Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Slēpotājam A.Liepiņam spēcīgā konkurencē Somijā 46.vieta sprintā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Slēpotājam A.Liepiņam spēcīgā konkurencē Somijā 46.vieta sprintā
A.Liepiņš. Foto: Infoski.lv

Somijas ciematiņā Sāriselkē notikušajās FIS sacensībās distanču slēpošanā sprintā klasiskajā stilā olimpietis Arvis Liepiņš no 123 dalībniekiem ļoti spēcīgā konkurencē kvalifikācijā ieņēma 46.vietu, labākā laika uzrādītājam Ņikitam Krjukovam no Krievijas zaudējot 16,55 sekundes.

Pēc diezgan veiksmīgās sezonas atklāšanas pagājušajā nedēļā Munio, labi veicot 10km klasikā, šodien Arvis Liepiņš piedalījās sprintā jau citā Somijas ciematiņā Sārisilkē. Dalībnieku sastāvs bija ļoti iespaidīgs – olimpiskais čempions Dario Kolonja (Šveice), olimpiskais un pasaules čempions klasikas sprintā Ņikita Krjukovs, kā arī vēl daži pasaules vadošie sprinteri no Krievijas kā Vankūveras vicečempions Aleksandrs Panžinskis un pasaules kausa posmu godalgoto vietu ieguvēji Aleksejs Petuhovs un Nikolajs Morilovs.

Kvalifikācijā A.Liepiņš no līdera Krjukova atpalika 16,55 sekundes, kas deva 46.vietu. Lai tiktu ceturtdaļfinālā uz izslēgšanas braucieniem pa seši katrā, pietrūka 4,24 sekundes. Divkārtējais olimpiskais čempions 15km un viens no labākajiem sprinteriem šveicietis Dario Kolonja bija tikai piecas sekundes ātrāks par Arvi un uzrādīja 26.rezultātu (te nāk prātā 20102.gada pasaules kausa Otepē sprinta kvalifikācija, kur Dario ar tādu pašu pārsvaru apsteidza otro (!) laiku uzrādījušo Retivihu – aut.piez.). Savukārt, madonietis aiz sevis atstāja citu šveicieti Kurdīnu Perlu, kuram sprints nav tā spēcīgākā puse, taču trīs reizes pasaules kausa posmos ir bijis ceturtdaļfinālā un divas reizes pat pusfinālā, kā arī allaž Otepē vai Kūsamo pamatīgi apsteidzis Arvi, esot priekšā parasti par 10 sekundēm. Tāpat šoreiz aiz mūsējā palika kazahs Čerepanovs un ukrainis Perehoda. Vienīgais igaunis Tomass Kaursons pamanījās būt ātrāks tikai par 0,1 sekundi un ieņēma 45.vietu, savukārt talantīgais 18 gadus jaunais Lietuvas slēpotājs Stepans Terentjevs bija par 14 sekundēm lēnāks nekā Liepiņš un palika 79.vietā.

Finālā iekļuva tikai Krievijas pārstāvji, no kuriem ātrākais bija trīs reizes pasaules kausa posmos finālā startējušais Gļebs Retivihs, par 0,4 sekundēm apsteidzot Krjukovu un par 1,4 sekundēm Petuhovu, bet fināla sešinieku noslēdza Morilovs, Bolotovs un Panžinskis. Kolonja izkrita ceturtdaļfinālā, paliekot ceturtais bet tik un tā tika

Dāmām finālā uzvarēja krieviete Marija Davidenkova, kas aiz sevis atstāja japānieti Masako Išidu un kazahieti Jeļenu Kolominu. Kvalifikācijā labāko laiku uzrādījusī baltkrieviete Valencina Kaminskaja, kura šā gada jūlijā Madonā uzvarēja FIS sacensībās rollerslēpošanā, finālā neiekļuva.

Rezultāti: 1) kvalifkācija: FIS SAARISELKÄ SKI RACE
2) fināls: FIS SAARISELKÄ SKI RACE

     [+] [-]

, 2014-11-22 19:04, pirms 9 gadiem
Malacis Arvi
Mans treniņu process būs atmaksājies