Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

J.Bē: "Esmu maziņš autsaiders, favorīti ir Svensens, M.Furkads un mans brālis"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

J.Bē: "Esmu maziņš autsaiders, favorīti ir Svensens, M.Furkads un mans brālis"
Johaness Bē
Foto: AFP/Scanpix

Jau rīt notiks Pasaules biatlona kausa izcīņas pirmās individuālās sacensības - 20 kilometru klasika vīriešiem. Ieskatu gaidāmajās sacensībās sniegsim vēlāk, bet šobrīd piedāvājam dažu biatlona zvaigžņu teikto pirms rītdienas starta.

Atgādinām, ka sezona startēja svētdien ar divām stafetēm (pāru un jaukto) un abās triumfēja Norvēģijas izlase.

Johaness Bē: "Jauktajā stafetē Tarjei [Bē, Johanesa brālis - aut.] parādīja savu spēku un viņš, domājams, rīt būs viens no favorītiem. Taču šajā disciplīnā jebkas var notikt. Tomēr galvenie favorīti būs Tarjei un Martēns Furkads, varbūt arī Emils Hegle Svensens. Savukārt es esmu maziņš autsaiders. Tiesa, ceru, pacīnīties par augstām vietām. Tarjei noteikti alks pierādīt, ka ir vecākais brālis - starp mums būs īsta kauja. Kad trasē redzēsiet mani un Tarjei pēdējā šaušanā cīnāmies par uzvaru? Tas var notikt iedzīšanā svētdien. Ja nē, tad tāpat ir liela varbūtība, ka vienreiz sezonas laikā tas notiks."

Tarjei Bē piebalso: "Jau sen nejutos tik labi kā tagad. Pēdējos gados man neizdevās piepildīt savu potenciālu trasē, tāpēc to nācās kompensēt ar šaušanu un attīstīt šo komponenti. Nezinu, cik spēcīgi šosezon startēšu, taču ceru, ka vismaz pieliks beigas tam, ka Johaness ir pārāks par mani. Negrasos kolekcionēt otrās vietas Pasaules kausā [pagājušajā sezonā četras medaļas un visas bronza - aut.]. Nozīme ir tikai uzvarām. Tiesa, par uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā nedomāju - galvenais mērķis neapšaubāmi būs pasaules čempionāts Holmenkollenā."

Cits norvēģis Emils Hegle Svensens salīdzina savu gatavību tagad un pirms gada: "Pirms pagājušās sezonas mans vasaras sagatavošanās posms neizvērtās pārāk labi, ieliku vājus pamatus. Slimība un sliktās slēpes arī bija pie vainas tam, kas notika. Šogad esmu spējis sagatavoties labāk nekā pērn. Izejot uz starta, gribu sajust, ka esmu labā formā."

Pasaules kausu jau ceturto reizi pēc kārtas pagājušajā sezonā izcīnīja Martēns Furkads, kuram atsevišķās sacensībās pagājušajā sezonā septiņas uzvaras (pārējiem ne vairāk par trim). Jautāts, kur rod motivāciju uzvarēt vēl un vēl, Furkads sacījis: "Izcīnīt galvenos titulus - tas ir tik lieliski, ka gribas to darīt vēl un vēl. Katru reizi rādīt savu maksimumu ir ļoti sarežģīti, taču mani motivē mani sasniegumi. Esmu cīnītājs. Man patīk izspiest no sevis maksimumu un katru reizi stādu mērķi attīstīt savas spējas. Man piedalīšanās sacensībās sagādā baudu. Atrodu motivāciju katrā niansē savā sporta veidā. Vilkme uz panākumiem ir ierakstīta manā DNS. Vēlos būt labākais un rādīt 100%."

20 kilometru sacensības notiks trešdien, sākums plkst.18:15. Jau ziņojām, ka slimības dēļ nestartēs Andrejs Rastorgujevs. Latviju pārstāvēs Daumants Lūsa (Nr.74), Rolands Pužulis (Nr.78) un Roberts Slotiņš (Nr.97). Pavisam startēs 106 sportisti.

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...
International Biathlon Union - IBU

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-02 03:59, pirms 8 gadiem
Doomy1990 rakstīja: Latviešu valodā nav tāda vārda kā "autsaiders"
tas nekas, sportacentrā ar sākumskolas izglītību strādāt var.