Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Uz laiku diskvalificē četrus krievu skeletonistus. Iespējams, arī Tretjakovu

Rolands Eliņš

Uz laiku diskvalificē četrus krievu skeletonistus. Iespējams, arī Tretjakovu
Vai diskvalificēto vidū ir arī Soču olimpiskais čempions Aleksandrs Tretjakovs?
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija (IBSF) paziņojusi, ka potenciālo dopinga programmas pārkāpumu Soču olimpiskajās spēlēs dēļ no sacensībām uz nekonkrētu laiku diskvalificēti četri Krievijas skeletonisti.

Soču olimpiskajās spēlēs skeletonā vīriešiem pirmo vietu izcīnīja Aleksandrs Tretjakovs, otro atstājot Latvijas sportistu Martinu Dukuru, kamēr piekto vietu ieguva Sergejs Čudinovs, bet sestais palika Ņikita Tregubovs. Arī sieviešu konkurencē labāko sešiniekā bija trīs Krievijas pārstāves – Jeļena Ņikitina ieguva bronzu, Olga Potilicina bija piektā, bet Marija Orlova sestā.

IBSF oficiāli paziņojusi, ka diskvalificē no sacensībām četrus no šiem sešiem sportistiem, jo saņēmusi SOK informāciju, ka pret viņiem uzsākta izmeklēšana aizdomās par antidopinga programmas pārkāpumiem Soču olimpiskajās spēlēs. Viņi nevarēs piedalīties IBSF rīkotajās sacensībās, ieskaitot Pasaules kausu un pasaules čempionātu, līdz viņu izmeklēšanas beigām, taču viņu vārdus IBSF nenosauks līdz izmeklēšanas beigām, jo nav tiesīga to darīt, bet visi jau tikuši informēti par diskvalifikāciju, kas stājas spēkā kopš šodienas.

Kamēr sporta veida vadošās organizācijas vārdus neatklāj, neoficiāli to jau ir izdarījusi Krievijas ziņu aģentūra R-Sport, kas vēsta, ka diskvalificēti ir Aleksandrs Tretjakovs, Jeļena Ņikitina, Marija Orlova un Olga Potiļicina, kā arī Sergejs Čudinovs, kurš jau ir beidzis karjeru un tādēļ IBSF paziņojumā figurē skaitlis četri, nevis pieci. Nākamais Pasaules kausa posms Altenbergā paredzēts jau pēc nedēļas, un pēc Krievijas izlases pieteikuma šim posmam jau varētu būt lielāka skaidrība, vai mediju rīcībā esošā informācija ir patiesa.

IBSF informē, ka nav tiesīga veikt izmeklēšanu par olimpiskajās spēlēs veiktajiem pārkāpumiem, kā arī sodu piemērošanu par tiem, kas paliks SOK Disciplinārās komitejas pārziņā. Taču IBSF ir tiesīga piemērot pagaidu diskvalifikāciju savu sacensību ietvaros, ko arī izdarījusi.

„Pēc Maklārena ziņojuma publicēšanas mums visiem sportā klājies grūti,” citēts IBSF prezidents Ivo Feriāni. „Mūsu organizācija ir apņēmības pilna veikt visus nepieciešamos soļus, lai atjaunotu mūsu sporta veida reputāciju, taču tam būs nepieciešama visu iesaistīto pušu sadarbošanās. Krievijas Bobsleja federācija mums ir izteikusi atbalstu šajā jautājumā, lai noskaidrotu patiesību.”

Šīs sezonas PK sākumā kopvērtējumā vadībā pagaidām ir Tretjakovs, kamēr Tregubovs ieņem sesto vietu, bet neviens cits Krievijas skeletonists Ziemeļamerikas posmos nestartēja. Savukārt sieviešu konkurencē Orlova ir augstākajā vietā no Krievijas pārstāvēm, proti, 11., tieši aiz Lelde Priedulēnas.

Jāatgādina, ka Krievijā bija paredzēts pasaules čempionāts skeletonā šosezon, taču vairāku sportistu, ieskaitot Latvijas skeletona izlases, aktīvo protestu un pieteikto boikotu dēļ tas tika pārcelts uz Vāciju.

Izmantotie resursi:
Imposition of Provisional Suspension of Four...
Скелетонисты Третьяков, Никитина, Орлова и...

1 2 3 76 komentāri
Slēpts komentārs: comon88

  +2 [+] [-]

, 2016-12-30 13:11, pirms 7 gadiem
IBSF prezidents Feriāni galīgā pakaļā nonācis, jo GAZPROM un RU šņabja ražotāji paši lielākie IBSF sponsors, un tagad viņam nav viegli pieņemt lēmumu, jo lielā iespējamība palikt sezonas vidū bez sponsoriem nav joka lieta.

 +14 [+] [-]

, 2016-12-30 13:12, pirms 7 gadiem
comon88 rakstīja: kaut kā neticās , ka Tretjakovs būtu lietojis dopingu , jo viņam visu laiku starts ir bijis izcils
Kāpēc Tu domā, ka Tretjakovs uzvarēja tikai uz labā starta rēķina?

  +4 [+] [-]

, 2016-12-30 13:12, pirms 7 gadiem
Vai, vai
Ja jau tos vārdus neizpauž, tad juatājums, vai šamējie paši zin, ka diskvalificēti?

  +3 [+] [-]

, 2016-12-30 13:14, pirms 7 gadiem
HAHAHAHA

  +4 [+] [-]

, 2016-12-30 13:14, pirms 7 gadiem
comon88 rakstīja: kaut kā neticās , ka Tretjakovs būtu lietojis dopingu , jo viņam visu laiku starts ir bijis izcils
Semjon Semjonovich, znachit vate ir visu laiku lietojis

 +21 [+] [-]

, 2016-12-30 13:16, pirms 7 gadiem
ticamāks variants ir ,ka Soču trasē blēdijās ar laika iekārtām kā tas bija Martina gadijumā pēc finišā sasniegšanas kad pārlēca laiks par 0 ,4 desitdaļām uz priekšu

 +25 [+] [-]

, 2016-12-30 13:17, pirms 7 gadiem
Atdodiet Dukuriem medaļas - krievu zagļi!!!!!!!!!

 +16 [+] [-]

, 2016-12-30 13:19, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kāpēc Tu domā, ka Tretjakovs uzvarēja tikai uz labā starta rēķina?
Ja neatceries, tad Tretjakovam visi starta laiki bija vienādi, simtdaļa simtdaļā, kas nav reāli, kā arī nerādija viņa visus ieskrējienus.

  +7 [+] [-]

, 2016-12-30 13:20, pirms 7 gadiem
interesants pavērsiens, tas pats arī jādara ar bobslejistiem!

 +13 [+] [-]

, 2016-12-30 13:24, pirms 7 gadiem
comon88 rakstīja: kaut kā neticās , ka Tretjakovs būtu lietojis dopingu , jo viņam visu laiku starts ir bijis izcils
Tu nepieļauj kaut vismazāko niecīgo iespēju, ka tieši tāpēc viņam tie starti bija tik labi?

ar to Sočos nepietika, pielika klāt vēl laika mērīšanās muhļīšanos, nu rekeu rezultāts. Laika iekārtas nepierādīsi vairs, dopingu gan un ar to mums pietiks, lai Martins un Tomass saņemtu pelnīto!

  -4 [+] [-]

, 2016-12-30 13:24, pirms 7 gadiem
comon88 rakstīja: ticamāks variants ir ,ka Soču trasē blēdijās ar laika iekārtām kā tas bija Martina gadijumā pēc finišā sasniegšanas kad pārlēca laiks par 0 ,4 desitdaļām uz priekšu
Blēdības ar laiku mūsdienās būtu jāspēj pārbaudīt 0,04 sekunžu (viena TV kadra) robežās - ir pieejami sacensību ieraksti HD kvalitātē, var kaut vai skaitīt kadrus un salīdzināt. Vieglatlētikas sprintā regulāri var redzēt, ka laiks finišā tiek ievērojami koriģēts, bet kaut kā neviens nav par to nekādus skandālus taisījis, jo ar TV saslēgtās sistēmas reakcija var būt mazliet neprecīza.

  -2 [+] [-]

, 2016-12-30 13:25, pirms 7 gadiem
wolgach rakstīja: Ja neatceries, tad Tretjakovam visi starta laiki bija vienādi, simtdaļa simtdaļā, kas nav reāli, kā arī nerādija viņa visus ieskrējienus.
Pameklē protokolus - ja pareizi atceros, austrāliešu skeletonistei arī bija visi starta laiki vienādi.

  +2 [+] [-]

, 2016-12-30 13:33, pirms 7 gadiem
Aigaro rakstīja: Tu nepieļauj kaut vismazāko niecīgo iespēju, ka tieši tāpēc viņam tie starti bija tik labi?
ar to Sočos nepietika, pielika klāt vēl laika mērīšanās muhļīšanos, nu rekeu rezultāts. Laika iekārtas nepierādīsi vairs, dopingu gan un ar to mums pietiks, lai Martins un Tomass saņemtu pelnīto!
Visniecīgākā iespēja vienmēr pastāv, bet, domājot vēsu prātu, startā Tretjakovs tiešām jau nez cik gadus bijis labākais, un ne jau tikai savās mājās. Sočos viņš netipiski ātrs bija tieši trasē (laika mērīšana/ slidas??), taču ne jau antidopinga komisija ar šādiem jautājumiem nodarbojas...

  +4 [+] [-]

, 2016-12-30 13:35, pirms 7 gadiem
Baraks Osama rakstīja: Pameklē protokolus - ja pareizi atceros, austrāliešu skeletonistei arī bija visi starta laiki vienādi.
Kāpēc aizstāvi apsūdzētos, it kā būtu klāt tam visam!
Labāk pievienojies savai brigādei sochos:draviniekam,jenotam funam un saxsonam.
#Soču ledutrases nojaukšana!

  +3 [+] [-]

, 2016-12-30 13:37, pirms 7 gadiem
comon88 rakstīja: kaut kā neticās , ka Tretjakovs būtu lietojis dopingu , jo viņam visu laiku starts ir bijis izcils
domā ar smadzenēm,
dopings nav tikai līdzeklis, lai palīdzētu ātrāk iestumt skeletonu startā,
tas ir līdzeklis, lai ātrāk atkoptos, atjaunotos, koncentrētos un miljons citas lietas, ko var izdarīt. Domā

  +9 [+] [-]

, 2016-12-30 13:37, pirms 7 gadiem
Izmeklēšanai vajadzētu arī pārbaudīt, kas tur bija ar laika ņemšanas ierīci startā

  +5 [+] [-]

, 2016-12-30 13:38, pirms 7 gadiem
Sočos tur viss slikti bija, tizlākā olimpiāde ever. Krievija, taču

  +2 [+] [-]

, 2016-12-30 13:40, pirms 7 gadiem
Tak rakstīja jau, ka nerādīja ieskrējienu un nav kur tos kadrus skaitīt.
Man šķiet, ka manipulācijas notika ar trases ledus temperatūru pirms/pēc krievu braucieniem. Tas visticamāk bija vietās, kur sacensību laikā nevar viegli piekļūt ar IS termometru. Tā kā latvieši iegadījās pirms krieviem, tad dabūja bronzu kamaniņu stafetē. Citur gan zaudēja.

  +3 [+] [-]

, 2016-12-30 13:40, pirms 7 gadiem
Baraks Osama rakstīja: Blēdības ar laiku mūsdienās būtu jāspēj pārbaudīt 0,04 sekunžu (viena TV kadra) robežās - ir pieejami sacensību ieraksti HD kvalitātē, var kaut vai skaitīt kadrus un salīdzināt. Vieglatlētikas sprintā regulāri var redzēt, ka laiks finišā tiek ievērojami koriģēts, bet kaut kā neviens nav par to nekādus skandālus taisījis, jo ar TV saslēgtās sistēmas reakcija var būt mazliet neprecīza.
Tur jau tā lieta, ka laikam 100% garumā nav pieejamu ierakstu

  -3 [+] [-]

, 2016-12-30 13:49, pirms 7 gadiem
LEdgars rakstīja: Tak rakstīja jau, ka nerādīja ieskrējienu un nav kur tos kadrus skaitīt.
Bet var salīdzināt kaut vai tajos posmos, par kuriem ir video pieejams - vai un kā pieaug/nepieaug atšķirība ātrumā pa posmiem un starplaikiem, salīdzinot ar sistēmā rādītajiem laikiem. Tur tad attiecīgi parādīsies kaut kādas aizdomīgas tendences. Jo mana doma ir - ja pieņemam argumentu, ka Tretjakovam uzrakstīja tādu starta laiku, kāds bija vajadzīgs, kāds tad viņam bija patiesībā? Ne jau pāris simtdaļu dēļ to visu organizētu. Bet lielākas atšķirības būtu jāredz ātruma tendencēs.

  -2 [+] [-]

, 2016-12-30 13:55, pirms 7 gadiem
Skeletons ir nišas produkts- 150 cilvēki startē, vēl vairāki simti iesaistīti, bet reklamē kā sporta veidu, kur būtu miljoni iesaistīti!
Nedaudz apnicis tas viss!
Nevariet nodrošināt kārtību, tad klapējiet to bodīti ciet!

  -3 [+] [-]

, 2016-12-30 13:56, pirms 7 gadiem
chubaki rakstīja: Kāpēc aizstāvi apsūdzētos, it kā būtu klāt tam visam!
Labāk pievienojies savai brigādei sochos:draviniekam,jenotam funam un saxsonam.
#Soču ledutrases nojaukšana!
Es neaizstāvu nevienu. Es esmu gatavs pilnīgi noticēt tam, ka krievi masveidā lietoja dopingu un šmugulējās ar analīzēm. Bet par tik taustāmām lietām kā manipulēšana ar laikiem sacensību tiešraidē mēs kā skatītāji no malas varam izpētīt daudz pamatīgāk, nekā to pēc sacensībām darīja LTV žurnālisti, kuri tikai brīnījās par dīvainībām kameru izvēlē un mēģināja skaitīt sportistu soļus. Video lietu spečukiem sen būtu bijis pamats un iespējas kārtīgi izķidāt ierakstu pa pamatreizinātājiem. Toreiz, kad cilvēki cepās par iespējamo laika sagrozīšanu ASV trasē, es intereses pēc pa kadram izgāju cauri attiecīgajiem braucieniem un neko aizdomīgu neredzēju - amerikānis tiešām katru posmu starp laika ņemšanas vietām nobrauca par tik un tik simtdaļām ātrāk.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-30 13:58, pirms 7 gadiem
comon88 rakstīja: kaut kā neticās , ka Tretjakovs būtu lietojis dopingu , jo viņam visu laiku starts ir bijis izcils
Skeletons | Pasaules Kausa 9. posms - Sochi
Kāpēc pirms gada viņam ir par desmitdaļu sliktāks starts nekā OS? par 0,1 un 0,12 Stabils dopings. Ko murgo!
Bet Dukurs palika tajā pašā līmenī!

  -1 [+] [-]

, 2016-12-30 13:59, pirms 7 gadiem
One Man Show! rakstīja: Tur jau tā lieta, ka laikam 100% garumā nav pieejamu ierakstu
reku te paradija atkartojumaa no 2. min
https://www.youtube.com/watch?v=uVp...

  +2 [+] [-]

, 2016-12-30 14:00, pirms 7 gadiem
https://www.sports.ru/others/bobsle...
Tretjakovam būs jāiepauzē

     [+] [-]

, 2016-12-30 14:02, pirms 7 gadiem
wolgach rakstīja: Ja neatceries, tad Tretjakovam visi starta laiki bija vienādi, simtdaļa simtdaļā, kas nav reāli, kā arī nerādija viņa visus ieskrējienus.

Bet........tāpēc jau nav jālieto dopings, lai ar starta laika mašīnu šmauktos.

  +2 [+] [-]

, 2016-12-30 14:04, pirms 7 gadiem
kols00 rakstīja: domā ar smadzenēm,
dopings nav tikai līdzeklis, lai palīdzētu ātrāk iestumt skeletonu startā,
tas ir līdzeklis, lai ātrāk atkoptos, atjaunotos, koncentrētos un miljons citas lietas, ko var izdarīt. Domā
Pirmkārt, ar dopingu var daudz labāk noturēt koncentrēšanos, kas skeletonā un bobslejā ir pats svarīgākais.

     [+] [-]

, 2016-12-30 14:05, pirms 7 gadiem
#Soču ledus trases nojaukšana!

  +7 [+] [-]

, 2016-12-30 14:08, pirms 7 gadiem
Ziemassvētkos, protams, brīnumi notiek, bet Soču OS nenotika ZS, tāpēc ir jabūt reālam āzim, lai noticētu, ka Tretjakovs startā uzskrēja četrus identiskus laikus. Pat Čaks Norris to nevar izdarīt. Vot tā, Putin!

     [+] [-]

, 2016-12-30 14:09, pirms 7 gadiem
Ne dienas bez RUS dopinga jaunumiem

  +1 [+] [-]

, 2016-12-30 14:09, pirms 7 gadiem
Kur visi dravinieki un funi, jenoti un saxsoni palikuši? Pa krūmiem? Vai jauc nost soču trase, jo tā pat tur neviens nebrauks!
#Soču ledus trases nojaukšana!

  +2 [+] [-]

, 2016-12-30 14:11, pirms 7 gadiem
tufijs1984 rakstīja: Vai, vai
Ja jau tos vārdus neizpauž, tad juatājums, vai šamējie paši zin, ka diskvalificēti?
Suns jau vienmēr zin, ko ēdis. Gaidām Treķakova preses konferenci, kurā viņš ar asarām acīs atzīsies dopinga lietošanā un lūgs piedošanu brāļiem Dukuriem.

  +5 [+] [-]

, 2016-12-30 14:11, pirms 7 gadiem
Par tiem dopingiem nezinu, bet tas, ka majinieka,viena no galvenajiem favoritiem un top braucejiem vispar veseli 4 starti vienkarsi NAV nofilmeti ir vairak kaa divaini.

Zubkovs ari, praktiski 2 gadi nestartejis 40 gadigs vecis noskrien visus kaa rakete peksni : D

  +5 [+] [-]

, 2016-12-30 14:14, pirms 7 gadiem
comon88 rakstīja: ticamāks variants ir ,ka Soču trasē blēdijās ar laika iekārtām kā tas bija Martina gadijumā pēc finišā sasniegšanas kad pārlēca laiks par 0 ,4 desitdaļām uz priekšu
Esmu runājis ar Martinu par Sočiem un viņš uzskata, ka 100% bija mahinācijas ar laika iekārtām.
1 2 3 76 komentāri