Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Latvijas biatlonisti ārpus pirmā sešdesmitnieka IBU kausa supersprintā

Agris Suveizda

Latvijas biatlonisti ārpus pirmā sešdesmitnieka IBU kausa supersprintā
Jūlija Matvijenko. Foto: Latvijas Biatlona federācija

LETA. Latvijas biatlonisti ceturtdien nespēja iekļūt labāko sešdesmitniekā Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausa trešā posma sacensībās supersprintā.

Vispirms kvalifikācijā biatlonisti ik pēc 15 sekundēm devās trīs kilometrus garajā trasē, aizvadot divas šaušanas - guļus un stāvus. Biatlonisti katrā ugunslīnijā var izmantot vienu rezerves patronu, bet par katru nesašauto mērķi ir jāveic 75 metrus garš soda aplis.

Sievietēm kvalifikācijā Jūlija Matvijenko nesašāva vienu mērķi un izmantoja divas rezerves patronas, kas viņai deva 68.vietu. Tikmēr Annija Keita Sabule ar tādu pašu šaušanu bija 91.vietā, bet Krista Razgale ar trim nesašautiem mērķiem un vienu rezerves patronu bija 96.pozīcijā 101 biatlonistes konkurencē. Tikmēr vīriem Ņikita Osipovs ar vienu sašautu mērķi un vienu rezerves patronu ieņēma 77.vietu 116 biatlonistu konkurencē.

Finālsacensībās iekļuva 30 labākie biatlonisti pēc kvalifikācijas sacensībās. Finālā biatlonisti sacentās piecu kilometru distancē ar četrām ugunslīnijām. Dāmām uzvaru svinēja zviedriete Felīsija Lindkvista, kura aizvēra visus mērķus un izmantoja vienu rezerves patronu, finišēdama pēc 15 minūtēm un 49,9 sekundēm. Otrā bija vēl viena zviedriete Elizabete Hēgberja, kura veica vienu soda apli un izmantoja trīs patronas, uzvarētājai zaudējot 1,7 sekundes, bet trešā bija norvēģiete Karulīne Ufigstāda, kura ar diviem neaizvērtiem mērķiem un vienu patronu atpalika par 14,3 sekundēm.

Vīriem par uzvarētāju kļuva norvēģis Sindre Petešens, kurš veica vienu soda apli un izmantoja divas rezerves patronas, finišēdams pēc 13 minūtēm un 53,4 sekundēm. Otrais bija austrietis Lorencs Vegers, kurš ar perfektu šaušanu atpalika 4,9 sekundes, bet trešajā pozīcijā palika itālis Daniele Kapellāri, kurš sašāva visus mērķus un ņēma talkā trīs rezerves patronas, zaudēdams 5,1 sekundi. Trešdien sacensībās individuālajās distancēs neviens no latviešiem nespēja iekļūt pirmajā septiņdesmitniekā. Sestdien biatlonisti sacentīsies sprintā.

Izmantotie resursi:
LETA