Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Lelde Gasūna atkal uzvar FIS slalomā Somijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Sestdien Suomutunturos otrajās FIS slaloma sacensībās, ko rīko Latvijas Slēpošanas savienība (LSS) dāmām 31 dalībnieces vidū Lelde Gasūna izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas, par 2,36 sekundēm apsteidzot somieti Janīnu Makinenu. Tā bija Leldes septītā uzvara FIS sacensībā. Piektajā vietā ierindojās otra mūsu olimpiete Agnese Āboltiņa, bet pirmo gadu juniore Evelīna Gasūna bija septītā.

Arī šodien sieviešu konkurencē bija pārstāvētas 4 valstis – Latvija, Somija, Norvēģija un Igaunija. Mājinieces somietes pēc Leldes Gasūnas vakardienas uzvaras šodien bija pastiprinājušas sastāvu ar vairākkārtēju FIS sacensību uzvarētāju un Eiropas kausa posma 43.vietas ieguvēju Sandru Holmu, kurai bija visaugstākais reitings no visām – 34,67 FIS punkti. Taču, neskatoties uz to, galvenā favorīte bija mūsu Lelde Gasūna, kura šo sezonu nebija sākusi tik labi, kā varētu, tāpēc arī viņas reitings ir zemāks. Lelde tāpat kā vakar arī šodien pirmajā braucienā uzrādīja ātrāko laiku – 49,03 sekundes, bet šoreiz tikai par 0,08 sekundēm priekšā somietei Janīnai Makinenai, kura vakar izstājās pirmajā braucienā. Holma uzrādīja trešo laiku (+1,22 sekundes).

Soču 37.vietas ieguvēja slalomā Agnese Āboltiņa parūpējās, lai pirmajā sešiniekā nebūtu piecas somietes, ierindojoties sestajā vietā (+1,66 sekundes). Desmitniekā atkal bija trīs latvietes, jo Evelīna Gasūna uzrādīja 10.rezultātu (+3,26 sekundes). Katrīna Krūmiņa bija 12.vietā, bet Liene Bondare ieņēma 14.pozīciju, par 2,5 sekundēm priekšā labākajai igaunietei Trīnei Tobi, kurai 41.vieta Sočos slalomā. Pirmajā braucienā izstājās sešas dalībnieces – 4 somietes un 2 igaunietes, bet visas astoņas Latvijas pārstāves veiksmīgi pabeidza pirmo braucienu.

Otrajā braucienā, uzrādot absolūti labāko laiku, Lelde Gasūnu savu pārsvaru palielināja un izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 2,36 sekunžu pārsvaru pār Janīnu Makinenu. Lelde arī šodien nopelnīja 35 FIS punktus. Sandra Holma izstājās, bet no piektās vietas uz trešo vietu pakāpās un vakardienas panākumu atkārtoja Rosa Hirvonena no Somijas, atstājot piektdien otro vietu ieguvušo somieti Kamilu Andersoni aiz goda pjedestāla. Agnese Āboltiņa izcīnīja piekto vietu (+3,85 sekundes), kas ir viņas augstākā vieta FIS sacensībās un otrie labākie punkti slalomā.
Vadošo sešinieku noslēdza norvēģiete Kristīne Nurmarka.

Evelīna Gasūna pakāpās uz septīto vietu (+5,69 sekundes) un bija trešā labākā no mūsējām, bet desmitnieku noslēdza Katrīna Krūmiņa (iegūtie 84 FIS punkti ir viņas labākais šīs sezonas rezultāts, bet par 16 punktiem tik un tā atpaliek no pagājušās sezonas sasnieguma – aut.piez.) un Liene Bondare, kas uzvarētājai zaudēja attiecīgi astoņas un deviņas sekundes. Otro braucienu atkal labāk veica Karolīna Vahenoma un, apsteidzot Trīnu Tobi, arī šodien bija labākā igauniete, ieņemot 13.vietu.

No Suomutunturiem,
LSS preses sekretārs Ivars Bācis