Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Slēpotājs A.Liepiņš startēs arī otrajā Pasaules kausa posmā Kūsamo

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Slēpotājs A.Liepiņš startēs arī otrajā Pasaules kausa posmā Kūsamo
Arvis Liepiņš. Trīs lietas, labas lietas. Jācer, ka ar trešo reizi izdosies kvalificēties iedzīšanai noslēdzošajā dienā. Foto:Infoski.lv

Šo piektdien Somijas pilsētā Kūsamo ar otro posmu turpināsies Pasaules kausa sezona distanču slēpošanā. Trīs sacensību dienās, kad paredzēts sprints un distances gan slidsolī, gan klasikā, startēs arī Arvis Liepiņš, tādējādi jau otrajā posmā pēc kārtas būs pārstāvēta Latvija.

Jau parīt Somijas slēpošanas centrā Kūsamo norisināsies Pasaules kausa otrais posms, kas pēdējos gados allaž notiek novembra pēdējās brīvdienās. 2010.gadā pirmo reizi Kūsamo tika rīkota mini tūre – trīs sacensību dienas pēc „Tour de ski” principa, tātad šogad tā notiks jau trešo reizi. Tās ir tradicionālās „Nordic opening” sacensības, kuras tiek dēvētas arī par „Ruka tripple” un papildus distanču slēpošanai ietver tramplīnlēkšanu un ziemeļu divcīņu. Kūsamo posms piesaista skatītāju interesi, un arī šogad tiek gaidīts, ka sacensības klātienē vēros ap 25 000 skatītājiem. Distanču slēpošanas programmā kā allaž sprints klasiskajā stilā, otrajā dienā seko 10km distance slidsolī ar intervāla startu un noslēgumā 15km iedzīšana klasiskajā stilā, ņemot vērā pirmo divu sacensību dienu rezultātus (sprintā tiek rēķinātas jeb, precīzāk, no uzrādītā laika noņemtas bonusa sekundes pirmo trīsdesmit vietu ieguvējiem tāpat kā „Tour de ski” – pirmajai vietai 60, otrajai 56 utt. līdz 30.vietai viena bonusa sekunde – aut. piez.).

Kūsamo piedalīsies Latvijas izlases dalībnieks un SS „Arkādija” pārstāvis Arvis Liepiņš, kuram tas būs jau otrais starts Pasaules kausa posmā šajā sezonā, jo pagājušajā nedēļas nogalē viņš kopā ar eliti sacentās pirmajā posmā Jelivārē Zviedrijā. Starp citu, Arvis Kūsamo ir startējis arī 2010. un 2011.gadā, tātad, piedalījies līdz šim visās mini tūrēs. Pēc šī gada starta viņš izlīdzinās dalību skaitu ar Otepi, jo igauņu slēpošanas centrā Liepiņš arī ir trīs reizes startējis Pasaules kausa posmos, un kā zināms, šogad Otepē Pasaules kausa posms nenotiks.

2010.gadā sprintā madonietis bija 114.vietā, bet 10km klasiskā stila distancē 107.vietā (2010.gadā abas distances bija pretējā secībā, proti, vispirms slēpoja klasiskajā stilā un iedzīšana pēdējā dienā notika slidsolī – aut. piez.). Un tā kā Arvis toreiz 10km klasikā uzvarētājam zaudēja 3:40 un pēc abām dienām no līdera kopējā laika atpalika vairāk nekā par 15%, tad saskaņā ar noteikumiem viņš trešajā dienā iedzīšanā netika pielaists pie starta (Liepiņš pēc divām dienām zaudēja 4:13, bet 15% no uzvarētāja laika bija 3:56, tātad pietrūka 17 sekundes – aut. piez.). Diemžēl 2011.gads mūsu sportistam bija neveiksmīgāks. Sprintā 110.vieta, bet 10km slidsolī tika piedzīvots kritiens, ierindojoties 117.vietā un uzvarētājam zaudējot četras minūtes un 18 sekundes. Pēc divām sacensību dienām Arvis Liepiņš no līdera atpalika 4:45, bet atļautais laika limits bija 3:39, un līdz ar to iedzīšana trešajā dienā atkal gāja secen.

Starts pirms pusotras nedēļas FIS sacensībās Muonio parādīja, ka Arvim joprojām labāk iet klasiskajā stilā, tādēļ sākotnējais Kūsamo mini tūres formāts būtu bijis labvēlīgāks, taču arī pie esošās kārtības nav neiespējami kvalificēties trešajai dienai. Svarīgi 10km slidsolī uzvarētājam nezaudēt vairāk par trim minūtēm. Pārrēķinot proporcionāli Jelivārē atpalikšanas laiku no uzvarētāja, teorētiski trīs minūtēs sanāk iekļauties, turklāt pie 10km atzīmes Zviedrijas posmā Arvis no līdera atpalika tikai 2:33. Un tā kā labākie sprintā tiek pie bonusa sekundēm, tad, lai Liepiņu mēs redzētu arī trešajā sacensību dienā, par labu nāks tas, ja pirmajā dienā izteiktie sprinteri ņems virsroku pār vadošajiem distančniekiem, kuri arī sprintā ir ļoti spēcīgi, kā, piemēram, šveicietis Kolonja, norvēģis Nortugs, kazahs Poltoraņins. Ļoti cerams, ka Arvim beidzot izdosies pabeigt pilnībā Kūsamo mini tūri.

Piektdien sacensības sākas 11.30 (fināli 13.30 pēc Somijas laika, kas ir tāds pats kā Latvijas laiks), sestdien vīriešu 10km slidsolis 12.30, bet svētdien iedzīšana klasiskajā stilā 12.45. Kūsamo posmu varēs redzēt tiešraidē Eurosport kanālā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-11-28 16:43, pirms 11 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: Varbūt tomēr liekam šeit? -> http://www.latvia.travel/lv
Domāju, ka Liepiņš slēpošanā trenējas krietni nopietnāk kā, piemēram, basketbolisti basketbolā.

  +1 [+] [-]

, 2012-11-28 17:03, pirms 11 gadiem
Jā, nu nav slēpošanā mums augstu rezultātu, bet arī basītī ir tā, kā ir. Turklāt viens "tusētājs" skaitās, ka spēlē NBA, saņem miljonus, bet nemāk sodiņus mest, ko tik daudzi, kas netrenējas basītī, labāk pieprot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-11-28 17:35, pirms 11 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: kaut kā man šķiet, ka Tev ne mazākās nojausmas, ko runā
Neaizstāvot nevienu slēpotāju,jautājums tev pašam,kad pēdējo reizi biji sporta zālē un redzēji,ka no tava ķermeņa iztek kaut viena sviedru lāse?
Varbūt man ir nepareizs priekštats par tevi,tomēr esi Latvijā atzīts sporta meistars?

  +2 [+] [-]

, 2012-11-28 17:35, pirms 11 gadiem
Iesaku visiem nolicējiem mazdrusciņ paslēpot. Kaut vai pārsimts metrus pret kalnu slidsolī uziet.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-11-28 19:45, pirms 11 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: es daru to, kas ir manos pienākumos un ko esmu dzīvē apguvis, un to, kas man padodas. Arī pietiekami aktīvu dzīves veidu piekopju. Protams, amatieru līmenī, taču sviedru lāsītēm pilnīgi pietiek
nu jā pirtī sūcot aliņus jau sviedri tiešām tek.

  +1 [+] [-]

, 2012-11-28 20:18, pirms 11 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: Tas vnk nav iespējams. Ja nu kaut kādā veidā tā tiešām ir, tad varbūt tomēr nevajag? Cīnīties ar Mozambikas un Venecuēlas sportistiem par pēdējām vietām - tas laikam ir pilnīgs talanta trūkums, ja ar 5-6h dienā un sniegu 4 mēnešus gadā nav iespējams ieslēpot simtniekā.
Domāju, ka Tev vienkārši trūkst izpratnes par slēpošanu, un to, kādā līmenī ir labākie pasaules slēpotāji.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja