Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

LETA: KNAB aizturējis Latvijas Biatlona federācijas prezidenti Broku

Rolands Eliņš

LETA: KNAB aizturējis Latvijas Biatlona federācijas prezidenti Broku
Baiba Broka
Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šodien lietā par vismaz 20 000 eiro kukuļa ņemšanu aizturējis trīs personas, tostarp Rīgas domes deputāti, Latvijas Biatlona federācijas prezidenti un Latvijas Universitātes (LU) rektora vietnieci juridiskajos jautājumos Baibu Broku (VL-TB/LNNK), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

KNAB šodien izplatīja informāciju, ka šodien, iepriekš sākta kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā, birojs veic neatliekamās kriminālprocesuālās darbības, tai skaitā vairākas kratīšanas. Kriminālprocess sākts par kukuļa piedāvājumu valsts amatpersonai un par kukuļa pieņemšanu.

KNAB esot ieguvis ziņas, kas liecina, ka valsts amatpersona, būdama iepirkumu komisijas priekšsēdētāja vietniece, iespējams, darbojusies konkrētu uzņēmēju interesēs. Procesa virzītāja rīcībā esošie fakti dod pamatu uzskatīt, ka valsts amatpersona, iepriekš vienojoties, pieņēmusi uzņēmēju kukuļa piedāvājumu, kukuli noformējot kā ziedojumu biedrībai, skaidroja KNAB. Iespējamā kukuļa summa nav mazāka par 20 000 eiro.

Ziņu aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētas trīs personas un to vidū ir arī Baiba Broka, politiķe un Latvijas Biatlona federācijas prezidente, kuras aizturēšana gan saistīta ar kādu Latvijas Universitātes Iepirkumu komisijas lēmumu, kurā Broka bijusi komisijas priekšsēdētāja. Broka LU ir nodarbināta kā rektore vietniece juridiskajos jautājumos.

Aģentūrai LETA ar Broku nav izdevies sazināties, jo viņas telefons esot izslēgts. Savukārt KNAB plašāku informāciju pagaidām nesniedz.

Broka pagājušajā vasarā tika pārvēlēta Latvijas Biatlona federācijas prezidentes amatā, kuru viņa ieņem kopš 2014. gada. Viņa pirms gada bija vienīgā candidate, un tika ievēlēta vienbalsīgi. Broka pagājušajā gadā arī kandidēja uz daudz augstāku posteni – Starptautiskās biatlona federācijas (IBU) prezidentes amatu. Viņa saņēma 12 balsis, taču ar 39 balsīm šo amatu ieguva Zviedrijas Biatlona federācijas presidents Ule Dālins.

Broka iepriekš bija arī IBU Juridiskās komitejas vadītāja, šo pozīciju ieņemot piecus gadus, bet šobrīd šai komitejai ir cits vadītājs.

Jāpiemin, ka pavasari portāls "Delfi" vēstīja, ka Broka varētu tikt virzīta kā kandidāte uz pozīciju Latvijas Futbola federācijas valdē, kas gan beigās nenotika.

Izmantotie resursi:
LETA

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2019-07-08 19:29, pirms 5 gadiem
arturiks1992 rakstīja: Cerams atkāpsies! Tad Latvijas biatlonam atkal būs cerības atgriezties vismaz Nagano laiku līmenī
Nagano līmenī? Aizver acis kad sapņo!

Ja tu tā runā tad šaubos vai tu maz atceries kādi bija Latvijas rezultāti Nagano!

Tādi laiki Latvijas biatlonā nebūs vēl ļooooti ilgi!

     [+] [-]

, 2019-07-08 19:41, pirms 5 gadiem
Kļūdas jau pirmajā teikumā, SC atkal līmenī!
"Latvijas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šodien lietā..."

  +4 [+] [-]

, 2019-07-08 19:50, pirms 5 gadiem
Divsejainā šmara Broka beidzot, cerams, ielidos.

  +2 [+] [-]

, 2019-07-08 19:52, pirms 5 gadiem
rihardilio rakstīja: Kļūdas jau pirmajā teikumā, SC atkal līmenī!
"Latvijas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šodien lietā..."
Te pat vairs nav ko brīnīties jo praktiski katrs otrais raksts ir kļūdu pilns 😄SC skricelētāji pilnīgi nekādi 😄bet šajā rakstā vienkārši baigi gribēja uzsvērt ka zina ko nozīmē saīsinājums KNAB😄

  +3 [+] [-]

, 2019-07-08 20:08, pirms 5 gadiem
Šaize, un vispirms jau dzintara latviešiem nevis biatlonistiem. Nepietika ar bojfrendu itāli, kura pēc savulaik nedeva pielaidi valsts noslēpumam, tagad vēl šitais arī...

  -1 [+] [-]

, 2019-07-08 20:14, pirms 5 gadiem
Lasiet ziņu: aizturēšana par "kukuli" - ziedojumu biedrībai.

tātad reāli, ka tagad var ierasties jebkurā sporta organizācijā, kas saņēmusi ziedojumus, un ej nu pierādi, kas tas tiešām tikai ziedojums nevis kukulis.

  +5 [+] [-]

, 2019-07-08 20:37, pirms 5 gadiem
Ušaka ģemenes draugaļa, nekāds pārsteigums. Varaskārs un mantkārīgs radījums - tas ir viss, ko par šo komjaunieti var pateikt.

     [+] [-]

, 2019-07-08 21:33, pirms 5 gadiem
BRĪVĪBU ANGELA DAVIS !!!

  +3 [+] [-]

, 2019-07-08 21:49, pirms 5 gadiem
Tā neko tekstā random vārds angliski atstāts - vienīgā candidate

  +1 [+] [-]

, 2019-07-08 23:07, pirms 5 gadiem
kur palicis kompanjone-retraku karalis...