Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Spraigās cīņās aizvadīts Vilciņa kausa otrais posms kalnu slēpošanā bērniem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Spraigās cīņās aizvadīts Vilciņa kausa otrais posms kalnu slēpošanā bērniem
Foto no Vilciņa kausa pirmā posma 17.janvārī. Foto: Infoski.lv

Šodien Siguldā Olimpiskā centra jeb Pilsētas trasē saulainos laikapstākļos veiksmīgi tika aizvadīts otrais posms lielākajām bērnu kalnu slēpošanas sacensībām Latvijā “Vilciņa kauss”. Otrajā posmā, ko organizēja Siguldas Piedzīvojumu parks „Tarzāns” sadarbībā ar sporta klubu „Pantera”, piedalījās vairāk jauno kalnu slēpotāju nekā pirmajā posmā un pārsniedza simtu – 111 dalībnieki. Bērniem piecās puišu un piecās meiteņu grupās vecumā no 2005.g. līdz pat pašai jaunākajai grupai, kas dzimuši 2009.gadā vai vēlāk, bija jāveic divi milzu slaloma braucieni, kuru uzrādītos laikus summēja. Par sacensību spraigumu, neiztiekot bez neveiksmēm, liecināja arī tas, ka no kopumā desmit grupām astoņās bija citi uzvarētāji nekā pirmajā posmā.

Vissīvākā cīņa par uzvaru bija vecākajā puišu grupā 2005.g. dzimušajiem, kuriem bija arī viskuplākais dalībnieku skaits -18 kalnu slēpotāji. Bruno Ģermanis izvirzījās vadībā pēc pirmā brauciena, tomēr otrajā ātrāks par viņu bija un divu braucienu summā par 0,04 sekundēm apsteidza Patriks Pone, uzlabojot pirmā posmā sasniegto par vienu vietu un izcīnot pirmo uzvaru. Trešo vietu ieguvušais Rihards Allens atpalika jau vairāk nekā divas sekundes. Galvenais favorīts un pirmā posma uzvarētājs Artemijs Terlanovs krita pirmajā braucienā, bet ar ātrāko laiku otrajā braucienā pierādīja, ka ir ātrākais šajā grupā. Arī meitenēm šajā vecumā pirmo un otro vietu šķīra vismazākā starpība – 0,14 sekundes. Ierasto konkurentu starpā šoreiz uzvaru svinēja Patrīcija Ansonska, kas pirmā posma uzvarētāju Paulu Putniņu atstāja otrajā vietā. Abas uzrādīja arī labākos divus laikus no pilnīgi visām grupām, ieskaitot arī puišus. Šoreiz par vienu vietu augstāk ierindojās un trijniekā iekļuva Tīna Namsone.

2006.g. dzimušajiem revanša pilns par palikšanu otrajā vietā pirmajā posmā bija pagājušās sezonas līderis Rūdolfs Beķeris, kurš stabili visātrāk veica abus braucienus un izcīnīja uzvaru. Pirmajā braucienā viņam nedaudz līdzi turēja pagājušā posma uzvarētājs Ričards Hovalko, taču otrajā braucienā viņš kļūdījās un atkrita uz piekto vietu. Atkal šajā grupā vairāki puiši cīnījās līdzīgi par godalgotajām vietām, otro līdz ceturto vietu šķirot pussekundei. Otro vietu ieguva Kristaps Garančs, kurš par 0,06 sekundēm pārspēja trešās vietas ieguvēju Kristu Turauski, kuriem abiem trīs vietu kāpums, salīdzinot ar pirmo posmu, bet ar ceturto vietu daudz labāk šoreiz nostartēja Adrians Masaļskis. Meitenēm atkal nepārspēta bija Laura Ciagune, kurai abos braucienos pa ceturtdaļsekundei piekapās un otro vietu izcīnīja pagājušās sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Elza Saļņikova, kurai pirmajā posmā palika tikai piektā. Ja pagājušā posmā trijniekā bija divas Lauras, tad tagad divas Saļņikovas, jo trešo vietu ieguva Elzas dvīņu māsa Frīda, kura pirmajā posmā izcīnīja otro vietu, bet Laurai Eglei, kura noslēdza “Panteras” pirmo četrotni, šoreiz ceturtā vieta.

Puišiem 2007.g dzimušajiem savu pārākumu nodemonstrēja Georgs Šmalcs, izcīnot otro uzvaru šajā sezonā Vilciņa kausā. Pagājušā posma otrās vietas ieguvēju šoreiz uz trešo vietu nobīdīja Miks Mazais, bet aiz pjedestāla šoreiz nācās palikt Krišam Mazajam, kuram pietrūka 0,2 sekundes līdz trijniekam, bet vēl desmitdaļu aiz palika Miķelis Andersons, kurš pēc pirmā brauciena bija trešais. Meitenēm pagājušā posma uzvarētāja un grupas favorīte Marta Bērziņa izvirzījās stabilā vadībā pēc pirmā brauciena, taču kritiens otrajā atstūma viņu uz ceturto pozīciju. Šādu iznākumu “izmantoja” pagājušā posma otrās un trešās vietas ieguvējas Paula Sīmane un Evelīna Suveizda, katari šajā posma pakāpjoties par vienu vietu augstāk un Paulai tiekot pie pirmās uzvaras., bet trešo vietu ieguva Loreta Reitere.

2008.g. dzimušajiem gan puišiem, gan meitenēm sanāca interesanta sakritība, proti, pirmās un otrās vietas šoreiz samainījās vietām, bet ceturto vietu ieguvējiem pirmajā posmā šodien izdevās iekļūt trijniekā. Puišiem pirmā posma uzvarētājs Nils Trapāns otro braucienu sliktāk veica un palika gandrīz piecas sekundes aiz uzvarētāja Gustava Gritāna, kuram ātrākie laiki abos braucienos. Henrijam Lejniekam izdevās tikt pie trešās vietas, otrajā braucienā uzrādot otro laiku. Šoreiz neveiksmīgs starts sanāca pagājušā posma trešās vietas ieguvējam Kristoferam Vasaraudzim, piedzīvojot diskvalifikāciju otrajā braucienā. Meitenēm ātrāko laiku otrajā braucienā uzrādījusī Luīze Līvmane spēja apsteigt pirmā posma uzvarētāju un līderi pēc pirmā brauciena Grietu Ameriku un izcīnīt uzvaru. Savukārt savstarpējā cīņā par trešo vietu šoreiz Eva Ozola bija pārāka par Karlu Jansoni.

Pašā jaunākajā grupā 2009.g. un jaunāki lielāko uzmanību piesaistīja Elzas Zelčas un Heidijas Ciagunes duelis. Pirmajā posmā Elza kļūdījās otrajā braucienā, saņēma diskvalifikāciju un izlaida uzvaru no rokām, bet šoreiz viņai viss izgāja gludi un varēja svinēt uzvaru, bet pagājuša gada kopvērtējuma un šīs sezonas pirmā posma uzvarētājai Heidijai Ciagunei nācās samierināties ar otro vietu. Vēlreiz trijniekā iekļuva un šoreiz trešā bija Justīne Baumane. Puišiem pirmie trīs bija krietni viens no otra savā starpā un arī no pārējiem aiz trijnieka palikušajiem. Nestartējot pirmā posma uzvarētājam pirmo vietu ieguva Martins Līvmanis, kas aiz sevis atstāja Oskaru Ermansonu, bet trijniekā spēja ielauzties visjaunākais dalībnieks Patriks Ciaguns.

Līdz ar daudzajām izmaiņām uzvarētāju rindās pamainījās arī klubu panākumi. Pirmajā posmā sešas uzvaras izcīnījusī “Pantera” šoreiz ieguva uz pusi mazāku augstākā kaluma godalgu skaitu – trīs, toties šajā posmā visvairāk uzvaras izcīnīja SK “Ziemeļpols”, kura pārstāvji piecas reizes tika uzcelti uz augstākā pakāpiena. Tādējādi pirmo divu posmu organizētāji apmainījās pieklājības žestiem, ciemiņiem “ļaujot” tikt pie vairāk uzvarām. Pa vienai uzvarai šajā posmā ”Apex” un “Virsotnei”.

Visi sacensību dalībnieki saņēma piemiņas diplomus, savukārt, pirmo sešu vietu ieguvēji katrā grupā tika apbalvoti ar medaļām, pirmo vietu ieguvēji saņēma kausus, bet pirmo trīs vietu ieguvēji tika pie ģenerālsponsora Burusports, piedzīvojuma parka “Tarzāns”, kino “Lora”, Hormann, Siguldas maiznieks balvām un “Livonija” sarūpētā bērnu šampanieša “Mežezers”. Savukārt no “Burusports” Leki nūjas ieguva Luīze Līvmane un Ričards Stepiņš.

Nākamais trešais posms Vilciņa kausam būs priekšpēdējais un notiks 8.februārī.