Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

K.Zvejniekam 19.vieta Eiropas kausā, L.Gasūnai 52. Pasaules kausā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

K.Zvejniekam 19.vieta Eiropas kausā, L.Gasūnai 52. Pasaules kausā
K.Zvejnieks šā gada pasaules čempionātā. Foto: No personīgā arhīva.

Ļoti labus rezultātus nedēļas nogalē Eiropas kausā slalomā Jaunā (Šveice) uzrādījis Latvijas izlases dalībnieks Kristaps Zvejnieks, kurš vislabāk nostartēja otrajā dienā, kad 78 dalībnieku vidū ieguva 19.vietu, trešo reizi karjerā Eiropas kausā iekļūstot divdesmitniekā. Tikmēr Lelde Gasūna pasaules kausa posmā slalomā 67 dalībnieču vidū pirmajā braucienā uzrādīja 52.rezultātu no 52 finišu sasniegušajām kalnu slēpotājām.

Kamēr Siguldā norisinājās pirmās FIS sacensības Latvijā kalnu slēpošanā, tikmēr mūsu vadošie slalomisti Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna bija izvēlējušies startēt lielāka mēroga sacensībās ārzemēs, Leldei piedaloties Pasaules kausa posmā Slovēnijā milzu slalomā un slalomā, bet Kristapam startējot divas dienas Eiropas kausa posmā slalomā Šveicē.

Kristapam Zvejniekam šajā sezonā bija vairāki ļoti veiksmīgi starti FIS sacensībās, bet nebija sanācis uzrādīt labus rezultātus lielākajās sacensībās – ne pasaules kausa, Eiropas kausa posmos. Eiropas kausa posmos mārupietis šosezon tikai vienu reizi bija ticis četrdesmitniekā, ieņemot 38.vietu. Pēc veiksmīgā starta nupat pasaules čempionātā milzu slalomā, bet izstāšanās slalomā, Kristaps ļoti labi nobrauca pagājušā nedēļas nogalē Šveicē. Pirmajā dienā viņš divu braucienu summā ieguva 30.vietu 80 dalībnieku vidū, uzvarētājam itālim Rikardo Tonetti, kurš sezonas pirmajā pasaules kausa posmā bija 17.vietā, zaudējot 3,37 sekundes un nopelnot 30,49 FIS punktus, kas bija līdz šim labākais sezonas rezultāts. Taču svētdien izdevās vēl labāk nostartēt.

Pirmajā braucienā Kristaps uzrādīja 28.rezultātu, no līdera austrieša Marko Švarca atpaliekot 2,77 sekundes. Šāda vieta deva ļoti labu pozīciju ar svaigu trasi otrajam braucienam, kurā pirmais trīsdesmitnieks pēc pirmā brauciena startēja apgrieztā secībā. Pasaules ranga 87.labākajam slalomistam otrajā braucienā izdevās uzrādīt 7.laiku (+0,41 s) un divu braucienu summā ar rezultātu 1:41,69 uzvarētājam Marko Švarcam zaudēja tikai 1,65 sekundes, jo Švarcs un vēl daži līderi pēc pirmā brauciena kļūdaini veica otro trasi. Mūsu kalnu slēpotājam izdevās ļoti blīvajos rezultātos iekļūt divdesmitniekā un iegūt 19.vietu, astoņas sekundes simtdaļas piekāpjoties pasaules čempionāta 17.vietas ieguvējam Filipam Šmidam no Vācijas. Kristaps nopelnīja līdz šim karjerā otros labākos punktus Eiropas kausā – 17,88 FIS punkti. Rezultāti patiešām bija ļoti blīvi, jo trīspadsmito līdz 24.vietu šķīra mazāk nekā pussekunde, bet nākamie divi aiz mūsējā pārstāvja, uzrādot vienādu laiku, atpalika tikai 0,01 sekundi. Viens no šiem diviem, starp citu, bija šveicietis Luka Aerni, kurš pirms mēneša pasaules kausa posmā Vengenā ieguva 10.vietu, bet pirms sešām nedēļām Adelbodenā bija 19.

Leldei Gasūna debija Pasaules kausā milzu slalomā nesanāca veiksmīga, jo mūsu kalnu slēpotāja izstājās pirmajā braucienā. Taču nākamajā dienā piektajā startā šādā līmenī slalomā viņa pirmajā braucienā uzrādīja 52.rezultātu, trasi veicot 54,91 sekundēs un no līderes atpaliekot par 6,33 sekundēm. Sezonas sākumā Pasaules kausa posmā Levi viņa garākā trasē no uzvarētājas atpalika par 1,3 sekundēm mazāk. Lelde startēja kā priekšpēdējā un padangātajā trasē jau no paša sākuma zaudēja daudz, pirmajā kontrolatzīmē pēc pirmās trešdaļas distances atpaliekot no līderes divas sekundes.

Par pārliecinošu uzvarētāju ar sekundes pārsvaru kļuva nu jau divkārtējā pasaules čempione slalomā Mikaele Šifrina no ASV, toties ļoti sīvajā cīņā par otro vietu čehiete Veronika Velē-Zuzulova par 0,02 sekundēm pārspēja slovākieti Sarku Strahovu, tādējādi revanšējoties nelielā mērā par ceturto vietu pasaules čempionātā, kur slovākiete bija vienu vietu priekšā un ieguva bronzu.

Rezultāti:
1) vīriešiem EK slalomā pirmā diena: European Cup - Men's Slalom 21.02.2015
2) vīriešiem EK slalomā otrā diena: European Cup - Men's Slalom 22.02.2015
3) Pasaules kauss sievietēm slalomā: FIS World Cup - Ladies' Slalom 22.02.2015

  +1 [+] [-]

, 2015-02-25 10:06, pirms 9 gadiem
Rezultāts labs, turpat arī puiši, kas WC iebrauc pirmajā divdesmitniekā. Vienreiz jāizšauj arī WC, tas ir iespējams, vienīgi tas vēlais starta numurs! Autor, vai nevarētu uzrakstīt kaut ko vairāk par Kristapa gaitām, iekšējo virtuvi, treniņiem? Intervija utt....