlonistu pulkā. Pasaules čempionātā Antholcā duets ieņēma vien 17. vietu, turpretī pirms tam Pasaules kausa posmā Pokļukā, saglabājot diezgan ilgu laiku izredzes uz godalgām, izcīnīja septīto vietu.

Par medaļām jauktajā pāru stafetē cīnīsies arī mājiniece Balkrievija (Hanna Sola un Viktars Krivko), Francija (Karolīne Kolombo un Emiljēns Klods), Ukraina (Anastasija Merkušina un Ruslans Tkalenko), Norvēģija (Karolīne Erdala un Endre Stremšeims), Vācija (Stefānija Šērere un Justuss Strelovs) un Krievija (Jevgeņija Pavlova un Kirils Strelcovs).

Jāsaka, ka uz papīra Bendikas un Rastorgujeva duets ir visspēcīgākais, pārējām valstīm vairāk koncentrējoties uz jaukto (2+2) stafeti, kur Latviju pārstāvēs Jūlija Matvijenko, Ieva Pūce, Edgars Mise un Aleksandrs Patrijuks.

Atklātajā Eiropas čempionātā piedalīsies arī ctiu pasaules daļu valstu pārstāvji, piemēram, jauktajā pāru stafetē startēs 27 komandu, starp kurām būs tādas (ne)Eiropas valstis kā ASV, Ķīna, Kanāda un Mongolija.

2020. gada Eiropas čempionāta programma

DatumsLaiksDisciplīnaZeltsSudrabsBronza
26. feb.16:30Supersprinta fināls vīriešiemBočarņikovsVāclavīksPidručnijs
26. feb.17:00Supersprinta fināls sievietēmPavlovaPidhrušnaŠevaljē
27. feb.13:00Jauktā pāru stafete
27. feb.16:00Jauktā stafete
29. feb.11:30Sprints vīriešiem
29. feb.14:30Sprints sievietēm
1. mar.11:30Iedzīšana vīriešiem
1. mar.13:30Iedzīšana sievietēm
1 2 59 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2020-02-27 09:05, pirms 4 gadiem
Nu nu, cerēsim, bet nu ir kā ir

  +2 [+] [-]

, 2020-02-27 10:21, pirms 4 gadiem
Pat man, optimistam jāsaka, ka pārāk skaļš virsraksts. Vakardiena apstiprināja, ka šāda dinamiska distance nav īsti piemērota ne Rastorgujevam, ne Bendikai, galvenokārt šaušanas svarīguma tajā dēļ. Bet tas nenozīmē, ka mūsējie šodien nevarētu izšaut.

Jauktajā stafetē, ja sacensības (apdzīšanu par apli) ietekmēs apļa garums, laikam būs jāpriecājas par tikšanu līdz trešajam etapam. Pūce gan vakar bija mazliet dzīvīgāka nekā līdz šim, bet tāpat abas ar Matvijenko uz deviņām minūtēm slēpošanā ātrākajām zaudēja vairāk par minūti.

  +2 [+] [-]

, 2020-02-27 10:53, pirms 4 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Pat man, optimistam jāsaka, ka pārāk skaļš virsraksts. Vakardiena apstiprināja, ka šāda dinamiska distance nav īsti piemērota ne Rastorgujevam, ne Bendikai, galvenokārt šaušanas svarīguma tajā dēļ. Bet tas nenozīmē, ka mūsējie šodien nevarētu izšaut.

Jauktajā stafetē, ja sacensības (apdzīšanu par apli) ietekmēs apļa garums, laikam būs jāpriecājas par tikšanu līdz trešajam etapam. Pūce gan vakar bija mazliet dzīvīgāka nekā līdz šim, bet tāpat abas ar Matvijenko uz deviņām minūtēm slēpošanā ātrākajām zaudēja vairāk par minūti.
+100
Tie citu valstu trešie numuri ir izsalkuši uzstartēt, mūsējiem tikvien kā nopelnīt LOV pensiju.

  -1 [+] [-]

, 2020-02-27 11:04, pirms 4 gadiem
1+1 nav Olimpiskā disciplīna, tad jau šodien LOV sastāvā arī nevarēs tikt, ne?

  +1 [+] [-]

, 2020-02-27 11:06, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: 1+1 nav Olimpiskā disciplīna, tad jau šodien LOV sastāvā arī nevarēs tikt, ne?
LOV stipendiju tik olimpiskajās disciplīnās dala?
ja pat nebūs izpildīti kritēriji, es tāpat abiem iedotu naudu gatavoties OS.

  +2 [+] [-]

, 2020-02-27 11:22, pirms 4 gadiem
Nu uzvara te nebūs, lai cik to gribētos... neizskatās abi mūsu atlēti tam gatavi... toties krieviem, baltkrieviem un ukraiņiem ir ļoti labas izredzes uz medaļām...
Lai kā man šī prognoze pašam nepatiktu (pašam gribētos, lai ir medaļa), tomēr prognozēšu, ka mūsējie paliks nedaudz aiz medaļām (4. - 6. vieta). Ja tomēr kļūdīšos savā prognozē un būs labāks rezultāts - būšu par savu kļūdu priecīgs...

  +1 [+] [-]

, 2020-02-27 11:26, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: LOV stipendiju tik olimpiskajās disciplīnās dala?
ja pat nebūs izpildīti kritēriji, es tāpat abiem iedotu naudu gatavoties OS.
Tā es kaut kur dzirdēju, bet neesmu par to pārliecināts, tāpēc jautāju.

  +1 [+] [-]

, 2020-02-27 11:46, pirms 4 gadiem
Kaut kā neticas...apmēram kā ar futbola izlasi pirms spēles ar Sanmarīno - ai, nu te jau jābūt drošai uzvarai (jo agrāk taču tādus grāvām ar 5:0), bet patiesībā viņi paši šodien ir Sanmarīno līmenī. Nu kaut kas tamlīdzīgs arī ar biatlonistiem, manuprāt. Bet nu, lai jau izdodas!

     [+] [-]

, 2020-02-27 12:07, pirms 4 gadiem
petravicus rakstīja: Nu uzvara te nebūs, lai cik to gribētos... neizskatās abi mūsu atlēti tam gatavi... toties krieviem, baltkrieviem un ukraiņiem ir ļoti labas izredzes uz medaļām...
Lai kā man šī prognoze pašam nepatiktu (pašam gribētos, lai ir medaļa), tomēr prognozēšu, ka mūsējie paliks nedaudz aiz medaļām (4. - 6. vieta). Ja tomēr kļūdīšos savā prognozē un būs labāks rezultāts - būšu par savu kļūdu priecīgs...
Un vēl jau tas, ka finiša aplis jāveic Rastorgujevam, bet finišētājs viņš ir vājš. Vakar jau atkal zaudēja četrinieka finiša mikromačā.

     [+] [-]

, 2020-02-27 12:09, pirms 4 gadiem
Kokapstrādes meistars Otomārs rakstīja: Kaut kā neticas...apmēram kā ar futbola izlasi pirms spēles ar Sanmarīno - ai, nu te jau jābūt drošai uzvarai (jo agrāk taču tādus grāvām ar 5:0), bet patiesībā viņi paši šodien ir Sanmarīno līmenī. Nu kaut kas tamlīdzīgs arī ar biatlonistiem, manuprāt. Bet nu, lai jau izdodas!
Šim nepiekrītu. Pūce un ko ir aptuveni futbolistu līmenī. Baiba ar Andreju spēlētu Eiropas čempī.

     [+] [-]

, 2020-02-27 12:19, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tā es kaut kur dzirdēju, bet neesmu par to pārliecināts, tāpēc jautāju.
nu es ar tik sīki nezinu. man liekas tajā LOV arī var pievilkt tos skaitļus un iedot finansējumu, ja federācija pieprasa.

     [+] [-]

, 2020-02-27 12:27, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: nu es ar tik sīki nezinu. man liekas tajā LOV arī var pievilkt tos skaitļus un iedot finansējumu, ja federācija pieprasa.
Protams. Domāju, ka abi tiks pie finansējuma. Bendika gan jau vietu B vienībā nopelnīs oficiāli, EČ sprintā tiekot TOP 8. Redzot Bendikas progresu, varbūt pat vajadzētu diskutēt par iekļaušanu A vienībā. Baiba šo jautājumu var atrisināt pati, sprintā izcīnot medaļu. Rastiju, ja paliks bez medaļas, A vienībā iekļaus ar lēmumu.

Šie laikam ir aktuālie nolikumi: https://www.lov.lv/uploads/cms/file...

https://www.lov.lv/uploads/cms/file...

     [+] [-]

, 2020-02-27 12:31, pirms 4 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Protams. Domāju, ka abi tiks pie finansējuma. Bendika gan jau vietu B vienībā nopelnīs oficiāli, EČ sprintā tiekot TOP 8. Redzot Bendikas progresu, varbūt pat vajadzētu diskutēt par iekļaušanu A vienībā. Baiba šo jautājumu var atrisināt pati, sprintā izcīnot medaļu. Rastiju, ja paliks bez medaļas, A vienībā iekļaus ar lēmumu.
ja neiedos finansējumu nākošai sezonai Andrejam un Baibai, tad jau varam palikt ne tik bez biatlona izlasēm OS uz ko te daudzi cer un skaita nāciju punktus, bet arī Andrejam un Baibai var iet gar degunu kvalifikācija individuāli.
varēs rīkot biatlona bēres Latvijā vasarā!

     [+] [-]

, 2020-02-27 12:41, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: ja neiedos finansējumu nākošai sezonai Andrejam un Baibai, tad jau varam palikt ne tik bez biatlona izlasēm OS uz ko te daudzi cer un skaita nāciju punktus, bet arī Andrejam un Baibai var iet gar degunu kvalifikācija individuāli.
varēs rīkot biatlona bēres Latvijā vasarā!
Izskatās, ka pilnu komandu aizvest uz Pekinu nesanāks jebkurā gadījumā. Kā jau pats forumā rakstīji, ir jātiek starp TOP 20 nāciju kausā. Dāmām tas nav iespējams, vīriem ar šīs sezonas rezultātiem arī tas ir neaizsniedzams mērķis. Ja nu nākamsezon pēkšņi ļoti progresē kāds no jaunajiem vai Patrijuks satrenējas, tad varbūt. Rastorgujevs ar Bendiku, domāju, individuāli kvalificēsies jebkurā gadījumā.

  +1 [+] [-]

, 2020-02-27 12:42, pirms 4 gadiem
Ielikšu arī te saiti (olimpiskās kvalifikācijas noteikumi): https://cdn.dosb.de/user_upload/Oly...

     [+] [-]

, 2020-02-27 12:47, pirms 4 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Izskatās, ka pilnu komandu aizvest uz Pekinu nesanāks jebkurā gadījumā. Kā jau pats forumā rakstīji, ir jātiek starp TOP 20 nāciju kausā. Dāmām tas nav iespējams, vīriem ar šīs sezonas rezultātiem arī tas ir neaizsniedzams mērķis. Ja nu nākamsezon pēkšņi ļoti progresē kāds no jaunajiem vai Patrijuks satrenējas, tad varbūt. Rastorgujevs ar Bendiku, domāju, individuāli kvalificēsies jebkurā gadījumā.
a kas tie par IBU punktiem? tipa kā slēpošanā kaut ko rēķina?
piemēram Bendika un Rastorgujevs ar šosezonas IBU punktiem tiek starp 12 labākajiem, kas nav tikuši ar pilnām komandām?

     [+] [-]

, 2020-02-27 13:01, pirms 4 gadiem

     [+] [-]

, 2020-02-27 13:01, pirms 4 gadiem
LiveTV / WebPlayer

     [+] [-]

, 2020-02-27 13:10, pirms 4 gadiem
Baiba ugunsrobā!

     [+] [-]

, 2020-02-27 13:12, pirms 4 gadiem
viens konkurents mazāk. belari aizskrien 5 apļos ar 0/8

     [+] [-]

, 2020-02-27 13:12, pirms 4 gadiem
Wow kas ar baltkrievieti? Ierocim izkrita patronas???

     [+] [-]

, 2020-02-27 13:13, pirms 4 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: viens konkurents mazāk. belari aizskrien 3 apļos ar 0/8
5 apļos

     [+] [-]

, 2020-02-27 13:14, pirms 4 gadiem
evil11 rakstīja: 5 apļos
jap, es tādu skaitli biatlonā nezināju

     [+] [-]

, 2020-02-27 13:14, pirms 4 gadiem
Andrjuha lūdzu nepārķer tempu

     [+] [-]

, 2020-02-27 13:15, pirms 4 gadiem
Ondžikam vajag zeltu tomēr. Reālākā iespēja. Lai izdodas, ugunsrobs!

     [+] [-]

, 2020-02-27 13:17, pirms 4 gadiem
Nuuuuuu kur tā

     [+] [-]

, 2020-02-27 13:17, pirms 4 gadiem
evil11 rakstīja: Andrjuha lūdzu nepārķer tempu
1 soda aplis

  -1 [+] [-]

, 2020-02-27 13:17, pirms 4 gadiem
Nebūs

     [+] [-]

, 2020-02-27 13:20, pirms 4 gadiem
o, blr vēl +2min. Neizslēpoja visus piecus apļus laikam

  +1 [+] [-]

, 2020-02-27 13:22, pirms 4 gadiem
Nu i nafig

     [+] [-]

, 2020-02-27 13:23, pirms 4 gadiem
vēl viens soda aplis un laikam par medaļu varam aizmirst
būs smagi Andrejam tikt pie medaļas arī individuāli ar tādu šaušanu

     [+] [-]

, 2020-02-27 13:24, pirms 4 gadiem
Uz kājām Baiba bija pirmā un Andrejs otrais, bet nu kaut kāds unikums ar to šaušanu

  +2 [+] [-]

, 2020-02-27 13:25, pirms 4 gadiem
ak dies, cik tas rastorgujevs labs šāvējs

     [+] [-]

, 2020-02-27 13:25, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: a kas tie par IBU punktiem? tipa kā slēpošanā kaut ko rēķina?
piemēram Bendika un Rastorgujevs ar šosezonas IBU punktiem tiek starp 12 labākajiem, kas nav tikuši ar pilnām komandām?
Katros mačos atkarībā no maču statusa un dalībnieku sastāva aprēķina punktus par sasniegto rezultātu (atpalikšanu no līderiem). Rangu nosaka vidējais rādītājs no trīs labākajiem IBU punktiem trīs semestru griezumā.

Gan Rastorgujevs, gan Bendika varētu būt pirmie sarakstā no tiem, kuru valstis nav TOP 20.

IBU Qualifying Point Calculations
IBU qualifying points are calculated for each competitor’s result in Sprint and
Individual competitions at IBU Cup, OECH, WC, WCH and OWG using the
following formula:
IBU Qualifying Points = ((athlete’s time/winner’s time)-1) x Race Factor) + Race
Penalty
Definitions: Race Factor: for Sprint and Individual competitions 800
Race Penalty: the sum of the points of the three highest ranked athletes in the
top 10 divided by 3.75
The race penalty for all WC, WCH and OWG competitions is zero (0).

     [+] [-]

, 2020-02-27 13:26, pirms 4 gadiem
purva_velns rakstīja: ak dies, cik tas rastorgujevs labs šāvējs
It sevišķi šajā sezonā...ehhh...
1 2 59 komentāri