Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Snovbordists Petrusevičs izcīna 5.vietu Eiropas kausa sacensībās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Snovbordists Petrusevičs izcīna 5.vietu Eiropas kausa sacensībās
T.Petruševics. Foto no sportista personīgā arhīva.

Latvijas snovborda izlases sportists Toms Petrusevičs Itālijā izcīnījis piekto un vienpadsmito vietu Eiropas kausa sacensībās slopstaila disciplīnā. Pirmajā dienā pirmās trīs vietas aizņēma itāļu sportisti (uzvarēja Nikola Dioli), bet otrajā dienā uzvarēja spānis Aleks Lopess.

Piekto vietu Petrusevičs izcīnīja pirmajā sacensību dienā, kad labākajā no braucieniem tika pie 77,80 punktiem. Līdz tuvākajiem konkurentiem pietrūka gaužām maz – līdz 4.vietai 0,1 punkts, bet trijniekam 0,6 punkti. Savukārt dienu vēlāk Petrusevičs palika tikai 11.vietā no 22 dalībniekiem, jo pēc labākā rezultāta uzrādīšanas kvalifikācijā, finālā Tomam vairs nesanāca parādīt tik labu sniegumu. Šeit labākajā mēģinājumā mūsu pārstāvis nopelnīja 56,80 punktus. Šīs Petrusevičam bija pirmās divas sacensības Eiropas kausā šosezon. Kopvērtējumā viņš ar 345 punktiem pašlaik ieņem 24. vietu.

Kā zināms, sezonas lielāko daļu Latvijas izlase aizvadīja treniņos ASV, un Petrusevičs piedalījās vairākās Pasaules kausa sacensībās Ziemeļamerikā.

Toma Petruševica komentārs: “Kvalifikācijā nostartēju labi (1.vieta), bet finālos līdz galam visu neizdevās izdarīt. Paliku 11.vietā. Daudziem bija problēmas ar ātrumu, bet biju nodrošinājies pret neslīdāmību ar TOKO paātrinātajiem un instrumentiem. Pēc katra brauciena dēlis bija jāsagatavo, nociklējot netīrumus, uzliekot paātrinātāju un to kārtīgi iebirstējot. Līmenis bija ļoti augsts. Šī bija labākā Eiropas kausa trase pa kādu esmu braucis. Paldies organizatoriem un parka veidotāja komandai. Pasākums bija kolosāls. Iemācījos arī jaunu triku, ko var redzēt video zemāk.”

Video ar Toma lēcienu: https://www.facebook.com/4077172692...

Rezultāti: FIS EC SS Seiser Alm Ski and Snowrboard -...