Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Arī otrajā dienā EK milzu slalomā K.Zvejnieks aiz sešdesmitnieka

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Arī otrajā dienā EK  milzu slalomā K.Zvejnieks aiz sešdesmitnieka
K.Zvejnieks. Foto: Infoski.lv

Šodien Levi (Somija) notikušajā Eiropas kausā kalnu slēpošanā milzu slaloma disciplīnā 104 dalībnieku konkurencē Latvijas pārstāvis Kristaps Zvejnieks pirmajā braucienā līderim Džastinam Murisjē (Šveice) zaudēja 2,67 sekundes un, iegūstot 72.vietu, diemžēl arī šoreiz nekvalificējās otrajam braucienam.

Šodien no spēcīgākajiem sportistiem jau vairāk izstājās nekā vakar, kas palielināja izredzes iekļūt 60-niekā. Kristaps, startējot ar 64.numuru, pirmo braucienu uzsāka labāk nekā vakar, taču tik un tā tas nebija tik labs, kā gribētos, un pusdistancē pēc galvenokārt veiktās plakanās daļas viņš uzrādīja vienu no pēdējiem laikiem. Lejas daļa atkal padevās labāk, un mūsu kalnu slēpotājam izdevās nedaudz pakāpties uz augšu, tobrīd uzrādot 53.rezultātu (1:08;19) un līderim Murisjē zaudējot 2,67 sekundes. Kopumā brauciens labāks un arī ātrākajiem zaudēts mazāk nekā vakar. Atlika vien gaidīt nākamo trīsdesmit dalībnieku startus. Vakar no vēlāk startējošajiem astoņiem izdevās uzlabot Kristapa rezultātu, kas nozīmēja, ka šodien varēja būt uz robežas sešdesmitniekam, tādēļ ar nepacietību un sasprindzinājumu tika gaidīti nākamo dalībnieku braucieni.

Ar 72.numuru startējušais Luka Riorda no Itālijas ļoti ātra sāka, 0,6 sekundi ātrāk nekā līderis, taču lejasdaļā kļūdījās un beigās, par prieku Latvijas līdzjutējiem, palika aiz Kristapa. Kad bija nobraukuši 76 no 104 dalībniekiem, K.Zvejnieks bija tieši uz robežas – 60.pozīcijā, kas liecināja, ka izredzes ir gaužām mazas, bet tomēr ir. Taču jau ar 77.numuru startējušais austrietis Valders, uzrādot 56.rezultātu, izstūma mūsu kalnu slēpotāju no tik kārotā sešdesmitnieka. Līdz ar to arī otrajā dienā mārupietim neizdevās milzu slalomā kvalificēties otrajam braucienam. Pēc Kristapa finiša vēl 19 izdevās uzlabot mūsu sportista laiku, kas K.Zvejniekam beigās deva 72.vietu. Līdz labāko sešdesmitniekam pietrūka 0,42 sekundes. Šodien uzrādītie rezultāti ir blīvāki nekā vakar, jo ceturtdien, no līdera atpaliekot 2,67 sekundes, varēja stabili tikt sešdesmitniekā, bet šoreiz ar tādu rezultātu nācās palikt ārpus septiņdesmitnieka.

Cīņa par uzvaru solās būt aizraujošāka, jo arī galvgalī rezultāti ir daudz blīvāki nekā vakar. Otrā laika uzrādītājs itālis Rikardo Toneti atpaliek 0,23 sekundes, bet vēl par divām sekundes simtdaļām lēnāk nobrauca vakardienas uzvarētājs Sami Torsti no Somijas.

Ja vakar pirmo divu rezultāti uzrādītāji pirmajā braucienā saglabāja savs pozīcijas, tad šodien bija pamatīga vietu maiņa, jo nevienam no trim ātrākajiem pirmajā braucienā neizdevās noturēties trijniekā. Vistuvāk bija līderis Murisjē, kurš otrajā braucienā uzrādīja 23.rezultātu un beigās palika tūdaļ aiz goda pjedestāla. Ar visātrāko laiku otrajā braucienā līderpozīcijās izvirzījās un uzvaru izcīnīja vakar trešo vietu ieguvušais Fils Brauns (Kanāda), kas tikai par 0,03 sekundēm apsteidza 24 gadus veco un trīs pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā bijušo Elia Curbrigenu (Šveice), kurš uz otro vietu pakāpās no sestās, bet trešo vietu ieguva austrietis Rolands Laitingers (+0,17 s). Starp citu, Elia ir dēls Olimpiskajam un pasaules čempionam Pirmīnam Cubrigenam, kurš savulaik 40 reizes uzvarēja pasaules kausa posmos.

Kaut arī abos milzu slalomos neizdevās iekļūt sešdesmitniekā, tomēr noskaņojums mūsu kalnu slēpotājam ir optimistisks, jo rīt un parīt ir priekšā slalomi, kas ir Zvejnieka spēcīgākā puse. Un slalomā vairs nevarēs būt runa tikai par kvalificēšanos otrajam braucienam, bet jau par cīņu par punktiem, kurus dabū labāko trīsdesmitniekā iekļuvušie divu braucienu summā.