Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Mūsu kalnu slēpotājiem mainīgas sekmes Norvēģijā un Somijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Mūsu kalnu slēpotājiem mainīgas sekmes Norvēģijā un Somijā
Agnese Āboltiņa uzrādīja labāko rezultātu supergigantā un drīz arī šajā ātruma disciplīnā būs zem 100 FIS punktiem. Foto:Infoski.lv

Somijā Levi notikušajā Eiropas kausā milzu slalomā Kristaps Zvejnieks 97 dalībnieku konkurencē ierindojās 67.vietā. Norvēģijā Hemsedālā FIS sacensībās supergigantā Agnese Āboltiņa uzrādīja 53.rezultātu 83 dalībnieču vidū, bet labākais no mūsējiem vīriešu konkurencē bija Roberts Rode, kuram 56.vieta 167 dalībnieku konkurencē.

Pirmajā sacensību dienā dāmu konkurencē supergigantā Hemsedālā 85 dalībnieču vidū, kuras pārstāvēja 17 valstis, Agnese Āboltiņa pēc FIS punktu reitinga bija sešdesmit septītā, tāpēc arī startēja ar 67.numuru. Viņa trasi veica 1:29,88, kas ir par deviņām sekundēm lēnāk nekā uzvarētājai, un ierindojās 74.vietā. Par šādu rezultātu Agnese ieguva 143 FIS punktus, kas par 17 punktiem atpaliek no viņas labākā rādītāja supergiganta disciplīnā, kas uzstādīts turpat Norvēģijā šā gada marta beigās. Uzvaru svinēja šā gada Norvēģijas vicečempione supergigantā Ragnhilda Movinkele, aiz sevis atstājot savas tautietes Munu Lēsetu un šī gada pasaules junioru čempioni supergigantā Anniju Vinkvistu.

Vīriešu konkurencē, kurā bija pārstāvētas 18 valstis, reitings solīja cerīgāku skatu un iespējamu vietu labāko piecdesmitniekā šajā spēcīgajā konkurencē, jo Roberta Rodes 60 FIS punkti deva viņam 48.numuru. Taču sezonas pirmajās sacensībās neizgāja tik labi, kā varētu domāt. Roberts trasi nobrauca 1:23,32, no uzvarētāja atpaliekot 4,88 sekundes un 95,40 FIS punktus, kas par 41 punktu atpaliek no viņa šā gada janvārī turpat Norvēģijā sasniegtā labākā rezultāta supergigantā. Miks Zvejnieks, kuram spēcīgākas ir abas slaloma disciplīnas, supergigantā nostartēja savā līmenī. Viņš nobrauca par četrām sekundēm lēnāk nekā Roberts un no uzvarētāja atpalika 8,70 sekundes, kas deva 145.rezultātu un 147 FIS punktus. Savukārt, Daniels Fogelis bija vēl par sekundi lēnāks un savās pirmajās supergiganta sacensībās FIS līmenī ierindojās 151.vietā, iegūstot 163 FIS punktus. Ātrākais bija 18 gadus jaunais norvēģis Peders Dālums Eide, kurš par piecām sekundēm apsteidza tautieti Kristianu Mithaselu, bet trešo vietu izcīnīja slovēnis Andrazs Raihs-Pogladics.

Otrā sacensību diena Hemsedālā mūsu kalnu slēpotājiem bija daudz veiksmīgāka, jo bija jau labāk pierasts pie trases. Agnese Āboltiņa trasi veica 1:31,20 un ierindojās 53.vietā, no uzvarētājas šoreiz atpaliekot mazāk – 7,40 sekundes, kas viņai deva 116,79 FIS punktus, uzstādot jaunu karjeras rekordu supergigantā (lai tiktu zem simta punktu ziņā, bija jānobrauc par pusotru sekundi ātrāk – aut. piez.). Otro dienu pēc kārtas uzvarēja Ragnhilda Movinkele. Vīru konkurencē Roberts Rode vietu ziņā veica dubultlēcienu uz augšu un ierindojās 56.vietā. Viņš trasi veica 1;26,69 un uzvarētājam zaudēja 4,32 sekundes, kas deva 77,87 FIS punktus. Miks Zvejnieks bija par 4,5 sekundēm lēnāk nekā Rode un uzrādīja 126.rezultātu, bet Daniels Fogelis bija vēl par 3,5 sekundēm lēnāks un ierindojās 141.vietā. Pirmās divas vietas izcīnīja Roberta vienaudži (arī 25 gadus jaunie), kas uz pārējo junioru fona bija sacensību vecākie dalībnieki. Uzvarēja zviedrs Daniels Eriksons, kas par 0,44 sekundēm apsteidza atkal otro vietu ieguvušo norvēģi Mithaselu, bet trešajā vietā šoreiz bija cits slovēnis Klemens Krejačs, kas no uzvarētāja atpalika 1,04 sekundes.

Levi Eiropas kausā milzu slalomā Kristaps Zvejnieks pirmajā sacensību dienā trasi veica 1:05,80, kas viņam deva 67.vietu, no labākā laika uzrādītāja atpaliekot 2,34 sekundes. Lai kvalificētos otrajam braucienam, pietrūka tikai 0,13 sekundes. Par uzvarētāju ārkārtīgi sīvajā konkurencē divu braucienu summā kļuva francūzis Tomass Freijs, kurš tikai par vienu sekundes simtdaļu apsteidza krievu Stepanu Zujevu, bet par divām – zviedru Kalli Lindu, turklāt ceturtās un piektās vietas ieguvēji katrs bija vēl par 0,01 sekundi lēnāki, tādējādi pirmo un piekto vietu šķīra tikai četras sekundes simtdaļas (!). Ar savu startu pirmajā dienā Kristaps ir apmierināts. „No uzvarētāja atpaliku 2,34 sekundes, ko vērtēju pozitīvi, bet zinu, ka varu daudz labāk, jo gan plakanajā, gan stāvajā daļā bija kļūdas, kuras ar jaunajām slēpēm ļoti grūti ātri izlabot trasē. Protams, arī numurs bija salīdzinoši augsts (Kristaps startēja ar 85.numuru – aut. piez.), kas tika izjusts bedrainajā trases stāvajā daļā,” savu startu izvērtē Kristaps. Protams, mērķis bija kvalificēties, bet uzskatu, ka viss bija ok, jo zaudēju salīdzinoši maz ļoti labiem braucējiem, un zinu, kur zaudēju daudz laika. Bet šodien ir jauna diena un apziņa, ka kaut tikai ar mazliet labāku braucienu kā vakar varu kvalificēties otrajam braucienam. Jūtos labi un esmu gatavs šodienas trasei un siltajiem apstākļiem,” optimistisks pirms šodienas starta ir Kristaps Zvejnieks, piebilstot, ka termometra stabiņš startā jau rādot plus divus grādus.

Detalizētāki rezultāti: FIS-Ski - event

     [+] [-]

, 2012-11-22 17:42, pirms 11 gadiem
Rodem ātrumdisciplīnās jācenšas labāk nostartēt.

     [+] [-]

, 2012-11-23 09:19, pirms 11 gadiem
Slalomā EK Zvejniekam ies daudz labāk, un ticu, ka ne tikai sešdesmitniekā iekļūs. Pārējiem arī veiksmi Norvēģijā.